Multi-store: E-shops - Ιστοσελίδες

Κατηγορίες Multi-store →

Κύριες Κατηγορίες | 66100.gr | Επαγγελματικός Οδηγός Νομού Δράμας

News

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου
dramini
Ενημερώθηκε: πριν από 1 ώρα 20 λεπτά

ΕΥΚ Δράμας: Το σύνθημα ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ έμεινε χαραγμένο στις καρδιές όλων μας

Παρ, 11/16/2018 - 14:06

 

Το σύνθημα ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ έμεινε χαραγμένο στις καρδιές όλων μας 45 χρόνια τώρα και βρίσκει ακόμη έδαφος στη χώρα μας, αφού ο λαός μας εξακολουθεί να βρίσκεται αντιμέτωπος με πολλά δεινά.

Την ώρα που οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να σηκώνουν στις πλάτες τους δυσβάστακτα βάρη, την ώρα που η ανεργία ακουμπά κάθε ελληνική οικογένεια, την ώρα που οι συνταξιούχοι ζουν με συντάξεις πείνας, τα αιτήματα του Πολυτεχνείου παραμένουν επίκαιρα και απαιτητά.

Τα συνδικάτα, στο πλευρό των φοιτητών τότε, στην εξέγερση του Πολυτεχνείου, παρόντα πάντα σε όλα τα προβλήματα του λαού, τιμώντας σήμερα τη μνήμη των ηρώων του 1973, ζητάνε πλήρη και σταθερή εργασία, ισχυρή κοινωνική προστασία, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, αξιοπρέπεια στη ζωή των απόμαχων της δουλειάς.

ΖΗΤΩ Η 17η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1973!

 

Συνάντηση στο γραφείο Δημάρχου με θέμα τη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Δράμας

Παρ, 11/16/2018 - 14:02

 

«Συνάντηση εργασίας μεταξύ εκπροσώπων της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής , της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης ΠΕΠ ΑΜΘ»

Την Πέμπτη 15-11 στο γραφείο Δημάρχου πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας μεταξύ εκπροσώπων της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής , της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης ΠΕΠ ΑΜΘ, των στελεχών των υπηρεσιών του Δήμου και των εκπροσώπων του ΤΕΙ ΑΜΘ με θέμα τη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Δράμας.

Κατά τη συνάντηση παρουσιάστηκε το σύνολο της Στρατηγικής ΒΑΑ με ιδιαίτερη έμφαση στην ανάλυση της συνέργειας των έργων που θα υλοποιηθούν και αφορούν στη βελτίωση της ποιότητας του περιβάλλοντος στην ευρύτερη περιοχή της 19ης Μαΐου.

Ο Δήμαρχος Δράμας, κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, αναφερόμενος στην πορεία του ΒΑΑ που θα ενώσει τον Δημοτικό Κήπο με την Αγία Βαρβάρα δηλώνει ότι ξεκινάει το μεγάλο και σπουδαίο έργο για τη Δράμα που αλλάζει την εικόνα της πόλης και που θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής στο κέντρο, ενώ τονίζει ότι η επίσκεψη αυτή αποδεικνύει την ετοιμότητα και την υλοποίηση έργων από τη δημοτική αρχή.

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναγνώρισε τον ολοκληρωμένο χαρακτήρα της Στρατηγικής και εκδήλωσε την επιθυμία του να επισκεφτεί την πόλη μας μετά την ολοκλήρωση των έργων.

holisteRUN 55 – τρέχουμε και βοηθάμε

Παρ, 11/16/2018 - 14:00

 

Μια ακόμη πρώτη Δευτέρα του μήνα πλησιάζει και προσθέτει ένα ακόμη #holisteRUN στο δρομικό μας καλεντάρι. Μπορεί να μην είναι αγώνας, μπορεί να μην δίνουμε έπαθλα και βραβεία, μπορεί να μην έχουμε βάθρα αλλά πάντα φροντίζουμε να έχουμε δύο εύκολες κυκλικές διαδρομές 5χλμ ή 10χλμ για να μπορέσετε να απολαύσετε το νυχτερινό σας τρέξιμο όποια και αν επιλέξετε.

Δεκέμβρης με χαμηλές θερμοκρασίες, με Ονειρούπολη, με γιορτές και… όπως κάθε χρόνο μέσω του #holisteRUN βοηθάμε. Φέτος μια οικογένεια, θέλει την βοήθεια μας και συγκεκριμένα το 4ων μηνών βρέφος τους μας έχει ανάγκη. Μετά απο 2 χειρουργικές επεμβάσεις απο τις πρώτες ημέρες της ζωής του, ετοιμάζεται για την 3η του. Η οικονομική ενίσχυση είναι το λιγότερο που μπορούμε να παρέχουμε. Δεν έχουμε συγκεκριμένο ποσό, βοηθάμε με οτι ποσό μπορούμε λίγο πριν την εκκίνηση της 55ης διαδρομής μας. Δεν χρειάζεται να τρέξεις για να βοηθήσεις! Εμείς θα είμαστε στην είσοδο της Ονειρούπολης την Δευτέρα 03 Δεκέμβρη, απο τις 20:00. Σας ευχαριστούμε για την βοήθεια!

Καλά χιλιόμετρα και καλή δύναμη σε όλους σας!

Η Τ.Ε Δράμας του ΚΚΕ καλεί το λαό να τιμήσει τον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου

Παρ, 11/16/2018 - 13:58

 

 

Η Τ.Ε Δράμας του ΚΚΕ καλεί τις νέες, τους νέους, τους εργαζόμενους, όλο το λαό να τιμήσουν τον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, το Νοέμβρη του 1973. Να τιμήσουν τους χιλιάδες αγωνιστές της πάλης ενάντια στη δικτατορία, τους νεκρούς του Νοέμβρη, που αποτέλεσε το κορυφαίο γεγονός της αντιδικτατορικής πάλης.

Ιδιαίτερα, τα συνθήματα “Έξω οι ΗΠΑ”, “Έξω το ΝΑΤΟ” στις πύλες του Πολυτεχνείου είναι επίκαιρα περισσότερο από ποτέ.

 Σήμερα που τα σύννεφα του ιμπεριαλιστικού πολέμου πυκνώνουν πάνω από το Αιγαίο, τα Βαλκάνια και την Ανατ. Μεσόγειο είναι πιο αναγκαίο από ποτέ να δυναμώσουμε τον αγώνα με αιτήματα:

“Έξω οι βάσεις και το ΝΑΤΟ”“Καμία εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ”.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για άλλη μια χρονιά θα “τιμήσει” στα λόγια την εξέγερση για να θάψει το αντιιμπεριαλιστικό – ανατρεπτικό της περιεχόμενο.

Οι σημερινοί υμνητές της χούντας, οι φασίστες της Χρυσής Αυγής θα έχουν την τύχη των χουντικών και των άλλων ειδώλων τους, όπως ο Χίτλερ. Ανήκουν στο σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας.

Κανένας αντίπαλος δεν είναι ανίκητος! Ο λαός, όταν παλεύει, μπορεί να τα καταφέρει όλα! Το ΚΚΕ βρίσκεται και θα βρεθεί μπροστά σε κάθε τέτοιον αγώνα.

45 χρόνια μετά διδασκόμαστε και συνεχίζουμε μέχρι την τελική νίκη! Με όπλο την πείρα των αγώνων του χτες, προετοιμάζουμε τις νέες νικηφόρες αναμετρήσεις με τη δικτατορία του κεφαλαίου!

Για διασπορά ψευδών ειδήσεων από το ραδιόφωνο κάνει λόγο η Δόξα Δράμας

Παρ, 11/16/2018 - 13:53

 

Σε σημερινή επιστολή της αναφέρει

“Σε συνέχεια των από 14.11.2018 όλως ψευδών δηλώσεων του κ. Γεώργιου Τόλιου, μεταξύ άλλων και κατά του προέδρου, κ. Ιωάννη Μπύρου, στη ραδιοφωνική εκπομπή “Sport Sto Noto”, ενημερώνουμε το φίλαθλο κοινό ότι δεν θα ανεχτούμε καμία προσβολή της προσωπικότητας του προέδρου της ομάδας.
Οι δηλώσεις περί καταβολής ποσού 35.000 ευρώ είναι ψευδείς, αήθεις και έωλες, υπερβαίνουν δε κάθε έννοια δικαιολογημένου ενδιαφέροντος. Αντιθέτως, αξιολογούνται ως άκρως ιδιοτελείς και εμπαθείς, πλήττουν τον πυρήνα του αθλητικού ιδεώδους και τις στηλιτεύουμε αμείλικτα.
Καλούμε τον κ. Γεώργιο Τόλιο να προβεί άμεσα σε ανάκληση των δηλώσεών του που αφορούν τον κ. Ιωάννη Μπύρο, άλλως θα ασκηθούν όλα τα νόμιμα δικαιώματα του προέδρου της ομάδας, ενώπιον των αρμόδιων πολιτικών και ποινικών δικαστηρίων, με σκοπό την απόλυτη προστασία της τιμής και της υπόληψής του”.

Η δήλωση Μπύρου

Στο θέμα των δηλώσεων του Γιώργου Τόλιου, στην εκπομπή «Sport Sto Noto radio», αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιάννης Μπύρος, λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Την εποχή που αναφέρεται ο εν λόγω κύριος, στις δηλώσεις του, δεν ήμουν εμπλεκόμενος στο ποδόσφαιρο. Χορηγός ήμουν στην Δόξα Δράμας.
Αναφέρεται σε έγγραφο του Μαρτίου του 2017. Πώς είναι δυνατόν να ξέρω εγώ από το Μάρτιο, ότι στο τέλος θα βγουν δύο ομάδες και θα πάρει τη γνωστή τροπή η υπόθεση του Ηρακλή; Για ποιο λόγο να λειτουργήσω, τότε, με αυτόν τον τρόπο που ισχυρίζεται, αφού δεν υπήρχε καμία ένδειξη ότι θα ανέβει κατηγορία ο δεύτερος της βαθμολογίας;
Άλλωστε, ο ΚΑΠ ήταν ξεκάθαρος από πέρυσι και αναγραφόταν χαρακτηριστικά ότι ανεβαίνει μόνο μία ομάδα. Εκείνη την περίοδο δεν γνώριζε κάνεις τίποτα περισσότερο.
Έτσι, ξαφνικά, μου ήρθε η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος, ώστε να προβλέψω όλες αυτές τις καταστάσεις; Προφήτης είμαι;
Όλα αυτά τα περιστατικά που διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες με προβληματίζουν έντονα. Υποψιάζομαι ότι προσπαθούν να σπιλώσουν το όνομά μου, λίγες ώρες πριν την εκδίκαση της ένστασης του Βόλου ΝΠΣ, αλλά και της πειθαρχικής δίωξης, που άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας στην ομάδα μας».

Ασυνέπεια καταλογίζει στον Δήμο Δράμας επιστολή που κυκλοφορεί από χθες για την σίτιση του Μουσικού Σχολείου

Παρ, 11/16/2018 - 13:49

Επιστολή αγανάκτησης για το πρόβλημα της σίτισης στο Μουσικό Σχολείο  Δράμας που φέρεται να συντάχθηκε από μαθητές του σχολείου, κυκλοφορεί από χθες στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Οι συντάκτες, μιλούν για κοροϊδία στο πρόβλημα της σίτισης και διαμαρτύρονται προς τον Δήμο Δράμας καταγγέλλοντας τον για ασυνέπεια. Η επιστολή έχει τίτλο” Τέρμα πια η κοροϊδία”.

Η dramini.gr επικοινώνησε σήμερα το πρωί με την υποδιευθύντρια του Μουσικού Σχολείου η οποία  δήλωσε,”δεν έχουμε λάβει γνώση της επιστολής, ούτε από το δεκαπενταμελές, ούτε  από τον σύλλογο γονέων & κηδεμόνων του σχολείου, εμείς έχουμε στείλει τα απαραίτητα έγραφα στον Δήμο και στην διεύθυνση  δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αναφορικά με το θέμα, εμείς είμαστε οι αποδέκτες του προβλήματος και αναμένουμε την λύση του”.

Την ίδια ώρα όμως το πρόβλημα κανονικής σίτισης στο μουσικό σχολείο συνεχίζεται. Δόθηκε προσωρινή λύση.

“Εμείς θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από σήμερα για πρώτη φορά οι μαθητές άρχισαν να σιτίζονται με πρόχειρα γεύματα, δηλαδή σάντουιτς και χυμό. Η απόφαση αυτή λήφθηκε από τον Δήμο Δράμας, με απευθείας ανάθεση, για τα πρόχειρα γεύματα υπογράφτηκε εχθές και θα διαρκέσει μέχρι την λήξη του ποσού που εγκρίθηκε από τον Δήμο , αναμένοντας μέχρι να δοθεί λύση στο πρόβλημα της κανονικής σίτισης.”

Το θέμα της σίτισης των μαθητών με κανονικά γεύματα βέβαια εξακολουθεί να μένει χωρίς λύση μιας και  τις τελευταίες ημέρες του Οκτώβρη, έγινε δεκτή η προδικαστική προσφυγή εναντίον του προμηθευτή που είχε κερδίσει τον διαγωνισμό για την σίτιση των μαθητών, με αιτιολογία την έλλειψη κάποιων προβλεπόμενων προαπαιτούμενων. Στην συνέχεια ο πρώτος προμηθευτής (αυτός που κέρδισε δηλαδή αρχικά  τον διαγωνισμό) υπέβαλλε έφεση επί της προσφυγής του δεύτερου. Το αποτέλεσμα είναι το πρόβλημα της κανονικής σίτισης να παραμένει, χωρίς λύση λόγω των  διενέξεων μεταξύ των προμηθευτών.

Η  επιστολή  που κυκλοφορεί από χθες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι η παρακάτω:

 

 

Υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου συνεδριάζει σήμερα στη Δράμα η Επιτροπή Παρακολούθησης του Ε.Π. “Ανατολική Μακεδονία και Θράκη 2014 – 2020”

Παρ, 11/16/2018 - 07:50

 

Πραγματοποιείται σήμερα Παρασκευή από το πρωί στην Δράμα  και στο Ξενοδοχείο ΚΟΥΡΟΣΗ η 4η Σύγκλιση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ανατολική Μακεδονία και Θράκη 2014 – 2020” . Στην επιτροπή προεδρεύει ο Περιφερειάρχης  της ΠΑΜΘ Χρήστος Μέτιος. Στις εργασίες της Επιτροπής Παρακολούθησης συμμετέχουν και εκπρόσωποι της Ευρωπαικής Επιτροπής και της ΕΤΕ.

I.  ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΜΕΡΟΣ  1. Έγκριση της Ημερήσιας Διάταξης  2. Έγκριση Πρακτικών 3ης Συνεδρίασης Επιτροπής Παρακολούθησης  3. Εισήγηση του Προέδρου της Επιτροπής Παρακολούθησης II.  ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ-ΠΡΟΟΔΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠ 2014-2020  1. Παρουσίαση της προόδου υλοποίησης του Ε.Π. «ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ» 2014-2020 και ενημέρωση σχετικά με την Ετήσια Έκθεση Υλοποίησης του 2017.  2. Αναθεώρηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος – Συμπεράσματα / ευρήματα της 1ης Αξιολόγησης Εφαρμογής. 3. Εξειδίκευση του Επιχειρησιακού Προγράμματος και ενημέρωση σχετικά με την επίτευξη των ετήσιων στόχων του Προγράμματος. 4. Ενημέρωση για την πορεία εφαρμογής της Στρατηγικής για την Πληροφόρηση και Επικοινωνία του Προγράμματος, την αξιολόγηση της Επικοινωνίας καθώς και τις δραστηριότητες και τα μέτρα ενίσχυσης της προβολής που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο έτος. ΙΙΙ. ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 1. Παρεμβάσεις Εθνικής Αρχής Συντονισμού επί οριζοντίων θεμάτων (αναφέρονται ενδεικτικά).
 • Απαιτήσεις Παρακολούθησης Δεικτών
 • Ενημέρωση για την πρόοδο υλοποίησης του ΕΣΠΑ – ενέργειες επιτάχυνσης της εφαρμογής
 • Επόμενη Προγραμματική Περίοδος 2021-2027
  • Εισήγηση ΕΥΣΣΑ σχετικά με την πορεία διαπραγμάτευσης και στρατηγικού σχεδιασμού
  • Εισήγηση ΕΥΣΕΚΤ του Κανονισμού ΕΚΤ+
2. Άλλα θέματα ΙV. ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ V. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ – ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Αρχίζει σήμερα η Ζ’ Επιστημονική Συνάντηση «Η Δράμα και η Περιοχή της – Ιστορία και Πολιτισμός»

Παρ, 11/16/2018 - 07:39

 

Σήμερα Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018 στις 17:30 στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης της ζ΄ Επιστημονικής Συνάντησης «Η Δράμα και η Περιοχή της – Ιστορία και Πολιτισμός» .

Οι τριήμερες εργασίες της Επιστημονικής Συνάντησης έχουν θέμα:«Η Δράμα και η περιοχή της κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο:ενσωμάτωση, δεύτερη κατοχή, ανασυγκρότηση».

Οι συνεδρίες της Συνάντησης, στις οποίες συμμετέχουν διακεκριμένοι εκπρόσωποι
της ακαδημαϊκής κοινότητας και ερευνητές διαφόρων επιστημονικών τομέων,
θα πραγματοποιηθούν επίσης στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας

Το Σάββατο η πρώτη συνάντηση εθελοντών της Ονειρούπολης

Παρ, 11/16/2018 - 07:30

Η Ονειρούπολη για 15η χρονιά θα υποδεχτεί τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες της χαρίζοντας τους για ακόμη μια φορά την πιο μαγική διαδρομή της Παραμυθοχώρας.

Από το 2004 μέχρι σήμερα η Ονειρούπολη είναι αποτέλεσμα συλλογικής εργασίας και θεμέλιος λίθος αυτής της μεγάλης προσπάθειας είναι οι εθελοντές της που με αγάπη αφιερώνουν ατελείωτες ώρες για να ετοιμάσουν το πιο όμορφο χριστουγεννιάτικο χωριό!

Ελάτε λοιπόν και φέτος να γιορτάσουμε μαζί τα 15α γενέθλια της και να δώσουμε δυναμικό παρόν στην μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη γιορτή της χώρας!

Προσκαλούμε όλους όσους θέλουν να συμμετέχουν εθελοντικά στη φετινή μας Ονειρούπολη να παρευρεθούν στην πρώτη συνάντηση εθελοντών το Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018 στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων στο ισόγειο του Δημαρχείου στις 18:00.

Γίνε κι εσύ εθελοντής στη  μεγαλύτερη Χριστουγεννιάτικη γιορτή !!!

Συμπλήρωσε την αίτησή σου στο παλιό Δημαρχείο στον 2ο όροφο!

Ενημερώσου στο 25210.70097!

Μικροχώρι Δράμας ‘‘ Το Μικρό χωριό των Χριστουγέννων…’’

Παρ, 11/16/2018 - 07:26
Η μεγάλη γιορτή των Χριστουγέννων πλησιάζει, ο χρόνος που διανύουμε σίγα σιγά θα μας αποχαιρετήσει και θα υποδεχτούμε τον νέο, με καινούργιες προσδοκίες και όνειρα.   Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μικροχωρίου και το Δ.Σ. του Μ. & Π. Συλλόγου Μικροχωρίου Δράμας «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ», με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλεί στο εορταστικό πρόγραμμα των Χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς στην  Τοπική Κοινότητα Μικροχωρίου Δράμας . Σας περιμένουμε απ΄ όλη την Ελλάδα, με χαρά και Αγάπη !     Πρόγραμμα Εορτασμού Κυριακή, 09 Δεκεμβρίου 2018   18:00    ‘‘ Όλο το χωριό μια αγκαλιά’’.
 •       Ανάβουμε όλοι μαζί τα Χριστουγεννιάτικα Φώτα, στην κεντρική πλατεία του χωρίου.
 •       Παραδοσιακοί χοροί του Πόντου, από τους χορευτές του  Μ. & Π.  Συλλόγου
    Μικροχωρίου Δράμας «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ».
 •        Παραδοσιακό Ποντικό Γλέντι με Κεμεντζέ και Νταούλι, Χριστουγεννιάτικα
           κεράσματα και άφθονο ζεστό κρασί για όλο τον κόσμο, στην κεντρική πλατεία του χωριού.   Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2018 11:00    Υποδεχόμαστε στο Μικρό μας Χωριό, τη χορευτική ομάδα του Ιερού Ναού Αγίας Αναλήψεως Πολίχνης,               της Μητροπόλεως Σταυρουπόλεως – Νεαπόλεως Θεσσαλονίκης.
 •        Πρωινό κέρασμα για τους φιλοξενούμενους, στην αίθουσα του Ι. Ν. Αγίας Τριάδος Μικροχωρίου Δράμας.
 •        Μικρή ιστορική αναφορά για το  Μικροχώρι, από τον Πρόεδρο του χωριού.
 •        Παραδοσιακοί χοροί του Πόντου από τους χορευτές του  Μ.& Π. Συλλόγου Μικροχωρίου Δράμας «ΠΑΝΑΓΙΑ                          ΣΟΥΜΕΛΑ».
 •        Αναχώρηση για την Ονειρούπολη της Δράμας.
      Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου 2018  10:00-12:00   Ο Πρόεδρος υποδέχεται τα παιδιά του χωριού, στο Κοινοτικό κατάστημα για τα παραδοσιακά κάλαντα των                                Χριστουγέννων.      15:00       « Χριστός γεννέθενχαρά σον κόσμον», Παραδοσιακά Ποντιακά κάλαντα των Χριστουγέννων από το Μ. & Π. Μικροχωρίου                       «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ», σε όλο το χωριό.     Τρίτη, 25 Δεκεμβρίου 2018    Πρωινή    Χαρμόσυνες Καμπανοκρουσίες του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Μικροχωρίου, στο μήνυματης γεννήσεως του                         θεανθρώπου και  Θεού μας Ιησού Χριστού. Εκκλησιασμός των κατοίκων του χωριού.   21:00      Χριστουγεννιάτικη χοροεσπερίδα από το Μ. & Π. Σύλλογο Μικροχωρίου  «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ, στο κέντρο                 διασκεδάσεως ¨ΑΜΑΝΤΕΟΥΣ (AMADEUS)¨, της Δράμας.     Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2018 10:00-12:00   Ο Πρόεδρος υποδέχεται τα παιδιά του χωριού, στο Κοινοτικό κατάστημα  για τα παραδοσιακά κάλαντα της                            Πρωτοχρονιάς.         Μεσημέρι    Παραδοσιακά Ποντιακά κάλαντα της πρωτοχρονιάς, από το  Μ. Α. Σ.  ΑΡΗΣ Μικροχωρίου, σε όλο το χωριό.   17:00        Υποστολή της Ελληνικής Σημαίας στην κεντρική πλατεία του Χωριού.   19:00      Ο Άγιος Βασίλης επισκέπτεται ‘‘το Μικρο-χώρι-ο’’  στην κεντρική πλατεία του Μικροχωρίου, και αν οι μικροί μας φίλοι                   ήταν καλά παιδιά την  χρονιά που πέρασε, σίγουρα θα έχει  μαζί του και ένα μικρό δώρο για αυτούς.                  Μαζί μας θα είναι και οι Μασκότ από  την ‘‘Ονειρούπολη’’ της Δράμας, αλλά και δύο μεγάλα «ξοτικά», που θα μας                    κάνουν όμορφες ζωγραφιές στα πρόσωπα.   23:00        Άναμμα πυράς στην Κεντρική πλατεία του χωριού.                   Άφθονο ζεστό κρασάκι για τον κόσμο από την κοινότητα του Μικροχωρίου.    Τρίτη, 01 Ιανουαρίου 2019          00:00      ‘‘ Όλο το χωριό μια αγκαλιά’’. 
                       Υποδεχόμαστε όλοι μαζί στην  κεντρική πλατεία του  Μικροχωρίου    το νέο έτος 2019, με γιορτινή  μουσική και                         άφθονα πυροτεχνήματα.    07:30     Χαρμόσυνες Καμπανοκρουσίες του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Μικροχωρίου.              Αγίου Βασιλείου του Μέγα, πρώτη του Έτους.               Εκκλησιασμός των κατοίκων του χωριού.    10:00       Έπαρση της Ελληνικής Σημαίας στην κεντρική πλατεία του  χωριού.  

Καβάλα: Απαγόρευση κυκλοφορίας για ένα μήνα στην Εγνατία Οδό

Παρ, 11/16/2018 - 07:16

 

 

Την απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας του ρεύματος κυκλοφορίας από Θεσσαλονίκη προς Καβάλα, της Εγνατίας οδού, από το ύψους του Παληού έως το ύψος του ανισόπεδου κόμβου του Αγίου Σίλα, λόγω εργασιών της τέταρτης φάσης αποκατάστασης φθορών οδοστρώματος, αποφάσισε ο διευθυντής της διεύθυνσης αστυνομίας της Καβάλας.

Η απαγόρευση αφορά χρονικό διάστημα περισσότερο του ενός μηνός από Τετάρτη 14 Νοεμβρίου έως την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018. Κατά το εν λόγω διάστημα η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται παραπλεύρως της ζώνης εκτέλεσης των έργων και μέσω της αριστερής λωρίδας κυκλοφορίας, πλάτους τουλάχιστον τριάμισι (3,5) μέτρων, με ευθύνη του αναδόχου και σύμφωνα με την υπάρχουσα σήμανση, ενώ σε καμία περίπτωση να μην υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων ταυτόχρονα και στις δύο λωρίδες κυκλοφορίας, προκειμένου να αποτραπεί ακινητοποίηση των οχημάτων επί της εν λόγω οδού.
ert.gr

Θετική η πρώτη αντίδραση των τραπεζιτών στο σχέδιο Στουρνάρα για τα «κόκκινα δάνεια»

Παρ, 11/16/2018 - 07:09

 

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος παρουσίασε το σχέδιό του στους επικεφαλής των τεσσάρων συστημικών τραπεζών Εθνική, Πειραιώς, Eurobank και Alpha Bank, και της μικρότερης Attica Bank
Θετική ήταν η πρώτη αντίδραση κορυφαίων τραπεζικών στελεχών στο σχέδιο της Τράπεζας της Ελλάδος για τη μείωση των «κόκκινων δανείων», σύμφωνα με ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Ο κεντρικός τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας παρουσίασε το σχέδιό του στους επικεφαλής των τεσσάρων συστημικών τραπεζών Εθνική, Πειραιώς, Eurobank και Alpha Bank, και της μικρότερης Attica Bank.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η πρόταση της ΤτΕ προβλέπει την δημιουργία ενός οχήματος ειδικού σκοπού, στο οποίο θα μεταφερθούν οι αναβαλλόμενες φορολογικές πιστώσεις -οι οποίες είναι είδος περιουσιακού στοιχείου.

Μετέπειτα το όχημα θα εκδώσει ομόλογα και θα αξιοποιήσει τα έσοδα, για να αγοράσει μη εξυπηρετούμενα δάνεια, αξίας έως και 42 δισ. ευρώ. Με βάση αυτά τα δεδομένα, το σχέδιο της ΤτΕ μπορεί να οδηγήσει σε μείωση των «κόκκινων ανοιγμάτων» κατά περίπου 50% και να ενισχύσει την κεφαλαιακή βάση των τραπεζών κατά 5%.

Τα «κόκκινα» δάνεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και περιορίζουν την δυνατότητά τους να δίνουν απρόσκοπτα ρευστότητα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Οι στόχοι που έχουν συνομολογηθεί με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προβλέπουν ότι τα «κόκκινα δάνεια» θα πέσουν κοντά στα 60 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2019.

Σύμφωνα με νεώτερα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, στο τέλος Ιουνίου τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα των τραπεζών αναλογούσαν σε 88,6 δισεκατομμύρια ευρώ, ήτοι στο 47,6% των συνολικών ανοιγμάτων.
protothema.gr

Γερμανικός Τύπος: Κλιμάκωση στη Μεσόγειο για το φυσικό αέριο

Παρ, 11/16/2018 - 07:06

 

Η Frankfurter Rundschau αναλύει τις αυξανόμενες εντάσεις μεταξύ Τουρκίας, Κύπρου αλλά και Ελλάδας για τα κοιτάσματα φυσικού αερίου – Για το Κυπριακό επιρρίπτει ευθύνες σε Λευκωσία και Άγκυρα
Στο επίμαχο θέμα των κοιτασμάτων φυσικού αερίου στη Μεσόγειο επανέρχεται ο γερμανικός Τύπος με τη Frankfurter Rundschau να παρατηρεί ότι «οι εντάσεις ανάμεσα στην Τουρκία και την Κύπρο για τις πρώτες ύλες στην ανατολική Μεσόγειο αυξάνονται».

Ο ανταποκριτής της γερμανικής εφημερίδα στην Τουρκία αναφέρεται στην κατάπλευση του γεωτρύπανου Stena Icemax της αμερικανικής ExxonMobile στο οικόπεδο 10, «περίπου 150 χλμ. νοτιοδυτικά του διχοτομημένου νησιού», όπως επισημαίνει.

Με τις σχεδιαζόμενες γεωτρήσεις από κυπριακής πλευράς ξεκινά σύμφωνα με την εφημερίδα της Φραγκφούρτης «μια επικίνδυνη αναμέτρηση δυνάμεων, διότι η Τουρκία έχει επανειλημμένα ασκήσει κριτική σε απειλητικό ύφος για τα σχέδια των Ελληνοκυπρίων για αποκλειστική εκμετάλλευση των υποθαλάσσιων ενεργειακών κοιτασμάτων στη ζώνη των 200 ναυτικών μιλίων (ΑΟΖ)», ενώ τον Φεβρουάριο η Άγκυρα είχε εξωθήσει σε αποχώρηση το πλοίο-γεωτρύπανο του ιταλικού ομίλου Eni, υπενθυμίζει ο γερμανός ανταποκριτής.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, «τα κοιτάσματα που έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα αξίζουν δισεκατομμύρια και ως εκ τούτου έχουν εγείρει αξιώσεις στρατηγικού χαρακτήρα στην φτωχή σε πρώτες ύλες Τουρκία. […] Εδώ και καιρό τα κοιτάσματα φυσικού αερίου έχουν γίνει ένα ακόμη σημείο αντιπαράθεσης ανάμεσα […] στην Ελλάδα και την Τουρκία».

Ο Γερμανός ανταποκριτής επισημαίνει ότι «καθοριστικό ρόλο στη διαμάχη παίζει το άλυτο Κυπριακό. Επειδή η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την Κύπρο, δεν της αναγνωρίζει και το δικαίωμα να χορηγεί άδειες για γεωτρήσεις και ζητεί το μοίρασμα των κοιτασμάτων φυσικού αερίου με την αναγνωρισμένη μόνο από την Άγκυρα ‘Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου’. Σε αυτά έρχεται να προστεθεί το γεγονός ότι η Τουρκία δεν εγείρει μεν αξιώσεις επί του οικοπέδου 10, όμως για άλλα τμήματα της κυπριακής ΑΟΖ. Η κυπριακή κυβέρνηση εξηγεί μεν ότι θα διαμοιράσει κέρδη με δίκαιους όρους, όμως μόνον εφόσον προηγουμένως έχει βρεθεί μια ειρηνευτική λύση για την Κύπρο, η οποία μετά την αποτυχία των τελευταίων διαπραγματεύσεων βρίσκεται πιο μακριά από ποτέ».

Ευθύνες της Άγκυρας αλλά και της Λευκωσίας

Η εφημερίδα συνεχίζει επισημαίνοντας ότι «με το Κυπριακό σχετίζεται και η άρνηση της Άγκυρας μέχρι σήμερα να υπογράψει τη διεθνή σύμβαση για το δίκαιο της θάλασσας που αφορά την εκμετάλλευση υποθαλάσσιων κοιτασμάτων. Αντ’ αυτού υιοθετεί την αυθαίρετη άποψη ότι μόνο ηπειρωτικές χώρες δικαιούνται τη ζώνη των 200 ναυτικών μιλίων (ΑΟΖ), όχι όμως νησιά όπως η Κύπρος. Με βάση αυτή την άποψη τα κοιτασμάτα βρίσκονται σε περιοχή τουρκικής δικαιοδοσίας, η οποία όμως αλληλεπικαλύπτεται ταυτόχρονα με τις ΑΟΖ του Ισραήλ, του Λιβάνου και της Αιγύπτου, χώρες με τις οποίες η Κύπρος σχεδιάζει κοινή εκμετάλλευση. Αντιδρώντας η Τουρκία δρομολόγησε την ενίσχυση της ναυτικής της δύναμης. Έτσι προκύπτει μια νέα επικίνδυνη εστία κρίσης στην Ευρώπη», υπογραμμίζει η Frankfurter Rundschau.

Το δημοσίευμα περιλαμβάνει πάντως και μια μομφή κατά της κυπριακής κυβέρνησης: «Αντί να αξιοποιήσει τα κοιτάσματα ως εργαλείο συμφιλίωσης με την Τουρκία, αντιθέτως η Λευκωσία, μέσω της ενεργειακής συμμαχίας με το Ισραήλ και την Αίγυπτο, όπως και με τον σχεδιαζόμενο αγωγό East Med, όξυνε την απομόνωση της Άγκυρας και ως εκ τούτου τις εντάσεις».

Πηγή: Deutsche Welle

Κρύο, θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη και χιόνια στα ορεινά το σκηνικό του καιρού για το τριήμερο

Παρ, 11/16/2018 - 07:04

 

Οι άνεμοι θα φτάσουν και τα 9 Μποφόρ στα πελάγη – Αναμένονται τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά – Μέγιστες θερμοκρασίες σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα
Ήρθε για τα καλά ο χειμώνας από τα μέσα κιόλας του Νοέμβρη με τη θερμοκρασία να έχει ήδη πέσει αισθητά. Την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου αναμένονται νεφώσεις στα δυτικά και νότια που σταδιακά έως το βράδυ θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα. Τοπικές βροχές και σποραδικοί όμβροι αναμένονται αρχικά στο Ιόνιο, στις Σποράδες και τα ηπειρωτικά με εξαίρεση τη Μακεδονία και τη Θράκη, οι οποίες έως το απόγευμα θα επεκταθούν στην Κρήτη, το Κεντρικό και Νοτιοδυτικό Αιγαίο και την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία. Τοπικές χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά της κεντρικής και βορειοδυτικής ηπειρωτικής χώρας, όπου θα σημειωθεί και παγετός κατά της διάρκεια της νύχτας. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 4 έως 13 βαθμούς με εξαίρεση τη Δυτική Μακεδονία όπου θα κυμανθεί από -2 έως 9, στα κεντρικά από 7 έως 14, στα νότια από 10 έως 14, στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 15 με την ελάχιστη να αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 9 έως 14, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 10 έως 15 με εξαίρεση τη Ρόδο όπου τοπικά θα φτάσει τους 18, και στην Κρήτη από 14 έως 17.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες και βορειοανατολικές διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ. Στο Κεντρικό και Νοτιοδυτικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες και βορειοανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ, σταδιακά όμως θα εξασθενήσουν και προς το βράδυ θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ, όμως προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα φτάνουν τοπικά και τα 9 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 11 έως 14 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα έως και το ξημέρωμα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 9 έως 13 βαθμούς.

Σάββατο 17-11-2018
Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, νεφώσεις παροδικά αυξημένες και από το βράδυ ασθενείς τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές, στα δυτικά και νότια σποραδικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, την Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά στα πελάγη 8 και πιθανώς 9 Μποφόρ
Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα

Κυριακή 18-11-2018
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια και τοπικές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά. Τη νύχτα στα βορειοδυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Στα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά στα πελάγη 8 Μποφόρ και στα νότια από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Τη νύχτα από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενίσουν.
Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
protothema.gr

Σε κλίμα «μάχης» συνεδριάζει σήμερα η Ιεραρχία για τη συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου

Παρ, 11/16/2018 - 07:02

 

Να αντιστρέψει το κλίμα που έχει οξυνθεί τις τελευταίες μέρες, μετά τις τοποθετήσεις Μητροπολιτών που αμφισβητούν τις επιλογές του, θα επιχειρήσει σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος – Οι συμμαχίες που διαμορφώνονται στους κόλπους της Ιεραρχίας και το αντιπολιτευτικό «μέτωπο»
Συγκαλείται σήμερα εκτάκτως η κρίσιμη συνεδρίαση της Ιεραρχίας προκειμένου να αποφασίσει σχετικά με το κοινό ανακοινωθέν του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι Μητροπολίτες δεν αναμένεται να στραφούν κατά του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, ο οποίος έχει δηλώσει ότι δεν θα κάνει τίποτα χωρίς τη σύμφωνη γνώμη τους. Επίσης δεν πρόκειται να υπάρξει καμία αμφισβήτηση του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος αναμένεται ότι θα παραπέμψει το θέμα σε ειδική Σύνοδο για βελτιωτικές τροποποιήσεις και συζητήσεις. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα «περάσει» το θέμα ως «πρόθεση συμφωνίας» προκειμένου να συζητηθεί σε ειδική Συνοδική Επιτροπή.

Εκτός από αυτήν την υποχώρηση από την αρχική θέση της συμφωνίας, ο Αρχιεπίσκοπος, προκειμένου να κατευνάσει τα πνεύματα, δεν αποκλείεται να αναφερθεί και σε θέμα έλλειψης περίπου 2000 κληρικών. Ο Αρχιεπίσκοπος ενδέχεται να πει ότι η συμφωνία αναφέρεται σε 10.000 θέσεις και οι κληρικοί είναι περίπου 8500 οπότε υπάρχει η δυνατότητα να γίνουν περισσότεροι διορισμοί.

Το σημερινό σκηνικό πάντως έχει στοιχεία «μάχης» καθώς τις τελευταίες ημέρες Μητροπολίτες που θεωρούνται θρησκευτικοί «ηγέτες» αμφισβήτησαν τις επιλογές του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, ο οποίος σήμερα θα προσπαθήσει να αντιστρέψει το κλίμα που έχει οξυνθεί, κυρίως λόγω της ρύθμισης για τη μισθοδοσία των κληρικών αλλά και την εκκλησιαστική περιουσία.

Ένα ακόμα στοιχείο «μάχης» είναι και οι συμμαχίες που έχουν διαμορφωθεί στους κόλπους της Ιεραρχίας των 82 Μητροπολιτών της Εκκλησίας της Ελλάδος. Με βάση τις συμμαχίες αυτές ακόμα και αν δεν αναμένεται να τεθεί θέμα διαδοχής, ωστόσο διαμορφώνεται μέτωπο αντιπολιτευτικής στάσης.

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, Θεσσαλονίκης Ανθιμος, Καλαβρύτων Αμβρόσιος, Σιατίστης Παύλος, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, Δημητριάδος Ιγνάτιος, ο Σπάρτης Ευστάθιος, ο Βεροίας Παντελεήμων, ο Ναυπάκτου Ιερόθεος και ο Σάμου Ευσέβιος, έχουν αναφερθεί κατά της συμφωνίας.

Σύμφωνοι με τις κινήσεις του Ιερώνυμου είναι μεταξύ άλλων ο Ιωαννίνων Μάξιμος, και ο Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ. Την ίδια στιγμή ο μητροπολίτης Κηφισίας Κύριλλος με επιστολή προς τους κληρικούς της περιοχής του τους καλεί να εμπιστευτούν τον Αρχιεπίσκοπο

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο, από την πλευρά του, εκφράζει την έντονη δυσφορία του για το ότι δεν ενημερώθηκε εγκαίρως για την ατζέντα της συνάντησης των κ.κ. Τσίπρα και Ιερώνυμου, και διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί κανένα σχέδιο, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του. Την εκτίμηση ότι «δεν μπορεί να περάσει από κανένα εχέφρονα άνθρωπο» η συμφωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο προσθέτοντας ότι «δεν το θεωρώ καθόλου δεδομένο ότι θα περάσει από την Ιεραρχία» διατύπωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ.

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ έκανε λόγο για μια προσπάθεια «αποσυνδέσεως του κράτους από το έθνος» χαρακτηρίζοντας «μείζον νομικής τάξης θέμα» τη συμφωνία του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο.

Όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει «θράσος άγνοιας» σε ορισμένους που μιλούν για τα θέματα των σχέσεων Κράτους-Εκκλησίας απάντησε ότι «μην ξεχνάτε ότι υπάρχουν νομικοί σε διατεταγμένη υπηρεσία». Κάτα τον Μητροπολίτη Πειραιώς η συμφωνία «είναι δυσμενής γιατί καλεί την εκκλησία να παραιτηθεί από την απαίτηση της περιουσιάς της χωρίς καμία διασφάλιση και να διαγραφούν από το ανθρώπινο δυναμικό του δημοσίου οι κληρικοί». Επικαλέστηκε, μάλιστα, ό,τι συνέβη το 1952 όταν το Δημόσιο συμφώνησε με την Εκκλησία να του δώσει 770.000 στρέμματα γης και σε αντιστάθισμα δόθηκαν 164 ακίνητα με όρο να μην φορολογείται και τελικά η εκκλησία πήρε μόνο 60 ακίνητα. «Με τέτοιες ιστορικές καταβολές μπορούμε να συμφωνήσουμε έναντι της περιουσίας που εχουμε δώσει στο κράτος;» αναρωτήθηκε ο κ. Σεραφείμ.

Επιμένοντας στο θέμα της περιουσίας και της μισθοδοσίας είπε ότι «η Εκκλησία είνα αυτόνομη και αυτοδιοίκητη. Η μισθοδοσία είνα έννομη υποχρέωση αλλιώς ας μας δώσει πίσω την περιουσία». «Να μας δώσει την περιουσία μας που αξίζει τρισεκατομμύρια» πρόσθεσε ο κ. Σεραφείμ σχολιάζοντας ότι «τα κομμουνιστικά κοσμοείδωλα πεθαναν, δεν μπορουμε να παντρέψουμε τα κομμουνιστικά κοσμοείδωλα αυτά με κράτη δικαίου που είναι η Ευρώπη».

Αν και είπε ότι δεν έχει αντίρρηση στο 50-50 έσοδα από την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, αναρωτήθηκε «γιατί όμως να μπει το δημόσιο συνέταιρος; Για να άρει την αμφισβήτηση; Έχει έννομη πράξη η αμφισβήτηση».

Τόνισε, δε, ότι «βεβαίως έχουν δίκιο να διαμαρτύρονται οι κληρικοί γιατί διακυβεύεται το μέλλον τους. Έχουν επενδύσει τη ζωή τους με αποκλειστική προσφορά στην Εκκλησία».

Παρέθεσε, τέλος, έναν διάλογο που είχε με τον Πατριάρχη της Ρωσίας όταν αυτός συνάντησε τον Αλέξη Τσίπρα και «του είπε ότι “εμείς για 70 χρόνια πεινάγαμε, εσείς που είστε νέος άνθρωπος πιστεύετε ότι η σωτηρία είναι η ιδεολογια που κατέρρευσε εδώ;” και δεν πήρε απάντηση».

Οι κληρικοί αποφάσισαν να τηρήσουν στάση αναμονής έως και την σημερινή έκτακτη συνεδρίαση της Ιεραρχίας Μετά τις αποφάσεις θα πράξουν ανάλογα. Επίσης την εκτίμηση ότι η συμφωνία δεν θα περάσει από τη Σύνοδο της Ιεραρχίας, εκφράζουν τα μέλη του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος (ΙΣΚΕ), που συνεδρίασαν την Τετάρτη.

Την ίδια στιγμή όλο και πληθαίνουν οι αντιδράσεις για τη συμφωνία. Η Πανελλήνια Ενωση Θεολόγων ΠΕΘ σε ανακοίνωσή της αναφέρει «ότι η συμφωνία δεν αποδεικνύεται ως προϊόν προηγηθείσας διαλογικής συμπεριφοράς. Είναι εμφανής η υποτίμηση ενός κλάδου δημοσίων λειτουργών που στοχοθετούνται ώστε να φαίνεται ότι η δική τους δημοσιοϋπαλληλική σχέση είναι τροχοπέδη για άλλη».
protothema.gr

Συντάξεις: «Πράσινο φως» από το Euro Working Group για να μην περικοπούν

Παρ, 11/16/2018 - 07:00

 

 

«Η εισήγηση που έγινε δεκτή αφορούσε την κατάργηση του μέτρου της περικοπής των συντάξεων», λένε κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών και συνεπώς το μέτρο καταργείται, δεν αναβάλλεται – Δεν υπήρξαν ενστάσεις επί του σχεδίου προϋπολογισμού του 2019 λένε οι ίδιες πηγές – Η τελική απόφαση αναμένεται στο Eurogroup της 3ης Δεκεμβρίου
Θετική ήταν η ανταπόκριση του Euroworking Group σχετικά με τη μη περικοπή των συντάξεων.

Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση που έληξε πριν από λίγο δεν υπήρξαν ενστάσεις απέναντι στην εισήγηση ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να πετύχει τον δημοσιονομικό της στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ ακόμα και χωρίς την περικοπή των συντάξεων το 2019.

Η τελική απόφαση αναμένεται να ληφθεί στο Eurogroup της 3ης Δεκεμβρίου, όπως προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός, διότι τότε είναι προγραμματισμένο να συζητηθούν οι προϋπολογισμοί των κρατών-μελών της ευρωζώνης. Το έκτακτο Eurogroup της προσεχούς Δευτέρας θα περιοριστεί εν τέλει σε συζήτηση για την κατάσταση στην Ιταλία και την περαιτέρω εμβάθυνση της ευρωζώνης.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν πριν από λίγο ότι “το Euro Working Group, αφού εξέτασε την εισήγηση της ελληνικής πλευράς και τη θετική αποτίμηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δεν προέβαλε ενστάσεις στο σχέδιο προϋπολογισμού του 2019”. Οι ίδιες πηγές διευκρίνισαν ότι η ελληνική εισήγηση προέβλεπε ακύρωση του μέτρου της περικοπής των συντάξεων και όχι αναβολή του. Όσον αφορά στο συνολικό ύψος του πακέτου θετικών μέτρων, παρέπεμψαν στις πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είχε ανεβάσει το ύψος του πακέτου στα 900 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά στα θετικά μέτρα που επιδιώκει η κυβέρνηση να εφαρμοστούν το 2019, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το EWG προχώρησε σε μικρές περικοπές των κονδυλίων που θα διατεθούν για ορισμένα μέτρα.

Οι ανεπιβεβαίωτες ακόμη πληροφορίες κάνουν λόγο για κάποια περικοπή στα κονδύλια για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, ενώ φαίνεται να προχώρησε το θέμα της μείωσης του ΕΝΦΙΑ.

Για να βγει ο τελικός λογαριασμός, σύμφωνα με πληροφορίες, το EWG αποδέχτηκε η εθνική χρηματοδότηση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, η οποία είχε προβλεφθεί στο προσχέδιο προϋπολογισμού που κατατέθηκε στις Βρυξέλλες, να αυξηθεί στο 1,5 δισ. ευρώ το 2019, από 1 δισ. φέτος.
protothema.gr

Στο κλειστό “Κραχτίδης” η BIANCO MONTE ΔΡΑΜΑ 1986 αντιμετωπίζει την ΧΑΝΘ την Κυριακή στις 17:00

Πέμ, 11/15/2018 - 16:01


Αποφασισμένοι για την νίκη οι Δραμινοί με την στήριξη των φιλάθλων. Απευθείας από την ΕΡΤ ο αγώνας, την Κυριακή 17:00 στο “Κραχτίδης”.

   Ο BIANCO MONTE ΔΡΑΜΑ 1986 μετά το στραπάτσο από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ θέλει με πείσμα την Κυριακή να πάρει μια πολύτιμη νίκη επί της ΧΑΝΘ η οποία προέρχεται από δύο συνεχόμενες νίκες. Είναι φανερό ότι μετά την πολύ κακή εμφάνιση με την ΑΕΚ οι Δραμινοί θέλουν να αποδείξουν ότι ήταν ένα ατυχές αποτέλεσμα μια και σε όλους τους προηγούμενους αγώνες είχαν πολύ καλές εμφανίσεις και καλά αποτελέσματα. Οι παίκτες θέλουν να βγάλουν εγωισμό και να παίξουν ένα πολύ καλό παιχνίδι ώστε να φτάσουν στην νίκη. Στην προσπάθειά τους αυτή η ομάδα ζητά την στήριξη του κόσμου που πρέπει για μια ακόμη φορά να σπρώξει την ομάδα της πόλης μας στην νίκη.

Η μαγνητική που υποβλήθηκε στο γόνατο ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος Τουνγκελίδης δεν έδειξε κάτι ανησυχητικό. Από τον αγώνα θα απουσιάσουν ο τραυματισμένος Γιαννακόπουλος, και πιθανόν ο Κουρουτζίδης ο οποίος υπηρετεί στην Αθήνα. Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι διεθνείς από την Βέροια κ.κ. Τζαφερόπουλος Λινάρδος.

Ο διεθνής με την Εθνική ομάδα Beach Handball Γιάννης Κοτσαμαρίκογλου δήλωσε για το παιχνίδι: Είναι ένα παιχνίδι που το αντιμετωπίζουμε ξεχωριστά, όπως κάνουμε ένα προς ένα για όλα τα παιχνίδια μας. Σεβόμαστε την ομάδα της ΧΑΝΘ, αλλά επίσης θα προσπαθήσουμε να αποδείξουμε ότι φέτος είμαστε μια ομάδα, που κάνει ένα ακόμα βήμα παραπάνω. Με σύμμαχο τον υπέροχο κόσμο μας, πάμε να διπλασιάσουμε τις νίκες μας στο πρωτάθλημα.

Επιστολή Δημάρχου Δοξάτου στον TAP

Πέμ, 11/15/2018 - 15:27

Επιστολή απέστειλε ο Δήμαρχος Δοξάτου Δημήτρης Δαλακάκης στην εταιρία Trans Adriatic Pipeline AG.

Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

Αξιότιμες κυρίες/Αξιότιμοι κύριοι

Παραμερίζω το γεγονός ότι προχωρήσατε σε δράσεις εντός του Δήμου μας κατ’ επανάληψη άνευ αδείας μας.
Παραμερίζω τις βλάβες που προκαλέσατε στα δίκτυα ύδρευσης μας, αφήνοντας κατ΄ επανάληψη οικισμούς μας χωρίς νερό.
Παραμερίζω το γεγονός ότι στελέχη σας προχώρησαν κατ΄ επανάληψη σε παρασκηνιακές συναντήσεις με μέλη της αντιπολίτευσης και όχι αποκλειστικά με τον -κατά το ελληνικό δίκαιο- νόμιμο εκπρόσωπο του Δήμου.
ΔΕΝ παραμερίζω την ισχυρά αντίθεση μας ως προς την απαράδεκτη και προκλητική τακτική σας ως προς το νερό των Πηγών Βοϊράνης και το γεγονός ότι αν και γνωρίζετε ότι οι δημότες και ο κάμπος αντιμετωπίζει πρόβλημα λειψυδρίας, σεις επιμένετε με τα εκατομμύρια σας να μας επιτείνεται το πρόβλημα λειψυδρίας μας.

Με την παρούσα σας θέτω δύο ζητήματα

Γνωρίζετε την πλήρη αντίθεση της κοινωνίας μας ως προς την εξόρυξη ΛΙΓΝΙΤΗ και τύρφης. Πολλές φορές στελέχη σας διέψευσαν τους προβληματισμούς μας… προφορικά και επέμεναν στην αντίθεση της εταιρίας σας ως προς την εξόρυξη… προφορικά.
«Verba Volant, scripta manent» . Υπό το φως αυτής της ρήσης, εξ ονόματος του Δήμου Δοξάτου και των συνδημοτών μου σας ζητώ όπως αποστείλετε προς τον Δήμο μας απόφαση του Διοικητικού σας Συμ-βουλίου με την οποία να δεσμεύεστε ότι ο Τ.Α.Ρ οι μέτοχοι αυτού, οι θυγατρικές και οι συνδεόμενες εταιρίες τους δεν θα συμμετάσχουν σε διαγωνισμό για την εξόρυξη/εκμετάλλευση του λιγνίτη/τύρφης και δεν θα συναινέσουν σε οποιαδήποτε δραστηριότητα εξόρυξης/εκμετάλλευσης που αφορά στα κοιτάσματα που βρίσκονται στο κάμπο μας και κάτω από τα χωριά μας.
Σε περίπτωση δε αθέτησης της δέσμευσης αυτής ο Τ.Α.Ρ και οι εταίροι αυτού θα υποχρεούνται να κατα-βάλλουν προς τον Δήμο Δοξάτου ως ποινική ρήτρα το σύνολο της αξίας του κοιτάσματος λιγνίτη/τύρφης
Αν όπως προφορικά διατείνεστε ουδεμία σχέση έχετε με την εξόρυξη λιγνίτη, δεν θα σας είναι ιδιαιτέρως δύσκολο να συνεδριάσετε και να στείλετε την έγγραφη δέσμευσή σας που θα περιλαμβάνει και την ποινική ρήτρα.
Το παραπάνω το έχω ζητήσει εδώ και χρόνια, αλλά απάντηση δεν έχω λάβει. Θα αναμένω ο ίδιος και οι συνδημότες μου την έγγραφη δέσμευσή σας ως το τέλος του τρέχοντος μήνα.
Στα πλαίσια της Ε.Κ.Ε σας και εφόσον επιθυμείτε να συνεισφέρετε στην κοινωνία μας, εφόσον σέβεστε την πράσινη μας γη μας, ζητώ να χρηματοδοτήσετε με 2.500.000€ την επαναλειτουργία των αντλιοστασίων του ΤΟΕΒ Βοϊράνης , προκειμένου να έχουν οι αγρότες μας νερό, για να καλλιεργούν τον κοινό κάμπο των Δήμων Δοξάτου, Καβάλας και Παγγαίου, καθώς και την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών 500.000€ για να μειωθεί το λειτουργικό κόστος του ΤΟΕΒ Βοϊράνης .
Σας καλώ εντός 10 ημερών όπως ανταποκριθείτε εγγράφως θετικά ή αρνητικά στο παραπάνω.
Επιθυμούμε να παραμείνουμε αγρότες, να συνεχίζουμε να καλλιεργούμε την πράσινη γη μας στην οποία επί αιώνες στεκόμαστε με περηφάνια και την οποία με αξιοπρέπεια προτιθέμεθα να παραδώσουμε πράσινη στα παιδιά και στα εγγόνια μας.

Ο Δήμαρχος Δοξάτου

Δημήτριος Δαλακάκης

Αγιασμός και εγκαίνια της Εστίας για το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Δράμας

Πέμ, 11/15/2018 - 15:16

Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, Τοπικό Τμήμα Δράμας, σας προσκαλεί στον Αγιασμό για την έναρξη της νέας Οδηγικής χρονιάς και τα εγκαίνια της ανακαινισμένης Εστίας μας στην οδό Γρηγορίου Ε’ 15, την Κυριακή 18 Νοεμβρίου στις 11.00 π.μ.
Σας περιμένουμε όλους, παλιά και νέα μέλη και φίλους του Οδηγισμού με τις ευχές σας για μια δημιουργική Οδηγική χρονιά με πολλή δράση, παιχνίδι και προσφορά στην  τοπική κοινωνία, τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Η πρόεδρος  του Τ. Τ. Δράμας

Αικατερίνη Τσιόγκα

Συνεργασία Χρ. Μαμσάκου και Μιχ. Τάσσου στις δημοτικές εκλογές

Πέμ, 11/15/2018 - 14:20

 

Ανακοίνωση, με την οποία κάνουν γνωστή την συνεργασία τους στις δημοτικές εκλογές εξέδωσαν από κοινού ο Δήμαρχος Δράμας Χρ. Μαμσάκος και ο δικηγόρος Μιχ. Τάσσου ο οποίος θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την δημοτική παράταξη ¨Ενώνουμε τη Δράμα”

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

Συμπολίτισσες και Συμπολίτες,
Σήμερα κάνουμε μια νέα αρχή για την Δράμα. Έχοντας πλέον θέσει γερά θεμέλια για τον
Δήμο, συνθέτουμε και ενώνουμε δυνάμεις για να πάμε την Δράμα μπροστά.
Την περίοδο που διανύουμε έχει ενεργοποιηθεί και δρομολογηθεί σχεδόν το σύνολο των
βασικών στόχων που αρχικά είχε θέση η δημοτική αρχή, αλλά και των νέων θεμάτων που
προέκυψαν. Και πολλοί από αυτούς τους στόχους έχουν ήδη ουσιαστικά επιτευχθεί, ενώ
άλλοι – πιο χρονοβόροι διαδικαστικά – έχουν πάρει τον δρόμο τους, με σαφώς ορατή την
επίτευξή τους σε σύντομο ή μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.
Όμως δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού. Τα υψηλά ποσοστά της ανεργίας, η συνεχής
υποβάθμιση του κοινωνικού βιοτικού επιπέδου και η έλλειψη προοπτικής για τους νέους
ανθρώπους είναι ζητήματα στα οποία η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να βρει και να δώσει
απαντήσεις στο βαθμό που της αναλογεί, προτείνοντας και διαμορφώνοντας τις
απαιτούμενες δράσεις.
Σε όλα αυτά τα ζητήματα πρέπει να προσθέσουμε τον νέο Εκλογικό Νόμο ο οποίος
δημιουργήθηκε με σκοπό να επιφέρει το χάος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Το πιθανό
ενδεχόμενο ακυβερνησίας του Δήμου έρχεται να θέσει σε κίνδυνο την σταθερή
αναπτυξιακή πορεία του Δήμου μας. Θέτει σε κίνδυνο ότι μέχρι σήμερα η Δημοτική Αρχή
έχει πετύχει. Θέτει σε κίνδυνο την καθημερινότητα όλων μας.
Ως υπεύθυνοι και ενεργοί πολίτες του Δήμου Δράμας έχουμε χρέος να ανταποκριθούμε
στις απαιτήσεις των καιρών και του μέλλοντος. Με επίμονο και συνεχή αγώνα να κάνουμε
πράξη τις επιδιώξεις και τις προσδοκίες της τοπικής μας κοινωνίας.
Είναι βαθιά πεποίθησή μας, πως για να επιτευχθεί πρόοδος στις υποθέσεις του Δήμου μας,
χρειάζονται συναινέσεις με ειλικρινή διάλογο και με διάθεση συνεννόησης. Δεν υπάρχουν
περιθώρια για πολυδιάσπαση και κατακερματισμό του έμψυχου δυναμικού.
Πιστεύοντας ότι το σήμερα προδιαγράφει και διαμορφώνει σε μεγάλο βαθμό το αύριο και
μέσα από πολιτικό διάλογο ουσίας επί των ζωτικών προβλημάτων του Δήμου μας,
εκτιμήσαμε πως επιβάλλεται η συνένωση των δυνάμεών μας και θεωρούμε πως η
συνεργασία αυτή θα έχει πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα στην προσπάθεια να υπάρξει, την
θητεία που έρχεται, ένα αξιόλογο δημοτικό έργο, προς όφελος των δημοτών μας.
Μια Συμμαχία η οποία θα αντλεί τις δυνάμεις της από την ενότητα, τη γνώση, την
αποφασιστικότητα, το ήθος, τη θέληση και την ανιδιοτέλεια των μελών της και θα εκφράζει
τη φωνή και την αγωνία του κάθε Δημότη, σε όποιο δημοτικό διαμέρισμα και αν αυτός
κατοικεί, όπου και αν ανήκει πολιτικά ή κοινωνικά.
Με το αίσθημα ευθύνης το οποίο κάθε άνθρωπος εμπλεκόμενος με τα κοινά οφείλει να
διακατέχεται ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ :
[2]
 ΕΝΩΝΟΥΜΕ τις δυνάμεις μας, με υποψήφιο Δήμαρχο τον ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ ΜΑΜΣΑΚΟ.
 ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους Δημότες Δράμας να στηρίξουν αυτή την πλατιά, ανεξάρτητη,
ενωτική και αγωνιστική Δημοτική Κίνηση, που στόχο έχει να φέρει το Δήμο Δράμας
σε ΡΟΛΟ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ.
 ΔΙΝΟΥΜΕ εμείς ΠΡΩΤΟΙ το παράδειγμα ξεπερνώντας κάθε αγκύλωση της πολιτικής –
ιδεολογικής διαδρομής του χθες, για χάρη ενός καλύτερου ΑΥΡΙΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ.
 ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ για την ανύψωση της Δράμας ώστε να γίνει δήμος αντάξιος της
θέσης και της ιστορίας του.
 ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ σε ένα μεγάλο Δήμο που θα μάχεται μαζί με τη νέα γενιά, τη γυναίκα,
τον εργαζόμενο, τον επαγγελματία, τον αγρότη και κάθε κοινωνική ομάδα για όλα
τα ζητήματα της καθημερινότητας, αλλά και για τα μεγάλα προβλήματα στο χώρο
της υγείας, της απασχόλησης, της εκπαίδευσης, του πολιτισμού και του αθλητισμού.
 ΘΕΛΟΥΜΕ το Δήμο ακηδεμόνευτο, πρωτοποριακό, δυναμικό, διεκδικητικό, που θ’
απαιτεί και θα παίρνει ό,τι του ανήκει και θα υπηρετεί το λαό, τους πολίτες με
συνέπεια, ειλικρίνεια, εντιμότητα και σεβασμό.
Η Συνεργασία αυτή είναι ανοιχτή σε όλους εκείνους που πιστεύουν στη συλλογική δράση,
στην ενεργό συμμετοχή, στον αγώνα για τη βελτίωση της ζωής μας. Είναι η σύνθεση των
δημιουργικών δυνάμεων του δήμου μας έτοιμων να αγκαλιάσουν όλους τους πολίτες
ανεξάρτητα από τις πολιτικές προτιμήσεις και τις ιδεολογικές αφετηρίες και να
αναμετρηθούν με τα προβλήματα ανατρέποντας το κλίμα ακινησίας και αδράνειας.
Ξεπερνώντας το χθες και το σήμερα βαδίζουμε μπροστά, προς το αύριο που θα μας ενώνει,
θα μας εμπνέει, θα μας καθοδηγεί και θα μας δείχνει το δρόμο προς τη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ.

 

Ο νύν Δήμαρχος Δράμας και επικεφαλής του Συνδυασμού «ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΡΑΜΑ»
Χριστόδουλος Μαμσάκος.

Ο Δικηγόρος και Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον Συνδυασμό «ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ
ΔΡΑΜΑ» Μιχάλης Τάσσου.

Copyright 2010 - 2018, 66100.gr

Ό,τι ψάχνεις, είναι εδώ!
Σίγουρα | Φθηνά | Επαγγελματικά