Multi-store: E-shops - Ιστοσελίδες

Κατηγορίες Multi-store →

Κύριες Κατηγορίες | 66100.gr | Επαγγελματικός Οδηγός Νομού Δράμας

News

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου
dramini
Ενημερώθηκε: πριν από 1 ώρα 7 λεπτά

Έλληνες μετανάστες στη Τσεχία: 28.000 ευρώ για κάθε πούλμαν με εργάτες κερδίζουν οι μεσάζοντες!

πριν από 1 ώρα 9 λεπτά

 

Έρευνα protothema.gr

Τρελά λεφτά για τα τσέχικα γραφεία ανθρώπινου δυναμικού στην Ελλάδα που πληρώνονται για κάθε μέρα παρουσίας των συμπατριωτών μας στις αυτοκινητοβιομηχανίες του Καντάν, αναγκάζοντας τους ίδιους όμως να δουλεύουν για 500 ευρώ
«Πουλήστε τους το παραμύθι: Με 100 ευρώ περνάς ένα μήνα σαν άρχοντας» δασκαλεύουν τους υπαλλήλους τους τα γραφεία ανθρώπινου δυναμικού που στέλνουν Έλληνες στα εργοστάσια της Τσεχίας από Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ανάμεσα τους, μηχανικοί αεροσκαφών, καθηγητές, πτυχιούχοι Πανεπιστήμιων και ολόκληρες οικογένειες που αδυνατούν να βρουν δουλειά στην Ελλάδα, όντας αναγκασμένοι να γίνουν σύγχρονοι γκασταρμπαιτερ.

Τους υπόσχονται μισθούς έως και 1.200 ευρώ το μήνα, τσάμπα διαμονή σε σύγχρονα καταλύματα και φθηνό φαγητό, ωσότου πατήσουν το πόδι τους σε τσέχικο έδαφος για να διαπιστώσουν ότι οι καθαρές μηνιαίες αποδοχές τους δεν ξεπερνούν τα 540,00 ευρώ στα καθαρά.

Ούτε υπερωρίες όπως τους είχαν υποσχεθεί, ούτε αξιοπρεπείς συνθήκες διαμονής. Τους στοιβάζουν σε ετοιμόρροπους βρώμικους ξενώνες μαζί με Πακιστανούς και Βιετναμέζους εργάτες ενώ τους πιέζουν να υπογράψουν τα προσύμφωνα εργασίας με δέλεαρ αίολες υποσχέσεις περί μπόνους παραγωγικότητας που δήθεν θα αποδίδονται σε «μαύρα».
Ποντάρουν στην απελπισία τους, στον καημό τους να βρουν μια δουλειά με καλές οικονομικές προοπτικές προκειμένου να ξεκολλήσουν από τον βάλτο της ανεργίας, όμως στην ουσία οι Έλληνες μετανάστες μπαίνουν σε ένα βαθύ τούνελ χωρίς επιστροφή καθώς εγκλωβίζονται στους ξενώνες και στα εργοστάσια δουλεύοντας σκληρά και μόνο για την επιβίωση τους.
Δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε τα χρήματα για να πληρώσουν το εισιτήριο της επιστροφής…

Όσο όμως εκείνοι παλεύουν καθημερινά για ένα πενιχρό μεροκάματο, οι μεσάζοντες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη πληρώνονται κανονικά από τα εργοστάσια ή από άλλα γραφεία εύρεσης εργασίας με τα οποία συνεργάζονται στη Τσεχία.

Όπως αποκαλύπτει στο protothema.gr ένας πρώην υπάλληλος εταιρίας ανθρώπινου δυναμικού, «Ο μεσάζοντας κερδίζει 3 ευρώ την ημέρα για κάθε εργαζόμενο που στέλνει στα εργοστάσια επί 6 μήνες, όσο δηλαδή διαρκεί η πρώτη σύμβαση που υπογράφει ο εργάτης με προοπτική ανανέωσης. Για κάθε πούλμαν που αναχωρεί από Ελλάδα, φροντίζουν να είναι πάντοτε γεμάτο και χωρά συνολικά 52 άτομα. Αν κάνετε την αριθμητική πράξη θα διαπιστώσετε ότι οι ιδιοκτήτες αυτών των γραφείων κερδίζουν 28.080 ευρώ το εξάμηνο από κάθε πούλμαν που στέλνουν στη Τσεχία».

Γεμάτα φτάνουν τα λεωφορεία με τους Έλληνες μετανάστες με τους μεσάζοντες να αποκομίζουν μεγάλα κέρδη και τους εργάτες να δουλεύουν για ένα ξεροκόμματο.

Μόλις οι μετανάστες πατήσουν το πόδι τους στα εργοστάσια, αναλαμβάνουν οι διερμηνείς. Πρόκειται για Ελληνοτσέχους που διαμένουν σε πολυτελείς ξενώνες, σαν κι αυτούς που διαφημίζονται στις ιστοσελίδες των γραφείων, δήθεν ότι προορίζονται για την φιλοξενία των εργατών. Αυτοί φυσικά δεν αμείβονται με 500 ευρώ αλλά με υπερτριπλάσιους μισθούς.

Σε συνεννόηση με τα γραφεία εύρεσης εργασίας οι διερμηνείς καλούνται να παίξουν το ρόλο του διαμεσολαβητή σε περίπτωση που πάει να «στραβώσει η δουλειά». Δηλαδή σε περίπτωση που υπάρξουν αντιδράσεις εκ μέρους των Ελλήνων μεταναστών, όπως συνέβη στις περιπτώσεις του πρώην αρτοποιού από το Λαύριο, Νίκου Βαρυθυμιάδη και του Γιάννη Κωνσταντινίδη που ταξίδεψαν οδικώς στο Καντάν, ένα ταξίδι που κράτησε 40 ολόκληρες ώρες, προκειμένου να πιάσουν δουλειά ως ανειδίκευτοι εργάτες σε εργοστάσιο μεγάλης αυτοκινητοβιομηχανίας στο τμήμα κατασκευής αερόσακων.

Φωτογραφικό στιγμιότυπο απο την καθημερινότητα των Ελλήνων εργατών στις αυτοκινητοβιομηχανίες του Καντάν. Απασχολούνται στο τμήμα κατασκευής αερόσακων της Toyota

Οι δυο συμπατριώτες μας άφησαν πίσω τις οικογένειες τους επειδή πίστεψαν ότι θα υπογράψουν συμβόλαια με μισθούς που ξεκινούν από τα 800 ευρώ έως 1.200 ευρώ, όπως τους είχαν υποσχεθεί. Όπως κατήγγειλαν, δέχθηκαν αφόρητες πιέσεις να υπογράψουν με τα μισά λεφτά κι όταν αρνήθηκαν, οι διερμηνείς, σε μια ύστατη προσπάθεια να τους κάμψουν το ηθικό για να μην χάσουν την προμήθεια τους, απέφευγαν ακόμη και να τους διευκολύνουν να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Μάλιστα ο ιδιοκτήτης του γραφείου ανθρώπινου δυναμικού στο Περιστέρι αρνήθηκε και να τους επιστρέψει τα 160 ευρώ που είχε πάρει από τον καθένα τους ως εγγύηση για τα έξοδα του ταξιδιού τους στη Τσεχία. «Υπήρχαν περιπτώσεις ανθρώπων που ήθελαν να γυρίσουν πίσω αλλά δεν είχαν ούτε τα λεφτά για το εισιτήριο τους» λέει στο protothema.gr ένας πρώην συνεργάτης των εν λόγω γραφείων και προσθέτει: «Το αφεντικό έβγαζε λεφτά και από τις προκαταβολές, τις οποίες ουδέποτε επέστρεφε παρά μόνο σε ξεχωριστές περιπτώσεις, δηλαδή, αν καταλάβαινε ότι κάποιος θα αντιδρούσε νομικά για να τις διεκδικήσει ή με διαφορετικό τρόπο».

Ο ίδιος διηγείται και ένα άλλο περιστατικό που αφορούσε μια οικογένεια από την Αθήνα που πούλησε όλα τα υπάρχοντα της προκειμένου να μεταναστεύσει στη Τσεχία για να εργαστούν όλα τα μέλη της στο εργοστάσιο της BMW. «Οι άνθρωποι πήγαν στο εργοστάσιο της BMW και το γραφείο προσωπικού τους εξήγησε ότι δεν υπήρχε το όνομα τους στη λίστα με τις προσλήψεις. Αυτοί οι άνθρωποι εξαπατήθηκαν»…
protothema.gr

«Κρυφτούλι» της κυβέρνησης για τους 130.000 πλειστηριασμούς

πριν από 1 ώρα 12 λεπτά

 

Τι προβλέπει η Έκθεση Συμμόρφωσης που ξεκλείδωσε την δόση των 6,7 δισ. ευρώ – Τι αποφάσισε το Eurogroup και ποια βήματα θα ακολουθηθούν στο εξής για χρέος και μνημόνια
Μεταρρυθμίσεις μακράς διαρκείας και μετά τη λήξη του Μνημονίου απαιτούν οι δανειστές για να εγκρίνουν τα μεσοπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους. Αυτές θα κρίνουν τα μέτρα λιτότητας ως το καλοκαίρι του 2018 και μετά τη λήξη του 3ου Μνημονίου.

​Η τρίτη
αξιολόγηση ολοκληρώνεται, θέτοντας σαν επόμενο μεγάλο προαπαιτούμενο, να μπορέσουν οι τράπεζες να εισπράξουν 4 δισ. ευρώ από 50.000 πλειστηριασμούς ως το 2019 -και 130.000 πλειστηριασμούς συνολικά ως το 2021. Συνεργάτες του κυρίου Ευκλείδη Τσακαλώτου έσπευσαν χθες να δηλώσουν πως ο υπουργός Οικονομικών «δεν συμφώνησε» με τους πλειστηριασμούς που προβλέπει η Έκθεση Συμμόρφωσης των θεσμών, η οποία πάντως αποτυπώνει όσα δεσμεύτηκαν να πράξουν οι τράπεζες για να μειώσουν κατά 19,5 δισ. ευρώ σε δύο χρόνια τα «κόκκινα δάνεια». Με βάση το κείμενο αυτό άλλωστε έλαβε απόφαση το Eurogroup και, όπως επίσης αναφέρει, «οι θεσμοί θα υποβάλουν έκθεση σχετικά με την αποτελεσματικότητα του συστήματος ηλεκτρονικών δημοπρασιών και μια θετική αξιολόγηση θα αποτελέσει πρόσθετη προϋπόθεση για την εκταμίευση της δεύτερης υποδόσης (1 δισ. ευρώ τον Μάιο) για πληρωμή ληξιπρόθεσμων χρεών του δημοσίου».

Και ελληνικό «μνημόνιο» στα σκαριά
Ταυτόχρονα με την εκτέλεση των πλειστηριασμών, ενώ θα διεξάγονται και τα stress test των τραπεζών, η κυβέρνηση θα έχει να διαχειριστεί και την άλλη «καυτή πατάτα», αυτήν της κατάρτισης νέου στρατηγικού σχεδίου Ανάπτυξης. Αν και προβάλλεται πρωτίστως ως θετικό για τη χώρα, η Ανάπτυξη μπαίνει στο «παζάρι» με τους θεσμούς για την αποπληρωμή του χρέους, την ανάλυση βιωσιμότητος (DSA) και τα μέτρα ελάφρυνσης που έχουν υποσχεθεί στην Αθήνα από το 2012.

Όπως αναφέρεται στην ακροτελεύτια παράγραφο του ανακοινωθέντος του Eurogroup (που εκφράζει και την θέση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών κυρίου Ευκλείδη Τσακαλώτου):
– «τo Eurogroup επιβεβαιώνει την έναρξη των τεχνικών εργασιών του EuroWorking Group σχετικά με τον μηχανισμό προσαρμογής βάσει της ανάπτυξης, εάν χρειαστεί, μετά από την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, σύμφωνα με τη συμφωνία του Eurogroup της 15ης Ιουνίου 2017».
– «το Eurogroup καλεί τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα και το ΔΝΤ να λάβουν υπόψη την ολιστική ελληνική στρατηγική ανάπτυξης κατά την έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους (DSA)».

Και στα δύο σημεία κρύβονται «λέξεις – παγίδες» όπως είναι εν προκειμένω -για άλλη μια φορά τα τελευταία 5 χρόνια- το «εάν χρειαστεί» ελάφρυνση του χρέους, αλλά και το «μετά από την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος» που δείχνει πως οι Ευρωπαίοι δεν ξεχνάνε την περίοδο Βαρουφάκη και την βίαιη ανατροπή του 2ου Προγράμματος στήριξης που δεν τέλειωσε ποτέ, λόγω εκλογών.

Κυρίως όμως, η «παγίδα» κρύβεται στην ανάθεση στην κυβέρνηση της υποχρέωσης να συντάξει «ολιστικό σχέδιο ανάπτυξης» που, στη συνέχεια, θα το κρίνουν και θα το αξιολογήσουν ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ, ως μέρος της έκθεσης βιωσιμότητος του ελληνικού χρέος.

Ουσιαστικά πρόκειται μία ακόμα νέα αξιολόγηση (για μετά το Μνημόνιο) από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς που θα κρίνουν:
– Αν τα μέτρα και οι μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης οδηγούν σε ανάπτυξη ικανή για αποπληρωμή των χρεών. Όπως είπε για το θέμα αυτό και ο κύριος Τσακαλώτος, αν «η ανάπτυξη είναι απογοητευτική» θα χρειαστεί ελάφρυνση χρέους. Συνεπώς η άποψη των δανειστών θα είναι καθοριστική για το εάν οι μεταρρυθμίσεις που θα παρουσιάσει η κυβέρνηση εγγυώνται την Ανάπτυξη, προκειμένου να μην «χρειαστεί» ελάφρυνση.
– Την συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα. Ο κύριος Τσακαλώτος ανέφερε πως με βάση το «ολιστικό αναπτυξιακό σχέδιο» που θα παρουσιάσει, θα φανεί αν θα συγκλίνουν οι διαφορετικές απόψεις των ευρωπαίων δανειστών και του ΔΝΤ. Το Ταμείο προεξοφλεί απελπιστικά χαμηλούς ρυθμούς Ανάπτυξης στα επόμενα χρόνια, για αυτό κυβέρνηση και Eurogroup καλούν το ΔΝΤ να βάλει «κάτι παραπάνω» στην Ανάπτυξη, για να συγκλίνει με τους ευρωπαίους εταίρους. Μένει να φανεί αν και ποιον τελικά από τους δανειστές θα ικανοποιήσει το ελληνικό αναπτυξιακό σχέδιο.
– Αν η ελληνική πλευρά θα πάρει μέτρα δικής της «ιδιοκτησίας» στα οποία θα συναινέσουν και θα προσυπογράψουν ασμένως οι δανειστές ώστε να μη χρειαστεί καν προληπτική γραμμή στήριξης, ή και αν το «παζάρι» καθυστερήσει τον «καθαρό διάδρομο για έξοδο από τα μνημόνια» που έχει θέσει ως ύψιστη προτεραιότητα ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών κύριος Τσακαλώτος.

«Αδύναμος κρίκος»
Και ενώ ο κύριος Ευκλείδης Τσακαλώτος έσπευσε από τις Βρυξέλλες κάνει ανακοινώσεις για αυτοδύναμη «έξοδο» της χώρας από το Πρόγραμμα «με τις δικές της δυνάμεις», ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο δεν έβγαλε «από το κάδρο» το ενδεχόμενο προληπτικής χρηματοδοτικής γραμμής στήριξης και συνέχειας των μεταρρυθμίσεων, λέγοντας μεν πως «αυτό εξαρτάται από τις ελληνικές αρχές» αλλά τονίζοντας ότι «το πιο σημαντικό είναι οι ελληνικές αρχές να έχουν την κυριότητα του προγράμματος. Γνωρίζουμε από τις εμπειρίες του παρελθόντος πόσο σημαντικό είναι αυτό και σίγουρα θα πάρουμε μια κοινή απόφαση γι ‘αυτό στο μέλλον» είπε.

Την ίδια στιγμή, επίσης στις Βρυξέλλες, οι κ.κ. Δραγασάκης, Τσακαλώτος και Χουλιαράκης συναντούσαν τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, για να του εξηγήσουν ότι η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί πρόγραμμα προληπτικής στήριξης, καθώς εκείνος ήταν που στις 14 Δεκεμβρίου 2017 είχε αφήσει πρώτος ανοικτό το ενδεχόμενο αυτό, λέγοντας πως «εάν η ελληνική οικονομία εμφανίζει αδυναμίες η αντιμετώπιση των οποίων απαιτεί την ύπαρξη ενός προγράμματος, η απόφαση για αυτό θα ληφθεί από την κυβέρνηση».

Αν και όλες οι πλευρές τηρούν «σιγήν ιχθύος» για το τι απάντησε στην ελληνική αντιπροσωπεία ο κύριος Μάριο Ντράγκι, στην πράξη ουδείς παραγνωρίζει ότι παρά την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας παραμένει 5 βαθμίδες χαμηλότερα από το επίπεδο που θα επέτρεπε στην ΕΚΤ να μην αποσύρει το waiver για τα ελληνικά ομόλογα. Αν χάσουν –ελλείψει προγράμματος μεταρρυθμίσεων- την επιλεξιμότητα που σήμερα έχουν τα ελληνικά ομόλογα από την ΕΚΤ , υπάρχει ο κίνδυνος να γίνει η Ελλάδα «εύκολος στόχος» σε περίπτωση αύξησης επιτοκίων -φόβο που όλο και περισσότεροι πλέον έχουν καθώς και στην Έκθεση Συμμόρφωσης γίνεται λόγος για «επιτοκιακό κίνδυνο» σε σχέση με τα «τρέχοντα χαμηλά επιτόκια της αγοράς».
protothema.gr

Σκοπιανό: Σήμερα η καθοριστική συνάντηση Τσίπρα – Ζάεφ στο Νταβός

πριν από 1 ώρα 16 λεπτά

 

Το αποτέλεσμα της συζήτησης θα καθορίσει τις κυβερνητικές κινήσεις για συναίνεση στο εσωτερικό – Εντείνονται οι γκρίνιες για Καμμένο στον ΣΥΡΙΖΑ
Την τροπή που θα πάρουν τα πράγματα για το θέμα των Σκοπίων, σε μία εξαιρετικά κρίσιμη καμπή στις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις, αναμένεται να καθορίσει η συνάντηση που θα έχουν σήμερα στο Νταβός (στις 4 μμ ώρα Ελλάδας) οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας και της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ.

Πρόκειται για μία πολυαναμενόμενη συνάντηση, με ιδιαίτερο βάρος και συμβολισμό έτσι κι αλλιώς, αφού οι δύο πρωθυπουργοί θα διερευνήσουν τις δυνατότητες μίας ιστορικής σύγκλισης για τη μείζονα διαφορά στο ονοματολογικό, αλλά και τα άλλα θέματα (αλυτρωτισμός εκ της γειτονικής χώρας) που χωρίζουν τις δύο πλευρές για δεκαετίες πλέον.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, η ελληνική πλευρά έχει επισημάνει ότι ο κ. Ζάεφ από την πρώτη στιγμή έχει δείξει μια διάθεση συνεννόησης και συμβολής στην αναζήτηση μιας κοινά αποδεκτής λύσης στο ονοματολογικό, σε αντίθεση με τον αλυτρωτισμό που εξέφρασαν οι προκάτοχοί του. Η Αθήνα θεωρεί τη στάση αυτή θετική, αλλά περιμένει να αποδειχθεί και στην πράξη, δηλαδή στις διαπραγματεύσεις που γίνονται υπό τον μεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Τσίπρας αναμένεται να εκφράσει στον κ. Ζάετς την εθνική θέση για σύνθετη ονομασία, κοινή έναντι όλων (erga omnes) και φυσικά απόρριψη κάθε αλυτρωτισμού από την πλευρά της γειτονικής χώρας.

Από το αποτέλεσμα της συνάντησης και το νέο τοπίο που θα διαμορφωθεί στις διαπραγματεύσεις, θα εξαρτηθούν όχι μόνο οι διπλωματικές κινήσεις το επόμενο διάστημα, αλλά και οι κινήσεις της κυβέρνησης στο εσωτερικό.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι με βάση τα νέα δεδομένα, που κατά πάσα πιθανότητα θα προκύψουν, η κυβέρνηση αναμένεται να αναλάβει πρωτοβουλίες για ενημέρωση της αντιπολίτευσης, ίσως και της Βουλής.

Η κυβέρνηση δείχνει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική τις τελευταίες ημέρες, καθώς μετά το μεγάλο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, υπάρχει ανησυχία στο Μαξίμου για τις αντιδράσεις, πολιτικές και κοινωνικές, έστω κι αν διαμηνύεται από κυβερνητικά στελέχη και το υπουργείο Εξωτερικών ότι δεν πρόκειται να επηρεαστούν οι χειρισμοί από τις διαδηλώσεις αυτές.

Στην πραγματικότητα η αμηχανία και ο φόβος για τις αντιδράσεις είναι έντονος, ιδίως εάν πετύχει και το νέο συλλαλητήριο που διοργανώνεται στις 4 Φεβρουαρίου στην Αθήνα.

Η κυβέρνηση παρακολουθεί με προσοχή τις κινήσεις και της αντιπολίτευσης, καθώς εκτιμά ότι ειδικά η ΝΔ δεν πρόκειται να συναινέσει σε μία λύση, μετά τις κοινωνικές αντιδράσεις που εκφράζονται και στις οποίες πρωταγωνιστούν στελέχη της. Γι’ αυτό και προσπαθεί να εκθέσεις κορυφαίους παράγοντες της ΝΔ, όπως τον Κώστα Καραμανλή και την Ντόρα Μπακογιάννη, που εμφανίζονταν διατεθειμένοι στο παρελθόν για μία συμφωνία στη βάση σύνθεσης ονομασίας για τα Σκόπια.

Ωστόσο το πρόβλημα που φαίνεται ότι μπορεί να αποδειχθεί ανυπέρβλητο είναι η στάση των ΑΝΕΛ, που δηλώνουν ανυποχώρητα αρνητικοί σε μία λύση με σύνθετη ονομασία.

Το Μαξίμου επιμένει να συμπεριφέρεται ως να μην υπάρχει θέμα, όμως στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και της κυβέρνησης φουντώνει η δυσαρέσκεια για την τακτική του κόμματος του Πάνου Καμμένου.

Μετά το κείμενο των «53+» στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, με το οποίο ούτε λίγο, ούτε πολύ χαρακτηριζόταν η συμμαχία με τους ΑΝΕΛ «παρά φύση», ήλθε και ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης να εκφράσει τη δυσφορία του για τον κυβερνητικό εταίρο. Ο κ. Σκουρλέτης προειδοποίησε τους ΑΝΕΛ να είναι προσεκτικοί στις κινήσεις τους, διότι κάποιες φορές, όπως είπε, δημιουργείται δυναμική που υπονομεύει «μια πραγματικά εθνική προσπάθεια που γίνεται τώρα».
protothema.gr

Βράβευση και απονομή Αριστείων στο Δοξάτο στο πλαίσιο της γιορτής των Τριών Ιεραρχών

Τρί, 01/23/2018 - 22:13

 

Εορτή των Γραμμάτων,  διοργανώνεται με την ευκαιρία της εορτής των Τριών Ιεραρχών, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή  28  Ιανουαρίου 2018 και ώρα 5.00 μ.μ.  στην Αίθουσα Τελετών του Δημοτικού Σχολείου Δοξάτου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

 ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ  ΥΜΝΟΙ

 Απόδοση βυζαντινών ύμνων από το βυζαντινό χορό  «Μέλος Εναρμόνιον » υπό τη διεύθυνση του Χοράρχη κ.  Τοπαρλάκη Κυριάκου, Θεολόγου.

 

 

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΕΠΙΣΗΜΩΝ

 

 

ΟΜΙΛΙΑ

Επίκαιρη ομιλία από τον κ. Μιχόπουλο  Κωνσταντίνο, Δάσκαλο – Θεολόγο, τ. Δ/ντή του Δημ. Σχολείου Δοξάτου,  με θέμα : « Οι παιδαγωγικές αρχές στο έργο των Τριών Ιεραρχών και η εφαρμογή τους σήμερα».

 

 

ΒΡΑΒΕΥΣΗ  ΜΑΘΗΤΩΝ

Βράβευση και απονομή ΑΡΙΣΤEΙΩΝ στους αριστεύσαντες μαθητές των Σχολείων κατά το σχολικό έτος 2016 -2017.

 

Παρουσιάστρια προγράμματος:

Παρασκευή  Χουκιαρίδου, Δασκάλα.

Ιατρικός Σύλλογος Δράμας: Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την πλαστογράφηση της ιστορίας

Τρί, 01/23/2018 - 20:46

 

 

Το ζήτημα του ονόματος των Σκοπιών καταδεικνύει μια συμπεριφορά ενός κράτους μέλους των Ηνωμένων Εθνών, η οποία αντιστρατεύεται τις θεμελιώδεις αρχές της διεθνούς έννομης τάξης, και πιο συγκεκριμένα τον σεβασμό της καλής γειτονίας, της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας ενός κράτους.

Υπό το πρίσμα αυτό, πιστεύουμε ότι το ζήτημα του ονόματος είναι ένα
πρόβλημα με διεθνή διάσταση, το οποίο συνίσταται στην προώθηση αλυτρωτικών και εδαφικών βλέψεων εκ μέρους της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας διότι κατά την ρήση του Πλάτωνα: « όποιος επίσταται των ονομάτων επίσταται και των πραγμάτων»
Επομένως δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την πλαστογράφηση της ιστορίας και την οικειοποίηση της εθνικής, ιστορικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Θεωρούμε ότι θα πρέπει να δοθεί μια λύση που θα σέβεται την ιστορική
κληρονομιά και των δυο κρατών χωρίς εγωισμούς και αντιπαραθέσεις.
“Φως της αλήθειας, μάρτυρας των καιρών, δάσκαλος της ζωής είναι η
ιστορία” όπως έχει πει και ο Κικέρωνας. Τα ιστορικά στοιχεία αποδεικνύουν την καταγωγή του Μ. Αλεξάνδρου όταν μετά την νίκη του στον Γρανικό ποταμό έστειλε ως λάφυρα 300 χρυσές πανοπλίες Περσών στην Αθήνα προς τιμή της θεάς Αθηνάς με την επιγραφή « ο Αλέξανδρος οι Έλληνες πλην Λακεδαιμονίων στην θεά Αθηνά », χαρακτηρίζοντας και τον εαυτό έλληνα πολίτη. Εξάλλου και ο Μαρξ σεβόμενος την ιστορία μας έχει αναφέρει ότι: “δυο φορές φτερούγισε παγκόσμια το ελληνικό πνεύμα, μια με το Περικλή και μια με τον Μ. Αλέξανδρο”, αναγνωρίζοντας την προσφορά μας στον παγκόσμιο πολιτισμό.
Όποιος δεν σέβεται την ιστορία των λαών θα βρεθεί αντιμέτωπος με τις πράξειςτου. Εξάλλου ως γειτονικά έθνη περισσότερα είναι αυτά που μας ενώνουν πάρααυτά που μας χωρίζουν.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                       Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ                                       ΟΛΓΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ                                                               ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ

Απέσπασε τα περισσότερα χειροκροτήματα ο Κώστας Δουβαλίδης

Τρί, 01/23/2018 - 14:24

 

Ογδόντα αθλητές και αθλήτριες που διακρίθηκαν στα Πανελλήνια πρωταθλήματα στίβου το 2017 βραβεύτηκαν στην εκδήλωση που πραγματοποίησε η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

Μια εκδήλωση γεμάτη από λάμψη και ταλέντο αθλητών και αθλητριών που αποτελούν το μέλλον του κλασικού αθλητισμού στην Ελλάδα. Κεντρικό πρόσωπο και ο αθλητής που απέσπασε τα περισσότερα χειροκροτήματα ο πρωταθλητής Ελλάδος στα 110 μέτρα με εμπόδια Κώστας Δουβαλίδης (του ΣΚΑ Δράμας ) που παρέλαβε το  κύπελλο από τον αντιπεριφερειάρχη Σερρών Γιάννη Μωϋσιάδη που ως παλιός αθλητής του στίβου ευχήθηκε πολλές επιτυχίες σε όλα τα παιδιά.

Ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης κ. Βασίλης Ιορδανίδης αφού ζήτησε από όλους να κρατήσουν ενός λεπτό σιγή στην μνήμη του πρώτου προέδρου της ένωσης Πασχάλη Μπούμπα μίλησε για την θεαματική άνοδο των συλλόγων της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Μακεδονίας στην Πανελλήνια κατάταξη και τους περισσότερους από σαράντα αγώνες που διοργάνωσε με επιτυχία η Ένωση

Ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Γιάννης Λιούμπας συνεχάρη τους αθλητές υπογραμμίζοντας ότι είναι πολύ σημαντικό ότι βραβεύονται ογδόντα Πανελληνιονίκες.

Ο τεχνικός σύμβουλος του ΣΕΓΑΣ Σταύρος Ζορμπάς και ο υπάλληλος της ΕΑΣ Κώστας Καπεσίδης παρουσίασαν με ευρηματικό και ευχάριστο τρόπο τους αθλητές και τις διακρίσεις τους ενώ η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών κ. Γιάννη Μωϋσιάδη, του Πρύτανη του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας κ. Δημήτρη Χασάπη, του εκπροσώπου του 10ου Συντάγματος Πεζικού  κ. Ιωάννη Δελλή, του Υποδιοικητή της Αστυνομικής διεύθυνσης Σερρών κ. Πέτρου Τσεσμετζή , του Πρόεδρος της ΚΕΔΗ Σερρών κ. Βασίλη Τερζή, του Πρόεδρου του ΟΠΑΚΠΑ του Δήμου Σερρών κ. Μαργαρίτη Χατζημαργαρίτη, των μελών του Δ.Σ. της ΕΟΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, του προέδρου του συλλόγου μαραθωνοδρόμων Σερρών κ. Γιώργου Θεοχάρη, των προέδρων, προπονητών και αθλητών των σωματείων και φυσικά των γονέων των αθλητών που «έλαμπαν» από χαρά και περηφάνια για τα παιδιά τους.

Οι αθλητές και οι αθλήτριες που διακρίθηκαν το 2017 και βραβεύτηκαν στην εκδήλωση της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης είναι:

ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ 1 ΜΠΑΝΙΩΤΗΣ ΚΩΝ/ΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΥΨΟΣ 1 ΒΑΛΚ 2 ΔΟΥΒΑΛΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΣΚΑΔ 110 1 13.57 3 ΤΕΣΣΑΡΟΜΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΟΦΚΑ ΣΕΡΡΕΣ ΥΨΟΣ 1 2.15 4 ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΙΑΣΩΝ ΠΑΣ ΠΡΩΤ. ΚΟΜ ΔΙΣΚΟΣ 1 56.01 5 ΔΟΥΛΓΕΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣ ΠΡΩΤ. ΚΟΜ 200 3 21.48 6 ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΟΚΑΚ ΜΑΡΑΘΩΝ 3 2.29.40 ΝΕΩΝ 1 ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ ΘΕΟΔΩΡΑ Γ.Σ. ΣΕΡΡΕΣ 93 ΑΚΟΝΤΙΟ 1 55.47 2 ΨΑΛΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΟΦΚΑ ΣΕΡΡΕΣ 400 ΕΜΠ 1 53.60 3 ΝΑΖΙΡΗ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΕΘΝΙΚΟΣ ΤΡΙΠΛΟΥΝ 1 12.63 4 ΓΚΟΥΡΛΙΑΣ ΜΑΡΚΟΣ ΕΘΝΙΚΟΣ 5000 1 14.53.26 5 ΖΑΧΑΡΟΥΔΗ ΜΑΡΙΑ ΟΚΑΚ 4Χ100 1 48,06 6 ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΘΑΛΙΑ ΟΚΑΚ 4Χ100 1 48.06 7 ΙΩΣΗΦΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ ΟΚΑΚ 4Χ100 1 48.06 8 ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΑΝΑΤΟΛΗ ΟΚΑΚ 4Χ100 1 48,06 9 ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΛΚΗΣΤΙΣ ΠΑΣ ΠΡΩΤ. ΚΟΜ 100 ΕΜΠ 2 14.18 10 ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Γ.Σ.ΣΕΡΡΕΣ 93 110 ΕΜΠ 2 14.73 11 ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΣΚΑΔ ΣΦΑΙΡΑ 2 13.35 12 ΣΑΒΒΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ Γ.Σ.ΣΕΡΡΕΣ 93 100 ΕΜΠ 3 14.54 13 ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΟΔΡΑΜΑΣ 3000 Φ.Ε 3 11.28.42 14 ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΣΦΑΙΡΑ 3 12.23 ΕΦΗΒΩΝ-ΝΕΑΝΙΔΩΝ 1 ΚΙΟΡΟΓΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΚΑΔ 3000 Φ.Ε 1 11.18.82 2 ΛΑΦΤΣΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΦΙΛΙΠΠΟΣ 200 1 24.67 3 ΑΝΔΡΕΟΓΛΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΚΑΔ ΔΕΚΑΘΛΟ 1 6646 4 ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΟΚ ΤΡΙΠΛΟΥΝ 2 15.22 5 ΠΟΡΓΙΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΝΑ Γ.Σ.ΣΕΡΡΕΣ 1500 2 4.46.95 6 ΟΥΝΤΟΤΟΛΑ ΜΕΛΙΝΑ ΣΚΑΔ 400 ΕΜΠ 2 62.93 7 ΑΝΔΡΕΟΓΛΟΥ ΑΓΓΕΛΟΣ-ΤΖΑΝΗΣ ΣΚΑΔ ΔΕΚΑΘΛΟ 2 6629 8 ΓΕΝΝΙΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ-ΗΛΙΑΣ ΟΦΚΑ ΣΕΡΡΕΣ ΔΙΣΚΟΣ 3 50.51 9 ΛΙΟΥΜΠΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΟΚΑΚ 400 3 50.26 10 ΣΙΤΑΡΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΘΝΙΚΟΣ 110 ΕΜΠ 3 14.70 11 ΚΥΝΑΤΙΔΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΣΚΑΔ 4Χ400 3 4.00.45 12 ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΣΚΑΔ 4Χ400 3 4.00.45 13 ΤΣΑΓΚΟΥΡΙΔΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΚΑΔ 4Χ400 3 4.00.45 ΠΑΙΔΩΝ-ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ 1 ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΚΑΔ ΥΨΟΣ 1 1.98 2 ΟΥΡΟΥΜΗΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΣΚΑΔ ΔΙΣΚΟΣ 1 55.63 3 ΜΟΥΡΟΥΖΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΚΑΔ 2000 Φ.Ε 2 7.16.78 4 ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΟΥ ΜΕΛΠΟΜΕΝΗ ΣΚΑΔ ΑΚΟΝΤΙΟ 2 46.66 5 ΠΑΠΟΥΤΣΟΓΛΟΥ ΜΙΧΑΗΛ ΔΙΟΜΗΔΗΣ 200 2 22.45 6 ΜΠΟΥΤΣΙΟΥΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΟΦΚΑ ΣΕΡΡΕΣ ΔΕΚΑΘΛΟ 2 5844 7 ΤΣΑΓΚΟΥΡΙΔΟΥ ΒΑΡΒΑΡΑ ΣΚΑΔ 2000 Φ.Ε 3 7.34.87 8 ΤΣΑΝΤΙΝΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΚΑΔ ΑΚΟΝΤΙΟ 3 60.52 ΠΠΑ-ΠΚΑ 1 ΓΕΝΝΙΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΟΦΚΑ ΣΕΡΡΕΣ ΔΙΣΚΟΣ 1 60.51 2 ΑΒΑΤΑΓΓΕΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Γ.Σ. ΣΕΡΡΕΣ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ 1 3.80 3 ΣΙΔΕΡΗΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΟΦΚΑ ΣΕΡΡΕΣ 300 ΕΜΠ 1 41.04 4 ΠΑΡΣΑΛΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΦΙΛΙΠΠΟΣ 3000 1 9.50.87 5 ΚΑΡΙΩΤΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΤΡΙΠΛΟΥΝ 1 13.13 6 ΖΙΩΓΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΑΣ ΒΙΣΑΛΤΗΣ ΣΦΥΡΑ 1 71.36 7 ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Γ.Σ.ΣΕΡΡΕΣ ΥΨΟΣ 1 1.75 8 ΚΟΥΚΟΥΒΕΤΣΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Γ.Σ.ΣΕΡΡΕΣ 150 1 17.44 9 ΠΛΙΤΣΗ ΓΕΩΡΓΙΑ Γ.Σ.ΣΕΡΡΕΣ ΥΨΟΣ 1 1.50 10 ΒΛΑΧΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΟΦΚΑ ΣΕΡΡΕΣ ΥΨΟΣ 2 1.68 11 ΡΟΥΜΤΣΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΟΦΚΑ ΣΕΡΡΕΣ 300 ΕΜΠ 2 41.15 12 ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΦΑΙΡΑ 2 15.39 13 ΜΟΣΧΟΛΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΟΦΚΑ ΣΕΡΡΕΣ ΣΦΑΙΡΑ 2 12.38 14 ΜΗΤΡΑΚΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Γ.Σ. ΣΕΡΡΕΣ ΑΚΟΝΤΙΟ 2 36.89 15 ΚΑΛΤΣΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΑΟ ΧΡΥΣΟΥΠ. ΜΗΚΟΣ 2 5,56 16 ΠΑΠΑΠΑΣΧΑΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Γ.Σ.ΣΕΡΡΕΣ 4Χ300 2 2.35.05 17 ΚΟΥΠΕΛΙΔΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ Γ.Σ.ΣΕΡΡΕΣ 4Χ300 2 2.35.05 18 ΠΕΤΡΑΚΙΔΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ Γ.Σ.ΣΕΡΡΕΣ 4Χ300 2 2.35.05 19 ΤΣΙΑΡΔΑΚΑ ΡΑΦΑΗΛΙΑ ΠΑΣ ΠΡΩΤΕΑΣ ΑΛ. ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ 2 3,1 20 ΕΜΠΟΡΙΑΔΟΥ ΚΩΝ/ΝΑ ΣΚΑΔ 2000 2 7.07.07 21 ΚΑΡΑ ΣΑΛΗ ΑΜΕΤ ΜΠΑΧΑΡ ΠΑΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤ 600 2 1.41.67 22 ΓΚΟΥΡΜΗ ΝΙΚΟΛΕΤΑ Γ.Σ.ΣΕΡΡΕΣ 80 ΕΜΠ 3 12.52 23 ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ-ΒΑΣΙΛ Γ.Σ. ΣΕΡΡΕΣ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ 3 3.50 24 ΚΑΤΙΡΤΖΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Γ.Σ.ΣΕΡΡΕΣ ΑΚΟΝΤΙΟ 3 47.39 25 ΑΤΛΑΣΗ ΠΑΝΤΕΛΙΝΑ Γ.Σ.ΣΕΡΡΕΣ ΥΨΟΣ 3 1.45 26 ΣΑΜΑΡΑ ΔΡΟΣΙΣ Γ.Σ.ΣΕΡΡΕΣ ΥΨΟΣ 3 1.45 27 ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΣ ΔΡΑΜΑΣ ΠΟΛ ΥΨΟΣ 3 1.68 28 ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ Γ.Σ. ΣΕΡΡΕΣ ΑΚΟΝΤΙΟ 3 34.75 29 ΚΩΤΣΑΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ Γ.Σ.ΣΕΡΡΕΣ 600 3 1.41.92 30 ΚΑΜΝΙΑΤΣΟΥ ΘΕΟΦΑΝΙΑ ΑΣ ΔΡΑΜΑΣ ΠΟΛ 2000 3 7.09.56 31 ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ ΕΛΕΝΗ ΣΚΑΔ 4Χ300 3 2.58.29 32 ΠΑΣΣΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΑ ΣΚΑΔ 4Χ300 3 2.58.29 33 ΓΙΑΓΚΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΚΑΔ 4Χ300 3 2.58.29 34 ΠΑΣΤΡΑΦΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ ΣΚΑΔ 4Χ300 3 2.58.29 35 ΒΑΣΣΟΥ ΕΛΕΝΗ Γ.Σ.ΣΕΡΡΕΣ 4Χ80 3 40.89 36 ΤΣΑΟΥΣΙΔΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ Γ.Σ.ΣΕΡΡΕΣ 4Χ80 3 40.89 37 ΓΚΑΤΖΙΟΥ ΧΑΪΔΩ Γ.Σ.ΣΕΡΡΕΣ 4Χ80 3 40.89 38 ΜΑΝΩΛΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ Γ.Σ.ΣΕΡΡΕΣ 4Χ80 3 40.89

ert.gr

4η επιστημονική συνάντηση, με τίτλο «Ημέρα Οσπρίων και Κτηνοτροφικών Φυτών», διοργανώνει το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας

Τρί, 01/23/2018 - 14:17

 

Η ενημερωτική εκδήλωση «Ημέρα Οσπρίων και Κτηνοτροφικών Φυτών» θα υλοποιηθεί την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου και ώρα 11:00π.μ., στις εγκαταστάσεις του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας (πρώην ΚΕΓΕ), στο 5ο χλμ. Δράμας-Θεσσαλονίκης και περιλαμβάνει πέντε εισηγήσεις, που σχετίζονται με την καλλιέργεια των οσπρίων και κτηνοτροφικών φυτών της χώρας μας.

 

Η «Ημέρα Οσπρίων και Κτηνοτροφικών Φυτών», εντάσσεται στο πλαίσιο ενός κύκλου επιστημονικών συναντήσεων, που καθιέρωσε το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας από το 2015 και αποτελεί συνέχεια των τριών προηγούμενων, Ημέρα Φυτοπροστασίας, Ζιζανιολογίας και Εντομολογίας, αντίστοιχα. Η εκδήλωση έχει σκοπό την ενημέρωση της παραγωγικής βάσης, σχετικά με την καλλιέργεια των οσπρίων, όπως, πολλαπλασιαστικό υλικό και η αξιοποίησή του,  τεχνική καλλιέργειας,  εχθροί και ασθένειες,  προοπτικές, παράνομες ελληνοποιήσεις, καθώς και για τη χρησιμότητα παλαιών και νέων κτηνοτροφικών φυτών (π.χ. λούπινο), αλλά και  της ενσίρωσης, από εξειδικευμένους επιστήμονες των καλλιεργειών αυτών.

Εισηγητές της ενημερωτικής εκδήλωσης είναι οι, Δρ. Βλαχοστέργιος Δημήτριος, Δρ. Μπαξεβάνος Δημήτριος, Δρ. Καργιωτίδου Αναστασία και Δρ. Νίνου Ελισάβετ, από το Ινστιτούτο Βιομηχανικών και Κτηνοτροφικών Φυτών του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ στη Λάρισα  και ο κ. Κώτσιας Ανδρέας γεωπόνος της Agrino.

Η συμμετοχή του κοινού είναι ελεύθερη. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον προϊστάμενο του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας, κ. Αναστασιάδη Άνθιμο, τηλ 2521058175, e-mail: drogeeka@otenet.gr

agronews.gr

Υπουργείο Παιδείας: Προσλήψεις οδηγών και συνοδών στην Δράμα και την Κομοτηνή

Τρί, 01/23/2018 - 14:14

 

Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά οκτώ (8) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών των Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Δ/νσης Α/θμιας & Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (του Υπ. Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων), που εδρεύει στο νομό Ροδόπης και συγκεκριμένα ως εξής, ανά υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Α), με τα αντίστοιχα απαιτούμενα (τυπικά και τυχόν πρόσθετα) προσόντα

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
Οι υποψήφιοι για την απόδειξη των ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Β), των λοιπών ιδιοτήτων τους και της εμπειρίας τους οφείλουν να προσκομίσουν όλα τα απαιτούμενα από την παρούσα ανακοίνωση και σύμφωνα μετο «Παράρτημα ανακοινώσεων Συμβάσεων εργασίας Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ)» δικαιολογητικά, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ενότητα «ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΗ ΤΙΤΛΩΝ, ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ» του Κεφαλαίου ΙΙ του ανωτέρω Παραρτήματος.

Τα πιστοποιητικά της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδας (Α.Σ.Π.Ε.), για όσους υποψήφιους επικαλούνται Πολυτεκνική ιδιότητα υποβάλλονται υποχρεωτικά είτε σε ευκρινή φωτοαντίγραφα από αντίγραφα, τα οποία έχουν επικυρωθεί από δικηγόρο, είτε σε πρωτότυπα.

Τίτλοι, πιστοποιητικά και βεβαιώσεις της αλλοδαπής», που απαιτούνται από την Ανακοίνωση, πρέπει απαραιτήτως να συνοδεύονται από επίσημη μετάφρασή τους στην ελληνική γλώσσα και να έχουν επικυρωθεί, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο «Παράρτημα Ανακοινώσεων Συμβάσεων Εργασίας Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ)» με σήμανση έκδοσης «30-03-2017» και ειδικότερα στην τελευταία ενότητα του Κεφαλαίου ΙΙ με τίτλο «ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΗ ΤΙΤΛΩΝ, ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ.

Για την ανάδειξη της αναπηρίας του ίδιου ή συγγενικού προσώπου θα πρέπει να προσκομίζονται τα δικαιολογητικά που προβλέπονται στα σημεία 17 και 18 του Κεφαλαίου ΙΙ του Παραρτήματος ΣΟΧ με σήμανση έκδοσης«30-03-2017».

Κατά τα λοιπά ισχύουν τα οριζόμενα στο «Παράρτημα ανακοινώσεων Συμβάσεων εργασίας Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ) με σήμανση έκδοσης «30-03-2017».

Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.6 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: Περιφερειακή Δ/νση Α/θμιας & Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης, Τέρμα Σισμάνογλου Τ.Κ.: 69133 Κομοτηνή, υπόψη κ.κ. Μπαρακάκη Χρυσούλας και Φράγκου Σταύρου (τηλ. επικοινωνίας: 2531083511-2531083512.

Στην περίπτωση αποστολής των αιτήσεων ταχυδρομικώς το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος μετά την αποσφράγισή του επισυνάπτεται στην αίτηση των υποψηφίων.
Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι δέκα (10) ημέρες (υπολογιζόμενες ημερολογιακά) και αρχίζει από την επόμενη ημέρα της τελευταίας δημοσίευσης της παρούσας σε τοπικές εφημερίδες ή της ανάρτησής της στα καταστήματα της Περιφερειακής Δ/νσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, της Δ/νσης Α/θμιας & Δ/θμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, της Δ/νσης Α/θμιας & Δ/θμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, καθώς και στο χώρο ανακοινώσεων των δημοτικών καταστημάτων των δήμων Δράμας και Κομοτηνής όπου αυτές εδρεύουν, εφόσον η ανάρτηση είναι τυχόν μεταγενέστερη της δημοσίευσης στις εφημερίδες.

Η ανωτέρω προθεσμία λήγει με την παρέλευση ολόκληρης της τελευταίας ημέρας και εάν αυτή είναι, κατά νόμο, εξαιρετέα (δημόσια αργία) ή μη εργάσιμη, τότε η λήξη της προθεσμίας μετατίθεται την επόμενη εργάσιμη ημέρα.

Προσοχή: Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι ενιαία για όλες τις κατά τόπους Υπηρεσίες του φορέα και αρχίζει από την επόμενη ημέρα της τελευταίας δημοσίευσης ή ανάρτησης της παρούσας στο Νομό που αυτή θα δημοσιευθεί ή αναρτηθεί τελευταία, σύμφωνα με τα ανωτέρω.

Οι υποψήφιοι μπορούν να αναζητήσουν τα έντυπα των αιτήσεων: α) στον δικτυακό τόπο της υπηρεσίας μας https://www.pdeamth.gr/ β) στο δικτυακό τόπο του ΑΣΕΠ (www.asep.gr) και συγκεκριμένα ακολουθώντας από την κεντρική σελίδα τη διαδρομή: Πολίτες Έντυπα – Διαδικασίες Διαγωνισμών Φορέων Ορ. Χρόνου ΣΟΧ γ) στα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) αλλά και στην ηλεκτρονική τους διεύθυνση (www.kep.gov.gr), απ’ όπου μέσω της διαδρομής: Σύνδεσμοι Ανεξάρτητες και άλλες αρχές ΑΣΕΠ θα οδηγηθούν στην κεντρική σελίδα του δικτυακού τόπου του ΑΣΕΠ και από εκεί θα έχουν πρόσβαση στα έντυπα μέσω της διαδρομής: Πολίτες -Έντυπα – Διαδικασίες Διαγωνισμών Φορέων Ορ. Χρόνου ΣΟΧ.

Η προκηρυξη εδω

dikaiologitika.gr

 

Δουλειά από σήμερα στην Δόξα Δράμας για τον Κωστένογλου

Τρί, 01/23/2018 - 14:10

Την πρώτη του προπόνηση ως προπονητής της Δόξας Δράμας θα πραγματοποιήσει την Τρίτη (23/1) ο νέος τεχνικός των «μαυραετών».

Σε συμφωνία με τον Γιάννη Μπύρο για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Δόξας Δράμας ήρθε χτες ο Νίκος Κωστένογλου.

Ο 57χρονος τεχνικός ο οποίος αποτελεί πλέον τον αντικαταστάτη του Άγγελου Διγκόζη παρουσιάστηκε χτες στο ποδοσφαιρικό τμήμα της ομάδας.

Σήμερα θα κάνει την πρώτη του προπόνηση ως προπονητής της, ενώ μέσα στο προσεχές χρονικό διάστημα θα προχωρήσει και στην στελέχωση του τεχνικού επιτελείου των «μαυραετών».

sdna.gr

Πτώση δέντρου στους πρόποδες του Κορυλόβου

Τρί, 01/23/2018 - 08:55

Πτώση δέντρου από τον αέρα σημειώθηκε χτες το πρωί στον Περιφερειακό του Κορυλόβου χωρίς ευτυχώς να χωρίς να προκληθεί κανένα ατύχημα, καθώς από το σημείο εκείνο διέρχονται καθημερινά πολλοί Δραμινοί που συνηθίζουν να ασκούνται περπατώντας στην περιοχή.

Το δέντρο  έπεσε στο  πεζοδρόμιο γύρω στις 9 το πρωί και κόπηκε λίγο αργότερα  από την πυροσβεστική υπηρεσία της Δράμας που έσπευσε στο σημείο του συμβάντος και το μετακίνησε στην άκρη του δρόμου.

HolisteRUN #45 στη Δράμα την Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου

Τρί, 01/23/2018 - 08:40

Για μια φορά ακόμη λοιπόν, τον Φεβρουάριο, παρά το κρύο, αφήνουμε τον καναπέ, το laptop και το smartphone για λίγο μόνα τους, φοράμε τα σουπερ αθλητικά παπούτσια μας (αυτά που δίνουν φτερά στα πόδια μας) και πηγαίνουμε να συναντήσουμε μερικούς ακόμη παλαβούς σαν και εμάς για να απολαύσουμε μια μαγική νυχτερινή διαδρομή στους δρόμους της πόλης μας!
Η εκκίνηση όπως κάθε μήνα, στις 21:00 ακριβώς, αυτήν την φορά απο την Στοά Ντινάκη και το κατάστημα Goloso Drama το οποίο θα παραμείνει ανοιχτό μετά τον τερματισμό και θα φροντίσει για την αποκατάσταση όσων επιθυμούν! Φροντίστε τις παραγγελίες σας πριν την εκκίνηση!

Καβάλα: Επέστρεψαν στη δουλειά οι απολυμένοι των Λιπασμάτων

Τρί, 01/23/2018 - 08:30
Οι πρώην απολυμένοι μεταφέρθηκαν όλοι μαζί με λεωφορεία στο χώρο του εργοστασίου – Από τα συνολικά 180 άτομα, λίγοι έχουν ήδη βρει νέα εργασία, ενώ άλλη ομάδα εργαζομένων συνταξιοδοτήθηκε πρόωρα

 

Την πύλη του εργοστασίου της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων (νυν ELFE) πέρασαν σήμερα, λίγο πριν από το μεσημέρι, οι απολυμένοι της επιχείρησης, που μετά από 18 μήνες δικαστικών αγώνων και κοινών προσπαθειών είδαν τα αιτήματά τους να δικαιώνονται.

Η επιστροφή των περισσότερων από τους απολυμένους στις θέσεις εργασίας τους είναι «όχι μόνο η πολυπόθητη δικαίωση, που ήρθε παραμονές Χριστουγέννων μετά την τριμερή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας, αλλά και η επιστροφή της ζωής αυτών των ανθρώπων στην ομαλότητα», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων, Νίκος Βογιατζίδης.

Με ιδιαίτερα καλή διάθεση και μέσα σε κλίμα ευφορίας, οι πρώην απολυμένοι μεταφέρθηκαν όλοι μαζί με λεωφορεία στο χώρο του εργοστασίου. Από τους συνολικά 180 απολυμένους ένας μικρός αριθμός εργαζομένων έχει ήδη βρει νέα εργασία, οπότε θα λαμβάνουν τη μηνιαία αποζημίωση των χρημάτων που όρισε το δικαστήριο, ενώ άλλη ομάδα εργαζομένων δέχθηκε την πρόταση της διοίκησης της εταιρείας για πρόωρη συνταξιοδότηση.
Η σημερινή πρώτη μέρα των πρώην απολυμένων ήταν καθαρά διαδικαστική, αφού τους έγινε ενημέρωση για το πρόγραμμα, το ωράριο εργασίας και την ενσωμάτωσή τους στις βάρδιες του εργοστασίου, ενώ τους δόθηκαν κάρτες εισόδου. Στα μέσα της εβδομάδας αναμένεται να βρεθεί στην Καβάλα και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης, ο οποίος θα επισκεφθεί τους πρώην απολυμένους στις νέες θέσεις εργασίας τους.

Σύμφωνα με τον κ. Βογιατζίδη, ο Ανδρέας Νεφελούδης είναι ο εγγυητής των όσων αποφασίστηκαν και είναι αυτός που άσκησε πίεση προς όλες τις πλευρές, προκειμένου να έρθει το ποθητό αποτέλεσμα. Σε παλιότερες δηλώσεις του είχε χαρακτηρίσει υποδειγματική τη διαδικασία που ακολούθησε το υπουργείο Εργασίας και η οποία είχε αίσια έκβαση, ενώ εξήρε ιδιαίτερα τον ρόλο του γενικού γραμματέα. Μάλιστα, είχε υπογραμμίσει, ότι η στάση του κ. Νεφελούδη τον συγκίνησε ιδιαίτερα, γιατί στάθηκε στο πλευρό των εργαζομένων και συντόνισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την τριμερή διαβούλευση που πραγματοποιήθηκε στις 22/12/2017 στην Αθήνα.

Βάσει των όσων αποφασίστηκαν ανάμεσα στους εργαζομένους και την εργοδότρια εταιρεία και βάσει της πρότασης που κατέθεσε η τελευταία, μετά από παρέμβαση του υπουργείου Εργασίας, προβλέπεται μεταξύ άλλων: α) η άμεση επιστροφή όλων των απολυμένων στις αρχικές τους θέσεις μέχρι τις 22 Ιανουαρίου 2018, β) η καταβολή ποσού 4.000 ευρώ σε κάθε εργαζόμενο έναντι των δεδουλευμένων (έχει γίνει ήδη) και γ) η καταβολή έντεκα ισόποσων δόσεων μέχρι 31/12/2018 για τη συνολική εξόφληση των δεδουλευμένων που θα λαμβάνουν μαζί με τον μηνιαίο μισθό τους.

Τέλος, όπως είχε γίνει γνωστό στο Σώμα της Γενικής Συνέλευσης των πρώην απολυμένων, η εργοδότρια εταιρεία εντός του 2018 θα προχωρήσει σε εξυγίανση της βιομηχανικής μονάδας και θα θέσει σε εφαρμογή ελκυστικό πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου όσων εργαζομένων το επιθυμούν.

protothema.gr

Στους δρόμους οι αγρότες: Στήθηκε το πρώτο μπλόκο, ακολουθούν τα υπόλοιπα

Τρί, 01/23/2018 - 08:27

 

Από τη Δευτέρα κλείνουν δρόμους οι αγρότες του νομού Καρδίτσας – Την Τετάρτη ακολουθούν οι αγρότες των Τρικάλων και την Πέμπτη εκείνοι της Αιτωλοακαρνανίας – Αποκορύφωμα των κινητοποιήσεων το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη στις 3 Φεβρουαρίου
Ξεκίνησε σταδιακά από τη Δευτέρα το στήσιμο μπλόκων σε κομβικά σημεία της χώρας και θα συνεχιστεί έως τις 28 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο των αποφάσεων της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Το πρώτο αγροτικό μπλόκο πανελλαδικά αλλά και σε ολόκληρη τη Θεσσαλία, στήθηκε χθες το μεσημέρι από τους αγρότες του Νομού Καρδίτσας, στον κόμβο του Ε65, στο ύψος του «Δέλτα», όπως είχε αποφασιστεί σε πρόσφατη σύσκεψη της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ).
Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. ‘Αρης Πολυγένης, μέλος της Ομοσπονδίας, δήλωσε πως στο πλαίσιο της πανελλαδικής επιτροπής, στήνουμε μπλόκο στον Ε65 όλη η Καρδίτσα. Είναι η έναρξη των κινητοποιήσεων, και αυτή η κινητοποίηση, πρόσθεσε, θα γίνει ο προπομπός για όλη την Ελλάδα, σημείωσε ο ίδιος, για να καταλήξει: «Δίνουμε το μήνυμα ότι δεν θα κάνουμε πίσω αν δεν δικαιωθούν τα αιτήματά μας». Καθημερινά, δεν παρέλειψε ο κ. Πολυγένης, να τονίσει, πως οι αγρότες θα ενισχύουν το μπλόκο με τρακτέρ και γεωργικά μηχανήματα.

Για νέο κύκλο κινητοποιήσεων με δυναμικό τρόπο και με μπλόκα, έκανε λόγο ο γραμματέας της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Κώστας Τζέλλας, για να προσθέσει: «Η Καρδίτσα σήμερα δίνει ένα μήνυμα σε όλη την Ελλάδα, σε όλους τους αγρότες ότι θα πρέπει να “βγούμε” για να διεκδικήσουμε λύσεις σε όλα τα μεγάλα προβλήματα που μας απασχολούν, τα οποία δεν μας επιτρέπουν ούτε να ζήσουμε, ούτε να καλλιεργήσουμε τα χωράφια μας».

Το αποκορύφωμα των αγροτικών κινητοποιήσεων θα είναι το μεγάλο συλλαλητήριο, στις 3 Φεβρουαρίου, στη Θεσσαλονίκη, στη διάρκεια της έκθεσης AGROTICA.

Η συνάντηση πάντως, στις 20 Ιανουαρίου, μεταξύ των αντιπροσωπειών των αγροτών που προέρχονται από την επιτροπή αγώνα και το μπλόκο των Τεμπών με την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ), δεν έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα, καθώς οι δύο πλευρές δεν κατάφεραν να βρουν κοινό τόπο για κοινή κάθοδο, παρά το γεγονός ότι υπήρξε μία κατ’ αρχή συμφωνία για το μεγαλύτερο μέρος των αιτημάτων και είχε καταγραφεί διάθεση για κοινούς αγώνες.

Μετά από αυτή την εξέλιξη η ΕΟΑΣΝΛ που είχε ήδη ανακοινώσει κάθοδο των τρακτέρ σε ένα μπλόκο στο νομό, στις 25 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε ότι το μπλόκο θα στηθεί στον Πλατύκαμπο.

Σχετικά με αιτήματά τους, οι αγρότες της ΕΟΑΣΝΛ επικεντρώνονται στις φορολογικές επιβαρύνσεις, στις τιμές των αγροτικών προϊόντων τους, στο κόστος παραγωγής, στις τιμές του αγροτικού πετρελαίου, αλλά και στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ. Σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ, οι αγρότες τονίζουν στην ανακοίνωση τους πως ψηφίστηκε «αύξηση κατά 200 εκατ. ευρώ των εισφορών του ΕΝΦΙΑ», ενώ σχετικά με το πρόσφατο πολυνομοσχέδιο, η ΕΟΑΣΝΛ αναφέρει πως «η κυβέρνηση ανοίγει διάπλατα από 1η Μαΐου τον δρόμο για κατασχέσεις και ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς χωραφιών για χρέη προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία».

Την ερχόμενη Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου, θα στήσουν μπλόκο με τρακτέρ κι άλλα γεωργικά μηχανήματα στον κόμβο Μεγαλοχωρίου, στον αυτοκινητόδρομο Ε65, Τρικαλινοί αγρότες. Η απόφαση αυτή λήφθηκε απόψε σε σύσκεψη που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων «η Άνοιξη» στο Μεγαλοχώρι. αγροτικών συλλόγων της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας.

Όσον αφορά τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καρδίτσας, σήμερα Δευτέρα (22-01-2018) από ώρα 12.00΄ και για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί, στο τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Ε-65 από τον ανισόπεδο κόμβο Προαστίου (χ/θ 97+000) μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο Σοφάδων (χ/θ 73+000) η κυκλοφορία των οχημάτων διεκόπη και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων και διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές ως ακολούθως:

* Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Λαμία:

Όλα τα οχήματα θα εκτρέπονται από τον ανισόπεδο κόμβο Προαστίου, μέσω της συνδετήριας οδού Αγ. Τριάδος με τον Αυτοκινητόδρομο Ε-65, προς την περιφερειακή οδό Αγ. Τριάδος και στη συνέχεια θα κινούνται στην Επαρχιακή οδό Προαστίου- Αγ. Τριάδος- Καρδίτσας και ακολούθως στην Εθνική Οδό Τρικάλων – Καρδίτσας – Ν. Μοναστηρίου, απ’ όπου θα εισέρχονται στον Αυτοκινητόδρομο Ε-65 από τον ανισόπεδο κόμβο Σοφάδων (διασταύρωση Ανωγείου).

* Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Τρίκαλα

Όλα τα οχήματα θα εκτρέπονται από τον ανισόπεδο κόμβο Σοφάδων (διασταύρωση Ανωγείου) προς την συνδετήρια οδό του Αυτοκινητόδρομου Ε-65 με την Εθνική Οδό Ν. Μοναστηρίου – Καρδίτσας – Τρικάλων μέχρι τα Τρίκαλα.

Παρακαλούμε τους φίλους οδηγούς να ακολουθούν τις οδηγίες των τροχονόμων και να ενημερώνονται διαρκώς για κάθε μεταβολή των κυκλοφοριακών συνθηκών.

Για κάθε πληροφορία σχετική με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και την κίνηση των οχημάτων στο οδικό δίκτυο της Καρδίτσας, οι οδηγοί μπορούν να ενημερώνονται στα τηλέφωνα: 24410-80200, 24410-80243, 24410-80241.

Στον νομό Μαγνησίας, ο προσανατολισμός είναι για στήσιμο μπλόκου στον κόμβο του Αερινού, δίπλα στην Εθνική Οδό Αθήνας – Θεσσαλονίκης, ενώ την Τετάρτη, 24 Γενάρη, οι Αγροτικοί Σύλλογοι Ζαγοράς, Πουρίου, Μακρυρράχης, Νοτίου Πηλίου, Αλμυρού – Σούρπης και η Επιτροπή του Μπλόκου Αερινού οργανώνουν κινητοποίηση με αγροτικά μηχανήματα στην Εφορία του Βόλου.

Από την Πέμπτη στους δρόμους και στην Αιτωλοακαρνανία
Από την ερχόμενη Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2018, θα ξεκινήσουν να στήνουν τα μπλόκα με τρακτέρ και άλλα γεωργικά μηχανήματα οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας. Η απόφαση αυτή ελήφθη σε σύσκεψη, που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων (ΟΑΣ) Αιτωλοακαρνανίας, στην Αίθουσα του ΤΟΕΒ Παναιτωλίου του Δήμου Αγρινίου, όπου εκτός από την ΟΑΣ συμμετείχαν τα ΔΣ Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων της περιοχής, καθώς επίσης και αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής. Έτσι υλοποιείται η απόφαση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων για έναρξη κινητοποιήσεων.

Την ίδια ώρα, τα μέλη του Συντονιστικού της Κεντρικής Μακεδονίας αποφάσισαν να αναζητήσουν συμμαχίες στις υπόλοιπες τάσεις που επικρατούν στον αγροτικό τομέα, πριν προχωρήσουν σε οποιαδήποτε μορφή κινητοποίησης, εξαιρώντας, ωστόσο, την ΠΑΣΥ (Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων) από το κοινό μέτωπο που θέλουν να συγκροτήσουν, διότι θεωρούν ότι η απόσταση που τους χωρίζει σε επίπεδο αιτημάτων είναι αγεφύρωτη. Τα αποτελέσματα των διερευνητικών επαφών της αντιπροσωπείας της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας, θα παρουσιαστούν σήμερα Δευτέρα (22/1), στις 19.00, σε αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Θετικά εξετάζουν το ενδεχόμενο να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου, δηλώνουν εκπρόσωποι των αγροτών από την περιοχή των Σερρών. Όπως υποστηρίζουν σε δηλώσεις τους, «πέραν των απαντήσεων που θέλουμε για ζητήματα που αφορούν το ασφαλιστικό και φορολογικό, αλλά και το κόστος παραγωγής, θέλουμε ο αρμόδιος υπουργός να μας πει εάν είναι νόμιμο να πληρώνουμε ΕΦΚΑ με βάση την εκκαθάριση του αγροτικού εισοδήματος του 2015. Ακόμη να μας εξηγήσει πώς γίνεται να κόβουμε τιμολόγια, να πληρώνουμε ΦΠΑ και ένα σωρό άλλα, χωρίς να έχουμε πληρωθεί, όπως γίνεται με τους τευτλοπαραγωγούς. Παράλληλα, θέλουμε να μας διευκρινίσει, πως γίνεται ο νομός Σερρών να τίθεται εκτός απονιτροποίησης».

O πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βισαλτίας Σερρών, Στέργιος Λίτος, δήλωσε στον ΑγροΤύπο ότι «να μην αποκλείει κανείς, το ενδεχόμενο ένα πρωί οι αγρότες του νομού Σερρών να βρισκόμαστε στα σύνορα της Ελλάδας με την Βουλγαρία, στο τελωνείο του Προμαχώνα», και πρόσθεσε: «Στόχος μας είναι ο Προμαχώνας, ιδίως τώρα που η Βουλγαρία προεδρεύει στην ΕΕ».

Τσουνάμι από τα Κανάρια Νησιά απειλεί να «βουλιάξει» τις ακτές της Βρετανίας και της Πορτογαλίας!

Τρί, 01/23/2018 - 08:24
Σχέδιο άμεσης εκκένωσης καταστρώνει η βρετανική κυβέρνηση σε περίπτωση έκρηξης του ηφαιστείου στη Λας Πάλμας – Για πιθανότητα κυμάτων 25 μέτρων που μπορούν να πλήξουν ακόμη και τη Νέα Υόρκη και το Μαϊάμι κάνουν λόγο οι επιστήμονες

 

Προειδοποίηση για τη δημιουργία μεγάλου τσουνάμι, το οποίο είναι πιθανό να «εξαφανίσει κάτω από τη θάλασσα» τις ακτές της Βρετανίας, εξέδωσε η αντίστοιχη βρετανική προστασία του πολίτη, καταστρώνοντας ειδικό σχέδιο για την ταχύτατη εκκένωση των περιοχών που ενδέχεται να πληγούν.

Σύμφωνα με τους γεωλόγους, μεγάλο ηφαίστειο στη Λας Πάλμας, στα Κανάρια Νησιά, αναμένεται να εκραγεί το αμέσως επόμενο διάστημα. Οι επιστήμονες δεν είναι σε θέση να εκτιμήσουν το μέγεθος της έκρηξης. Δηλώνουν, ωστόσο, βέβαιοι ότι αυτό θα συμβεί, με απρόβλεπτες συνέπειες για την ευρύτερη περιοχή.

Η έκρηξη ηφαιστείου θα συνοδεύεται από ισχυρότατες σεισμικές δονήσεις, γεγονός που είναι πολύ πιθανό να προκαλέσει μεγάλα κύματα, ίσως και 25 μέτρων, όπως τονίζουν οι επιστήμονες. Αν συμβεί αυτό το ακραίο σενάριο, η έκρηξη ηφαιστείου στη Λας Πάλμας δεν θα συνιστά απειλεί μόνο για τις ακτές της Βρετανίας, αλλά και για την άλλη άκρη του Ατλαντικού, καθώς, σύμφωνα με υπολογισμού, τσουνάμι μεγέθους 20 και πλέον μέτρων, είναι δυνατόν να φτάσει έως τις ακτές των ΗΠΑ και συγκεκριμένα να πλήξει τη Νέα Υόρκη και το Μαϊάμι!

Ο καθηγητής Γεωλογίας και ειδικός στα τσουνάμι του Βρετανικού Γεωλογικού Κέντρου, Ντέιβιντ Τάπιν, δήλωσε πως η Βρετανία έχει χτυπηθεί κατά το παρελθόν από τσουνάμι. Επισήμανε δε, ότι η απειλή από τα ηφαίστεια στη Λας Πάλμας είναι μεγάλη, καθώς ο ίδιος και οι συνεργάτες του δεν αποκλείουν την ολική κατάρρευση του φλοιού της Γης στο συγκεκριμένο σημείο, γεγονός που αν συμβεί, θα προκαλέσει μία αλληλουχία γεγονότων πολύ μεγάλης κλίμακας.

Ο ίδιος εξέφρασε μεγάλη ανησυχία για τις πορτογαλικές ακτές και ιδιαίτερα την πόλη της Λισαβώνας, καθώς και τη γειτονική της Λας Πάλμας, Τενερίφη.

Η κυβέρνηση της Βρετανίας, πάντως, έχει ήδη ξεκινήσει το σχεδιασμό ενός πλάνου άμεσης εκκένωσης των ακτών, αν ξεκινήσει η διαδικασία των διαδοχικών εκρήξεων στην ηφαιστειακή ζώνη των Καναρίων Νήσων, καθώς τα τελευταία 24ωρα παρουσιάζεται μία ιδιαιτέρως μεγάλη αύξηση της δραστηριότητας.

 

Δίμηνο-φωτιά για ελεύθερους επαγγελματίες με τριπλές εισφορές μέχρι τον Μάρτιο

Τρί, 01/23/2018 - 08:20
140.000 αυτοαπασχολούμενοι, δικηγόροι και μηχανικοί θα πρέπει να καταβάλουν και τις αναδρομικές εισφορές υπέρ επικούρησης (7%) και εφάπαξ (4%) του 2017

 

Ένα δίμηνο-φωτιά περιμένει τους ελευθέρους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες και αγρότες οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν παλιές και αναδρομικές εισφορές μέχρι το τέλος Μαρτίου 2018.

Συγκεκριμένα τα βάρη θα είναι διπλά για 140.000 αυτοαπασχολούμενους δικηγόρους και μηχανικούς οι οποίοι   θα πρέπει να καταβάλουν επιπλέον και τις αναδρομικές εισφορές υπέρ επικούρησης ( 7%) και εφάπαξ (4%) του 2017.

Αρχές Μαρτίου, ωστόσο, ένα μεγάλο ποσοστό ελεύθερων επαγγελματιών θα δει  επιτέλους  ελάφρυνση των εισφορών  καθώς θα γίνει ο συμψηφισμός με τα δηλωθέντα εισοδήματα του 2016. Το υπουργείο Εργασίας πάντως που ήδη «τρέχει» το λογισμικό των συμψηφισμών υπολογίζει για το 85% των μη μισθωτών το ύψος των εισφορών θα κινηθεί στα ίδια επίπεδα .

Ειδικότερα , ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες καλούνται να καταβάλουν εισφορές  τις εξής ημερομηνίες.

-Έως 31 Ιανουαρίου θα πρέπει να καταβάλλουν τις εισφορές του Δεκεμβρίου.

– Έως 31 Ιανουαρίου γιατροί , δικηγόροι, μηχανικοί και αγρότες  θα πρέπει να καταβάλουν τις εισφορές του για το έτος 2016 (αφορά όσους δεν έχουν ανταποκριθεί μέχρι σήμερα), για τις οποίες υπήρξαν διαδοχικές παρατάσεις εντός του 2017.

-Έως τα τέλη Φεβρουαρίου θα πρέπει να καταβάλλουν τις εισφορές του Ιανουαρίου που θα βασίζονται στα εισοδήματα του 2016. Οι εισφορές του  Ιανουαρίου 2018 θα υπολογίζονται επί του καθαρού εισοδήματος του προηγούμενου έτους (2017) με έκπτωση 15%, χωρίς να αφαιρούνται οι εισφορές. Ο νέος τρόπος υπολογισμού θα αυξήσει τις εισφορές έως και 20% («καπέλο» έως 37% σε περίπτωση επικούρησης και εφάπαξ)

-Αρχές Μαρτίου θα είναι έτοιμη η ΗΔΙΚΑ να συμψηφίσει τις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών. Σε περίπτωση που ο ασφαλισμένος δικαιούται επιστροφή χρημάτων ,θα υποβάλει το iban του σε μια πλατφόρμα και τα χρήματα θα πιστώνονται στον τραπεζικό του λογαριασμό.

-Προς το τέλος Μαρτίου θα αναρτηθούν οι εισφορές  που  πρέπει να καταβάλλουν  δικηγόροι  και μηχανικοί για επικουρική σύνταξη και εφάπαξ .Πρόκειται για μια επιβάρυνση της τάξης του 11% η οποία έχει αναδρομική ισχύ από 01/01/2017, καθώς η εν λόγω επιβάρυνση δεν έχει ενσωματωθεί ακόμη μέχρι σήμερα στα ειδοποιητήρια του ΕΦΚΑ. Αυτό σημαίνει ότι οι επαγγελματίες  θα πληρώσουν εις τριπλούν εισφορές. Η αναδρομική οφειλή θα πληρωθεί σε δόσεις ισάριθμες των μηνών της καθυστέρησης . Αν η καθυστέρηση είναι 15 μήνες , 15 θα είναι και οι δόσεις. Δηλαδή, ο ασφαλισμένος θα πληρώνει την τρέχουσα εισφορά υπέρ σύνταξη και υγείας , την τρέχουσα εισφορά υπέρ επικούρησης και εφάπαξ και μία ακόμα αναδρομική εισφορά υπέρ επικούρησης και εφάπαξ.

protothema.gr

Με 130.000 πλειστηριασμούς, ΕΝΦΙΑ, αφορολόγητο «εξασφαλίστηκε» η δόση

Τρί, 01/23/2018 - 08:17

 

Ενώ έρχονται και 88 νέα προαπαιτούμενα

Οι 10.000 θα γίνουν φέτος, οι 120.000 την επόμενη τριετία – Τον Μάιο κρίνεται αν η μείωση του αφορολόγητου θα έρθει το 2019 – Αύξηση ΦΠΑ σε πέντε νησιά από 1η Ιουλίου

Την πολιτική απόφαση για την εκταμίευση δόσης 6,7 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα πήρε το χθεσινοβραδινό Eurogroup ανοίγοντας παράλληλα τον κύκλο των τεχνικών συζητήσεων για το χρέος που είναι πιθανό να επιτρέψουν την είσοδο του ΔΝΤ στο πρόγραμμα.

Το λεγόμενο «γαλλικό κλειδί» για το χρέος είναι το μοντέλο που συμφωνήθηκε τον Ιούνιο του 2016 και συνδέει την ελάφρυνση χρέους, «εφόσον απαιτείται», με την ανάπτυξη της χώρας. Ο υπουργός Oικονομικών

Ευκλείδης Τσακαλώτος έκανε λόγο για ένα «καλό Eurogroup για την Ελλάδα».

Το γενικό πλαίσιο είναι θετικό, ωστόσο υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες που ήρθαν στο φως τη νύχτα της Δευτέρας και οι οποίες καταδεικνύουν τις δυσκολίες για τη χώρα και την κυβέρνηση.

40.000 πλειστηριασμοί, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ στα νησιά

Πέρα από το «σπάσιμο» της δόσης, η διαρροή της Έκθεσης Συμμόρφωσης των Θεσμών (Compliance Report) αποκαλύπτει ότι η κυβέρνηση συμφώνησε να προβεί σε 10.000 πλειστηριασμούς ακινήτων το 2018, και σε «40.000 το χρόνο τα επόμενα τρία χρόνια», δηλαδή από το 2019 ως το 2021 (σελ. 17).

Επίσης, και πάλι με βάση το Compliance Report (σελ 65), η Ελλάδα δεσμεύεται ότι φέτος τον Μάιο θα φέρει από το 2019 τη μείωση του αφορολόγητου (από τα 8.700 ευρώ στα 5.700 ευρω) «αν το ΔΝΤ σε συνεργασία με τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς και την κυβέρνηση» εκτιμήσουν ότι αυτό απαιτείται για να πιαστεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2019.

Ο κ. Τσακαλώτος είχε προειδοποιήσει για αυτό τον κίνδυνο το Σάββατο μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον το κείμενο προβλέπει αποκρατικοποιήσεις 1 δισ. ευρώ έως το καλοκαίρι, αύξηση του ΕΝΦΙΑ αν χρειαστεί λόγω των νέων αντικειμενικών αξιών και κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα πέντε νησιά του Αιγαίου (Λέσβο, Χίο, Σάμο, Κω και Λέρο) στο τέλος Ιουνίου.

Ολοκληρωμένο σχέδιο για πλεόνασμα 3,5%

Το ανακοινωθέν του Eurogroup καλεί την Ελλάδα να διαμορφώσει και να παραμετροποιήσει το δικό της ολοκληρωμένο αναπτυξιακό πλάνο. Ουσιαστικά το ελληνικό πρόγραμμα θα χτιστεί πάνω στο Μεσοπρόθεσμο 2018-2022 με στόχο την τήρηση του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ από το 2018 ως και το 2022.

Η δόση και οι πλειστηριασμοί

Τα πρώτα 5,7 δισ. ευρώ της δόσης (3,3 δισ. για δανειακές υποχρεώσεις, 1,9 δισ. για το «μαξιλάρι» ρευστότητας και 500 εκατ. ευρώ για ληξιπρόθεσμα) αναμένεται να εκταμιευθούν το Φεβρουάριο από τον ESM αφού πρώτα η κυβέρνηση ολοκληρώσει τα 15 περίπου προαπαιτούμενα που εκκρεμούν (από τα 110 συνολικά της τρίτης αξιολόγησης).

Τον Απρίλιο, όταν οι Θεσμοί διαπιστώσουν ότι «τρέχουν» απρόσκοπτα οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και έχουν εκκαθαριστεί ληξιπρόθεσμα ύψους 1 δισ. ευρώ, τότε θα εγκριθεί και το υπόλοιπο μέρος της δόσης, ύψους 1 δισ. ευρώ.

Τα νέα προαπαιτούμενα

Στη συνέχεια, η κυβέρνηση θα μπει στην τέταρτη και τελευταία αξιολόγηση με στόχο να τηρήσει τα 88 προαπαιτούμενα που απομένουν για να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα.

Ανάμεσά τους περιλαμβάνονται τα εξής:
1. Ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου 2018-2022 από τη Βουλή (Μάιος 2018)
2.  Εφαρμογή της μείωσης του αφορολόγητου από το 2019 αντί για το 2020 αν ΔΝΤ και ΕΕ κρίνουν ότι απαιτείται για την επίτευξη πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ το 2019 (Μάιος 2018).
3. Από την 1η Μαΐου οι πλειστηριασμοί ακινήτων για οφειλές προς στο Δημόσιο (για ποσά πάνω από 500 ευρώ) θα γίνονται ηλεκτρονικά.
4. Αν χρειαστεί θα γίνουν αυξήσεις στον ΕΝΦΙΑ και θα διευρυνθεί η φορολογική βάση ώστε τα εκκαθαριστικά του φόρου που θα εκδοθούν τον Αύγουστο του 2018 να αποφέρουν τα ίδια έσοδα μετά την ευθυγράμμιση των αντικειμενικών με τις εμπορικές τιμές των ακινήτων.
5. Αποκοπή λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ. Το Φεβρουάριο θα έρθει στη Βουλή ο νόμος για τις προς πώληση μονάδες. Θα εφαρμοστούν επιπλέον μέτρα για την είσπραξη των ανεξόφλητων λογαριασμών της επιχείρησης.
6. Κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα υπόλοιπα πέντε νησιά του Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Κως, Λέρος).
7. Μέχρι τα μέσα Μαρτίου η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει στον επανυπολογισμό όλων των συντάξεων ώστε να γίνουν οι μειώσεις από 1.1.2019.
8. Ως τον Ιούνιο θα πρέπει να εκδοθεί η υπουργική απόφαση για την περικοπή του ΕΚΑΣ το 2019.
9. Ως τον Μάρτιο θα πρέπει να προκηρυχθούν οι διαγωνισμοί για την πώληση του 30% του Ελευθέριος Βενιζέλος, του 65% της ΔΕΠΑ, του 5% του ΟΤΕ και του 35% των ΕΛΠΕ. Ως τον Ιούνιο ακολουθεί η πώληση του 17% της ΔΕΗ ή μια διαδικασία με αντίστοιχο όφελος. Συνολικά από τις ιδιωτικοποιήσεις προβλέπονται έσοδα 17 δισ. ευρώ από το 2017 ως το 2060.
10. Ως το τέλος Ιανουαρίου η κυβέρνηση και οι Θεσμοί θα συμφωνήσουν στην εκπόνηση ενός οδικού χάρτη για την ενιαία είσπραξη φόρων και ασφαλιστικών εισφορών.

Ολόκληρη η Έκθεση Συμμόρφωσης 

protothema.gr

 

ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας: «Ο γιος μου Νικόλαος Μάντζαρος» της Χρύσας Σπηλιώτη

Δευ, 01/22/2018 - 19:34

 

 

 

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας φιλοξενεί την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου, την παράσταση «Ο γιος μου Νικόλαος Μάντζαρος» σε σκηνοθεσία Αυγουστίνου Ρεμούνδου.

 

Λίγα λόγια για το έργο και την παράσταση:

 

Η Ρεγγίνα Μάντζαρου μητέρα του Νικόλαου Χαλικιόπουλου Μάντζαρου συνθέτη του Εθνικού Ύμνου, μας οδηγεί σε μονοπάτια γεμάτα φωτιά. Πάνω στο ηφαίστειο της Γαλλικής και της Ελληνικής επανάστασης. Βρισκόμαστε στην Κέρκυρα πρωτεύουσα των Ιονίων νήσων όπου εναλλάσσονται οι ξένοι κατακτητές.

Η κουλτούρα και οι επιρροές στα Επτάνησα είναι κυρίως δυτικές και οι αριστοκράτες συνεργάζονται ποικιλοτρόπως με τον εκάστοτε δυνάστη. Ο Μάντζαρος όχι μόνο ανήκει στην αριστοκρατική τάξη αλλά μετέχει και έμμεσα στις εκάστοτε κυβερνήσεις σαν γραμματέας του Γενικού Εισαγγελέα του Κράτους που είναι ο πατέρας του. Το ποτάμι όμως τόσο της μουσικής στην οποία αφιερώνεται όσο και των νέων ριζοσπαστικών ιδεών θα τον παρασύρει σε απρόσμενες διαδρομές.

Γράφει για πρώτη φορά στην ιστορία ελληνική όπερα, συνδέεται φιλικά με τον Διονύσιο Σολωμό μελοποιεί πάρα πολλά ποιήματά του, ο ένας πλάθει τον άλλον και η εποχή και τους δυο. Διψάει αρχικά για καταξίωση, η διεθνής καριέρα τον καλεί μα εκείνος τελικά αρνείται τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή στο Ωδείο της Νάπολης και εργάζεται αποκλειστικά στην Κέρκυρα. Όλη του τη ζωή δηλώνει ερασιτέχνης –γιατί για έναν αριστοκράτη είναι ντροπή να ασχολείται επαγγελματικά με τις Τέχνες- και δεν δέχεται ποτέ χρήματα για τη μουσική.  Συνθέτει ασταμάτητα αφήνοντας τεράστιο έργο –σχεδόν άγνωστο στο πλατύ κοινό με εξαίρεση τον Ύμνο. Διδάσκει ακαταπόνητα πλάθοντας καλλιτέχνες διεθνούς φήμης, δημιουργεί τη Φιλαρμονική ορχήστρα της Κέρκυρας και γίνεται ο πρωτεργάτης της Επτανησιακής Μουσικής Σχολής.

 

Γι’ αυτά και πολλά άλλα μας μιλάει ασθμαίνοντας από πάθος και έρωτα για ζωή μα κυρίως για αγάπη για τον γιο της η μητέρα του Ρεγγίνα. Είναι η πρώτη του δασκάλα στο πιάνο, αυτή που προσπαθεί να σώσει το παιδί της και τον εαυτό της από τη μέγγενη των κοινωνικών περιορισμών και της υποκρισίας που εκφράζει κι επιβάλλει ο δεσποτικός σύζυγός της  Γιάκωβος. Αντάρτισσα η ίδια στις επιταγές της τάξης και της εποχής της, ερωτεύεται παράνομα. Εμπνέει στο γιο της χωρίς καν να το αντιλαμβάνεται αγάπη για τη ζωή και την ελευθερία. «Εγώ το μόνο που κανα ήταν να τον αφήνω λεύτερο να χαίρεται μέχρι τις πατουσίτσες του». Και καταφέρνει το σχεδόν ακατόρθωτο. Να δώσει τα εφόδια σ’ έναν αριστοκράτη να γράψει τη μουσική για τον ξεσηκωμό των Ελλήνων.

 

Η σκηνοθετική προσέγγιση ζωντανεύει τον μικρόκοσμο της ηρωίδας σαν παιδικό κουρδιστό παιχνίδι εποχής. Δημιουργεί έναν ολόκληρο κόσμο μέσα από σύμβολα. Ένα καπέλο μια ομπρέλα, μια σβούρα, μεταμορφώνονται στα ίδια τα πρόσωπα που τα χρησιμοποιούν, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση ενός πολυπληθούς θιάσου. Προσδίδει αναπάντεχο χιούμορ σε σκηνές που θα οδηγούσαν ίσως μόνο σε αγωνία ή ευσυγκινησία, χωρίς τη δυνατότητα πολλαπλής ανάγνωσης. Φωτίζει αθέατα μοτίβα, ανεβάζει την αδρεναλίνη, βαθαίνει στα χάσματα του λόγου, δίνει φρενήρη ρυθμό στη σκηνική έκφραση, παρασταίνει με ενάργεια που δεν αφήνει αμέτοχο τον θεατή.

 

 

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Αυγουστίνος Ρεμούνδος

Κείμενο/Ερμηνεία: Χρύσα Σπηλιώτη

Μουσική: Νικόλαος Μάντζαρος

Μουσική επιμέλεια/ Επεξεργασία: Νικόλας Καρίμαλης (Razastarr)

Σκηνικά/Κοστούμια: Τόνια Αβδελοπούλου

Χορογραφία: Μάτα Μάρρα

Σχεδιασμός Φωτισμού: Βαγγέλης Μούντριχας

Βοηθός σκηνοθέτη: ΝίναΝτούνη

Φωτογραφίες: Χριστίνα Φυλακτοπούλου

Video: Νικήτας Χάσκας

Αφίσα: Δημήτρης Ζουγκός

Παραγωγή: ΠολυχώροςVault

 

 

«Ο γιος μου Νικόλαος Μάντζαρος»

Θέατρο ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΒΑΛΑΚΟΥ

Τετάρτη 24 Ιανουαρίου στις 21.00

 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: 70 λεπτά χωρίς διάλειμμα

 

Τιμές εισιτηρίων

Προπώληση: 8 ευρώ

Ταμείο: 10 ευρώ γενική είσοδος & 8 ευρώ φοιτητικό- ανέργων

 

 

Προπώληση εισιτηρίων καθημερινά 11.00 – 14.00 και 18.00 – 20.00, στο Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών Δήμου Καβάλας (πρ. ΕΟΤ) στην κεντρική πλατεία Καβάλας (τηλ. ταμείου 2510 620 566).

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 – 7 ώρες γραφείου.

Ενημέρωση των μαθητών του 1ου Γυμνασίου Δράμας για την ορθή χρήση του Διαδικτύου

Δευ, 01/22/2018 - 14:08

 

 

Ενημέρωση των μαθητών της Γ΄ τάξης του 1ου Γυμνασίου Δράμας.
«Ψυχοκινητικές Επιπτώσεις στους Εφήβους από την Ορθή Χρήση του Διαδικτύου»

 

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας, δια μέσου του Υπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτήτων και σε συνεργασία με το 1ο Γυμνάσιο Δράμας στο πλαίσιο των Προγραμμάτων της Αγωγής Υγείας των Σχολικών Δραστηριοτήτων θα υλοποιήσει επιμορφωτική ενημέρωση στους μαθητές, -τριες της Γ΄ τάξης του 1ου Γυμνασίου Δράμας.
Η ενημέρωση με θέμα: «Ψυχοκινητικές Επιπτώσεις στους Εφήβους από την Ορθή Χρήση του Διαδικτύου» θα πραγματοποιηθεί στις 29 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 12:00 μ.μ. Ομιλητής θα είναι ο αξιωματικός της ΕΛ. ΑΣ. Αθανάσιος Κανάκης, ψυχολόγος, αστυνόμος Β΄(Υ.Γ. στη Θεσσαλονίκη), διαπιστευμένος επιμορφωτής από το ΥΠΠΕΘ.
Στόχος της ενημέρωσης είναι να κατανοήσουν οι μαθητές τους κινδύνους του διαδικτύου, όπως το διαδικτυακό bullying.
Μετά το τέλος της ενημέρωσης θα ακολουθήσει συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με τον ομιλητή.

Το Σωματείο ΑμεΑ Ν.Δράμας επισκέφθηκε ο κ.Κων/νος Μπαϊρακτάρης

Δευ, 01/22/2018 - 14:02

 

Το Σωματείο ΑμεΑ Ν.Δράμας επισκέφθηκε στις 19/1/2018 ο Πρόεδρος του Σωματείου Χειριστών και βοηθών μηχανημάτων Ν.Δράμας κ.Κων/νος Μπαϊρακτάρης με διάθεση προσφοράς προς το Σωματείο. Στα γραφεία του Σωματείου μίλησε με τον Πρόεδρο κ.Δημήτριο Μπόσκο και μέλη του Δ.Σ και τους εξέφρασε τη διάθεσή του αλλά και των μελών του Δ.Σ του Σωματείου Χειριστών και βοηθών μηχανημάτων, για προσφορά οποιουδήποτε χαρακτήρα. Ο κ.Κώστας Μπαϊρακτάρης επισήμανε οτι το Σωματείο Χειριστών και βοηθών μηχανημάτων θα στηρίξει το Σωματείο ΑμεΑ Ν.Δράμας και τόνισε πως είναι υποχρέωση όλων των φορέων να στηρίζουν τους συλλόγους και τα Σωματεία ΑμεΑ και κατ’επέκταση τα άτομα με αναπηρία.

Σχεδίασε εσύ την αφίσα του Φεστιβάλ Δράμας για το 2018

Δευ, 01/22/2018 - 13:44

 

Στον καθιερωμένο διαγωνισμό για τον σχεδιασμό της αφίσας του Φεστιβάλ Ταινιών Δράμας του 2018 προχωρά το Διοικητικό του Συμβούλιο.  Στο πλαίσιο του διαγωνισμού

Στο πλαίσιο αυτό προσκαλούνται ενδιαφερόμενοι γραφίστες, καλλιτέχνες, εικαστικοί, σπουδαστές, επαγγελματίες και λοιποί ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν μέχρι δύο προτάσεις για την φιλοτέχνηση της αφίσας του προσεχούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, που θα διεξαχθεί από 17 έως 22 Σεπτεμβρίου 2018 στη Δράμα.

Το εικαστικό της αφίσας θα πρέπει να στοχεύει κατά πρωτότυπο τρόπο στην ιδιαιτερότητα και προαγωγή της κινηματογραφικής τέχνης, της ταινίας μικρού μήκους, στην προβολή της πόλης της Δράμας & στη Διεθνή διάσταση του Φεστιβάλ.

Δύνανται να αξιοποιηθούν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Φεστιβάλ όπως: νέοι δημιουργοί, πειραματισμός, συμμετοχή, διαφορετικότητα, γιορτή.

Η αφίσα πρέπει να δημιουργηθεί με την προοπτική διαφόρων εφαρμογών, τις οποίες θα προβεί στη συνέχεια το ίδιο το Φεστιβάλ για να καλύψει τις ανάγκες επικοινωνίας της διοργάνωσης: αφίσα-αφισέτα, website, εξώφυλλα καταλόγων, ημερήσιο πρόγραμμα προβολών, banner, ποικίλες καταχωρήσεις, κ.ά.

 

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ

Κάθε υποψήφιος υποβάλλει μέχρι δύο (2) προτάσεις. Η ανάθεση της φιλοτέχνησης του δημιουργικού της αφίσας θα γίνει κατά την ανέλεγκτο κρίση της Διοίκησης του ΦΕΣΤΙΒΑΛ, η οποία σε περίπτωση που κρίνει ότι καμία από τις προτάσεις που υποβλήθηκαν δεν ανταποκρίνεται απόλυτα στις απαιτήσεις του θεσμού, δεν δεσμεύεται να επιλέξει κάποια από αυτές, αλλά δύναται αναποζημίωτα προς τους συμμετέχοντες υποψηφίους, να αναθέσει απευθείας σε τρίτο την φιλοτέχνηση της αφίσας.

 

Το ΦΕΣΤΙΒΑΛ έχει την ευχέρεια να ζητήσει από τους υποψήφιους τυχόν τροποποιήσεις ή αλλαγές του αρχικού δημιουργικού, η αποδοχή των οποίων αποτελεί προϋπόθεση για την τελική ανάθεση.

 

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

  1. Η πρόταση πρέπει να συνοδεύεται από υπεύθυνη δήλωση του υποψηφίου φυσικού προσώπου ή του νόμιμου εκπροσώπου του υποψηφίου νομικού προσώπου, από όπου να προκύπτει ότι:
  2. Δεν έχει καταδικαστεί για αδίκημα σχετικό με την άσκηση της επαγγελματικής του δραστηριότητας, δεν έχει αποκλειστεί από διαγωνισμούς του Δημοσίου, δεν έχει κηρυχθεί έκπτωτος.
  3. Δεν τελούν υπό πτώχευση ή υπό άλλη ανάλογη διαδικασία.

iii. Δεν υφίστανται νομικοί περιορισμοί λειτουργίας επί της επιχειρηματικής δραστηριότητας του Προσώπου.

 

  1. Η πρόταση που θα επιλεγεί τελικώς από το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας θα λάβει χρηματικό βραβείο ύψους 700 € (με φόρους και κρατήσεις) και το όνομα του/των δημιουργού/ών της βραβευθείσας πρότασης θα αναφέρεται στην παρουσίαση της αφίσας στα σχετικά Δελτία Τύπου και στην ιστοσελίδα του ΦΕΣΤΙΒΑΛ. Σε περίπτωση υποψήφιου νομικού προσώπου ή συλλογικού έργου, θα πρέπει να διευκρινίζεται από τους υποψήφιους ο τρόπος αναφοράς του/των δημιουργών, καθώς και να ορίζεται νόμιμος εκπρόσωπος. Ο δημιουργός ή οι δημιουργοί του έργου που θα επιλεγεί, θα κληθεί/ουν εντός 10 ημερών να υπογράψει/ουν το σχετικό συμφωνητικό στο οποίο και θα αναφέρονται οι επί μέρους συμφωνίες.

 

  1. Ο/Οι δημιουργός/οί της πρότασης που τελικά θα επιλεχθεί, δεσμεύονται να αποστείλουν στο Φεστιβάλ «ανοιχτό» αρχείο του δημιουργικού της αφίσας, με στόχο το Φεστιβάλ να το χρησιμοποιήσει για οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή, με συνακόλουθη παραίτηση του/των δημιουργού/ών κάθε δικαιώματος και διεκδίκησης επί των μελλοντικών εφαρμογών.

 

  1. Παράβαση οποιουδήποτε όρου της Σύμβασης εκ μέρους του επιλεγέντος υποψηφίου ή, σε περίπτωση έργου συνεργασίας, ακόμα και ενός από τους δημιουργούς, συνεπάγεται τη μονομερή από το ΦΕΣΤΙΒΑΛ λύση της Σύμβασης αζημίως.

 

  1. Πνευματικά Δικαιώματα

Ο τελικός Ανάδοχος ως δημιουργός ή σε περίπτωση έργων συνεργασίας οι δημιουργοί παραχωρούν, εκχωρούν και μεταβιβάζουν στην κυριότητα του ΦΕΣΤΙΒΑΛ το περιουσιακό τους δικαίωμα επί των κάθε είδους εφαρμογών των ιδεών τους (στοιχεία branding, σήματα κ.λπ.), τα οποία θα αποτελούν στο εξής περιουσιακό στοιχείο του ΦΕΣΤΙΒΑΛ, που θα μπορεί να το διαθέτει/χρησιμοποιεί κατά βούληση και δηλώνουν ότι δεν διατηρούν κανένα περιουσιακό δικαίωμα επ’ αυτών. Ειδικότερα το ΦΕΣΤΙΒΑΛ θα μπορεί αζημίως να επαναχρησιμοποιήσει όλο το παραπάνω υλικό ή μέρος του, ελεύθερα για οποιοδήποτε σκοπό και με οποιοδήποτε τρόπο, αυτούσιο ή διασκευασμένο κατά την ανέλεγκτο κρίση του. Επίσης, μπορεί να μεταβιβάζει κατά την ελεύθερη κρίση του εν όλω ή εν μέρει σε τρίτο με αντάλλαγμα ή χωρίς. Όλο το υλικό που θα παραχθεί θα παραδοθεί στο ΦΕΣΤΙΒΑΛ από τον Ανάδοχο/ους σε ημερομηνία που θα ορίζεται στη σχετική Σύμβαση Ανάθεσης.

 

ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ

Οι προτάσεις των υποψηφίων θα κατατεθούν μέχρι την 28.02.2018 στα γραφεία του ΦΕΣΤΙΒΑΛ στη Δράμα ή στην Αθήνα:

α. αυτοπροσώπως ή με εξουσιοδοτημένο,

β. ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή,

γ. με courier,

δ. ηλεκτρονικά στο e-mail : kinfest@dra.forthnet.gr

 

Προτάσεις που υποβάλλονται εκπρόθεσμα αποκλείονται της επιλογής. Τον κίνδυνο από την μη έγκαιρη περιέλευση προσφοράς που υποβάλλεται ηλεκτρονικά, ταχυδρομικά ή με courier φέρει ο υποψήφιος.

 

  • Γραφεία Δράμας: Αγίας Βαρβάρας 9 66131 Δράμα

Ελευθερία Καβάκα, τηλ 25210 47575

  • Γραφεία Αθήνας Εμμ. Μπενάκη 71 ,10681 Αθήνα

Σοφία Γεωργιαδου, τηλ. 210 3300309

Copyright 2010 - 2018, 66100.gr

Ό,τι ψάχνεις, είναι εδώ!
Σίγουρα | Φθηνά | Επαγγελματικά