Multi-store: E-shops - Ιστοσελίδες

Κατηγορίες Multi-store →

Κύριες Κατηγορίες | 66100.gr | Επαγγελματικός Οδηγός Νομού Δράμας

News

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου
dramini
Ενημερώθηκε: πριν από 6 λεπτά 38 δευτερόλεπτα

Καύσωνας και σήμερα στη Δράμα με 37 βαθμούς – Ανάσα από αύριο Τρίτη με πτώση της θερμοκρασίας

πριν από 2 ώρες 58 λεπτά

 

Με 28 βαθμούς στις 9 το πρωί, 37 βαθμούς στις 3 το μεσημέρι και 28 βαθμούς στις 9 το βράδυ, θα κυλήσει η πρώτη ημέρα της εβδομάδας στη Δράμα.

Συνεχίζεται και σήμερα Δευτέρα το μπαράζ των υψηλών θερμοκρασιών των τελευταίων ημερών στην Δράμα με αραιή συννεφιά στην διάρκεια της ημέρας και ασθενείς βροχές το βράδυ.

Η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας το μεσημέρι θα είναι 37 βαθμοί Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν απο 1 έως 4 μποφόρ και η σχετική υγρασία θα κυμανθεί από 47 έως 56%.

Μικρή ανάσα από τις υψηλές θερμοκρασίες θα έχουμε αύριο καθώς η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας αναμένεται να φθάσει στους 32 βαθμούς Κελσίου το μεσημέρι. Το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού την Τρίτη θα είναι οι ασθενείς βροχές και καταιγίδες.

Goran Bregović: Balkan σεισμός πολλών μουσικών Ρίχτερ στο Φρούριο της Καβάλας

πριν από 3 ώρες 26 λεπτά
Ο δημοφιλής συνθέτης έδωσε μια μοναδική συναυλία στο πλαίσιο του Cosmopolis 2018-«Βούλιαξε» από κόσμο η συνοικία της Παναγίας-Τη βραδιά άνοιξαν οι Δραμινοί Soundic

Η εξάντληση των εισιτηρίων είχε δώσει το στίγμα αρκετές μέρες πριν για το τι θα γίνει στη συναυλία του Goran Bregović το βράδυ του Σαββάτου 21 Ιουλίου 2018 στο πλαίσιο του Cosmopolis 2018 κι αυτό που τελικά έγινε, ξεπέρασε και τις πιο «τραβηγμένες» προβλέψεις.

Η συνοικία της Παναγίας και το θέατρο του Φρουρίου «βούλιαξαν» από κόσμο, ο οποίος απόλαυσε μια από τις πιο «δυνατές» συναυλίες των τελευταίων ετών.

Οι Balkan ρυθμοί και η ενέργεια που βγάζει επί σκηνής ο δημοφιλής καλλιτέχνης συνεπήραν το κοινό, το οποίο δεν ήθελε να φύγει από τις κερκίδες του θεάτρου.

Τη βραδιά άνοιξαν οι δραμινοί Soundic με funk, reggae, ska και trip hop και πολύ χορευτική διάθεση.

kavalapost.gr

Επίθεση με μπογιές στο υπουργείο Εξωτερικών

πριν από 3 ώρες 34 λεπτά
Πέταξαν τρικάκια και έγραψαν συνθήματα υπέρ του λαού της Παλαιστίνης και κατά των ισραηλινών δυνάμεων – Στο «πρόγραμμα» επιθέσεις σε γραφεία δύο συγκεκριμένων ΜΚΟ – Με… πηγές η καταδίκη της επίθεσης από το ΥΠΕΞ

Επίθεση με μπογιές στο υπουργείο Εξωτερικών πραγματοποίησαν την Κυριακή το απόγευμα μέλη της οργάνωσης Ρουβίκωνας, λίγες ώρες μετά την «παρέμβαση» στη ΔΟΥ Ψυχικού, νωρίτερα το πρωί.

Τα μέλη του Ρουβίκωνα πέταξαν τρικάκια υπέρ του Παλαιστινιακού λαού και κατά των επιθέσεων που δέχεται ο άμαχος πληθυσμός από τις δυνάμεις του Ισραήλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία προχώρησε σε μία προσαγωγή, ο οποίος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι ο κάμεραμαν του Ρουβίκωνα, καθώς στο σακίδιό του βρέθηκε κάμερα που χρησιμοποιεί η αντιεξουσιαστική ομάδα και οπτικό υλικό.

Σύμφωνα με την αστυνομία, περίπου δέκα μέλη της συλλογικότητας έκαναν, στις 18:30, επίθεση με μπογιές και έγραψαν συνθήματα υπέρ του παλαιστινιακού λαού στο κτίριο του υπουργείου Εξωτερικών, στο κέντρο της Αθήνας και αμέσως μετά εξαφανίστηκαν.

Με… πηγές η καταδίκη του ΥΠΕΞ για την επίθεση

Πηγές του υπουργείου Εξωτερικών καταδίκαζαν την επίθεση με μπογιές που δέχτηκε το κτίριο στο κέντρο της Αθήνας από μέλη του Ρουβίκωνα, ωστόσο επίσημη καταδίκη, παρά τα όσα καταλογίζουν στον ΥΠΕΞ Νίκο Κοτζιά οι αντιεξουσιαστές, δεν εκφράστηκε από κανέναν αρμόδιο της κυβέρνησης.

Οι πηγές του υπουργείου Εξωτερικών ανέφεραν πως «πρωτοφανείς επιθέσεις σαν αυτήν με στόχο να πλήξουν την ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική της χώρας δεν προσιδιάζουν ούτε σε αριστερούς ούτε σε πατριώτες και είναι αποτέλεσμα της ανεύθυνης ακροδεξιάς ρητορικής που εντάσσεται βολικά στα σχέδια τρίτων».

protothema.gr

Τα άγνωστα επιδόματα που μπορούν να λάβουν εργαζόμενοι και άνεργοι

πριν από 3 ώρες 37 λεπτά

 

Οκτώ + 1 επιδόματα όχι μόνο για ανέργους αλλά και για εργαζόμενους χορηγεί ο ΟΑΕΔ. Οι περισσότεροι γνωρίζουν μόνο το επίδομα ανεργίας ενώ υπάρχουν πολλά άγνωστα ειδικά επιδόματα που χορηγούνται είτε μετά τη λήξη της τακτικής επιδότησης λόγω ανεργίας, είτε σε μισθωτούς που είναι σε καθεστώς επίσχεσης εργασίας, είτε λόγω αφερεγγυότητας εργοδότη, καθώς και σε άλλες κατηγορίες.

Τα «άγνωστα» επιδόματα συνέλεξε και παρουσιάζει το money-money.gr με όλες τις προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά ώστε όσοι τα διεκδικήσουν να ξέρουν τι πρέπει να κάνουν και πως θα τα πάρουν.

1. Επίδομα ανεργίας (360 ευρώ+10% προσαύξηση για κάθε προστατευόμενο μέλος οικογένειας)

Το επίδομα ανεργίας χορηγείται σε μισθωτούς, που είτε απολύθηκαν είτε έληξε η σύμβαση ορισμένου χρόνου που είχαν. Για τη χορήγηση του επιδόματος ισχύουν οι εξής 4 προϋποθέσεις:

Να είναι ασφαλισμένοι ως εργαζόμενοι στον κλάδο ανεργίας του ΟΑΕΔ.

Να έχει προηγηθεί Καταγγελία Σύμβασης Εργασίας (όχι Οικειοθελής Αποχώρηση) ή να έχει προηγηθεί Λήξη Σύμβασης Ορισμένου Χρόνου (όχι Οικειοθελής Αποχώρηση)

Να μην αυτοαπασχολούνται

Να έχουν την ιδιότητα του ανέργου κατά την αίτηση για την επιδότηση

2. Επίδομα Μακροχρόνια ανέργων

Επίδομα 200 ευρώ το μήνα για έως και 12 μήνες δικαιούνται οι μακροχρόνια άνεργοι με 4 προϋποθέσεις :

1. Ηλικία από 20 μέχρι 66 ετών.

2. Εξάντληση 12μηνης τακτικής επιδότησης ανεργίας.

3. Συμπλήρωση κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης, χρόνου ανεργίας αδιαλείπτως επί 12μηνο και παραμονή στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

4. ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 10.000 ευρώ.

3. Βοήθημα Ανεργίας ελεύθερων επαγγελματιών Ο.Α.Ε.Ε.

4. Βοήθημα ανεργίας σε αυτοαπασχολούμενους του πρώην ΕΤΑΑ

Βοήθημα ανεργίας δικαιούνται πλέον οι αυτοαπασχολούμενοι δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, γιατροί, υγειονομικοί, φαρμακοποιοί, μηχανικοί και εργολήπτες που διακόπτουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα ή έχουν καθαρό ετήσιο εισόδημα μικρότερο από 4.219 ευρώ και 6μηνη “παύση εργασιών”.

5. Επίδομα επίσχεσης Εργασίας ή λόγω διακοπής εργασιών της Επιχείρησης

Δικαιούχοι είναι οι ασφαλισμένοι που δεν συγκεντρώνουν προϋποθέσεις τακτικής επιδότησης σε περίπτωση διακοπής των εργασιών της επιχείρησης και αδυναμίας για οποιοδήποτε λόγο καταγγελίας της σύμβασης εργασίας από τον εργοδότη, ή σε περίπτωση άσκησης από τον μισθωτό του δικαιώματος της επίσχεσης εργασίας.

6. Ειδικό Βοήθημα μετά τη λήξη της Επιδότησης Λόγω Ανεργίας

Το δικαιούνται όσοι παραμένουν άνεργοι επί ένα μήνα μετά την λήξη της τακτικής επιδότησης ανεργίας και δεν υπάγονται στις κατηγορίες του άρθρου 22 του Ν. 1836/89 (οικοδόμοι , λατόμοι, ασβεστοποιοί, μουσικοί, τραγουδιστές κλπ). Το ποσό είναι 190 ευρώ, δηλαδή ίσο προς 13 ημερήσια επιδόματα ανεργίας.

7. Ειδικό Εποχικό Βοήθημα

Το ειδικό εποχικό βοήθημα καταβάλλεται κάθε χρόνο από 10/9 – 30/11 σε ορισμένα εποχικά επαγγέλματα.

8. Παροχή λόγω Αφερεγγυότητας του Εργοδότη

Σκοπός του «λογαριασμού προστασίας εργαζομένων από την αφερεγγυότητα του εργοδότη» είναι η πληρωμή ανεξόφλητων, λόγω αφερεγγυότητας του εργοδότη, αποδοχών μέχρι 3 μηνών, που προέρχονται από σύμβαση ή σχέση εξαρτημένης εργασίας.

9. Ειδικό Βοήθημα Μετά Από Τρίμηνη Παραμονή Στα Μητρώα του ΟΑΕΔ

Το ύψος του βοηθήματος είναι 220 ευρώ/μήνα.

money-money.gr

130-150 δισ. ευρώ τα πραγματικά χρέη στην Εφορία

πριν από 3 ώρες 40 λεπτά

 

 

«Κρυφά» χρέη επιπλέον 30 δισ. ευρώ ή, κατ’ άλλες πηγές, ακόμα και 50 δισ. ευρώ βαραίνουν τους 3,8 εκατομμύρια οφειλέτες της Εφορίας, οι οποίοι οφείλουν όλοι μαζί σήμερα 101,5 δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο.

 

Σε περίπτωση δηλαδή που οι οφειλέτες αυτοί προσπαθούσαν να εξοφλήσουν πλήρως τις οφειλές τους, δεν θα τους αρκούσε να καταβάλουν 101,5 δισ., αλλά θα καλούνταν να πληρώσουν καπέλο ως τόκους και προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής.

Οπως επισημαίνουν αρμόδιες πηγές του υπουργείου Οικονομικών, στα 101,5 δισ. ευρώ που ανακοινώνονται επισήμως περιλαμβάνονται μόνο οι βεβαιωμένες απαιτήσεις του Δημοσίου και όχι οι προσαυξήσεις καταβολής.

Ο Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ) ορίζει ότι «κατά την εκάστοτε είσπραξιν των δημοσίων εσόδων εισπράττεται υποχρεωτικώς και η επί του καταβαλλομένου ποσού της οφειλής αναλογούσα προσαύξηση λόγω εκπροθέσμου καταβολής». Συνεπώς οι προσαυξήσεις αυτές εμφανίζονται κατά την εξόφληση του χρέους στο γκισέ της Εφορίας, τη στιγμή ακριβώς που κάποιος πληρώνει την οφειλή μαζί με τους τόκους που αναλογούν.

Παρότι δεν καταγράφεται πουθενά στα επίσημα στοιχεία ποιο είναι το συνολικό ποσό των τόκων και προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής για όλα αυτά τα συσσωρευμένα 101,5 δισ. ευρώ, τα οποία χρωστούν 3,8 εκατομμύρια ΑΦΜ, οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι ξεπερνούν κατά πολύ το 30% ή 50% των επίσημων οφειλών, υπολογίζοντας ότι επιβάλλεται προσαύξηση τουλάχιστον 0,78% τον μήνα ή 8% ετησίως (ή πολλαπλάσια τα προηγούμενα χρόνια) για κάθε μήνα καθυστέρησης αποπληρωμής της βεβαιωμένης οφειλής.

Στην πραγματικότητα, πάντως, δεν πρόκειται για λογιστική αλχημεία ή «Greek statistics». Αντιθέτως, όπως τονίζουν αρμόδιες πηγές, είναι αδύνατον ακόμα και για το Δημόσιο να υπολογίσει πόσες είναι οι τρέχουσες οφειλές για προσαυξήσεις επί των απλήρωτων χρεών που έχουν βεβαιωθεί.

Κι αυτό γιατί κάθε μέρα άλλοι εξοφλούν και άλλοι δημιουργούν νέα χρέη και προσαυξήσεις, καθώς ίσχυαν άλλα επιτόκια και άλλα πλαφόν (π.χ. 100%-300% επί της αρχικής οφειλής ή και χωρίς κανένα πλαφόν για χρέη μετά το 2013 κ.λπ.) ανάλογα με το πόσo παλιά είναι κάθε οφειλή και ποια χρονιά ακριβώς ξεκίνησε να τρέχει.

Επιπλέον κατά καιρούς εκδίδονται δικαστικές αποφάσεις με τις οποίες διαγράφονται ή αλλάζουν οι προσαυξήσεις, ενώ έρχονται και ρυθμίσεις χρεών που όποιος τις τηρεί έχει μεγάλη έκπτωση (έως και 80% σε κάποιες περιπτώσεις), αλλά εάν τις χάσει τα ποσά αυτά εκτοξεύονται αυτομάτως.

Οι προσαυξήσεις

Οι μεγαλύτερες προσαυξήσεις, πάντως, βαρύνουν παλαιές πτωχευμένες επιχειρήσεις με τεράστια χρέη προηγούμενων δεκαετιών, όπως η πρώην Ολυμπιακή, η Πειραϊκή Πατραϊκή ή, πιο πρόσφατα, η Ακρόπολις ΑΧΕΠΕΥ, που φαίνεται μεν να χρωστάει 6 δισ. ευρώ αλλά με τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής ξεπερνάει κατά πολύ τα 10 δισ. ευρώ.

Οι απαιτήσεις για εκπρόθεσμες πληρωμές οφειλών στο Δημόσιο εμφανίζονται μόνο στον ετήσιο απολογισμό του κράτους και αφορούν ολική εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών που έγινε μέσα στη χρονιά. Το 2016, για παράδειγμα, καταγράφεται ότι βεβαιώθηκαν 73 εκατ. ευρώ προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής λοιπών εσόδων και 1,3 εκατ. ευρώ τόκοι στους φόρους περιουσίας και ΦΠΑ. Τα περισσότερα κρύβονται, όμως, σε διάφορους κωδικούς μαζί με οφειλές και πρόστιμα, όπως «Προσαυξήσεις, πρόστιμα και χρηματικές ποινές», 3 δισ. ευρώ σε φόρους και 30 δισ. σε μη φορολογικά έσοδα.

Στην πραγματικότητα, από τα 101,5 δισ. (χωρίς τις προσαυξήσεις) ούτε τα μισά δεν προέρχονται από φόρους. Το 51,2% αφορά μη φορολογικά έσοδα (πρόστιμα ΚΒΣ, δάνεια με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, αποφάσεις δικαστηρίων και λοιπά μη φορολογικά έσοδα). Το 85% εξ αυτών μάλιστα το χρωστούν μόλις 16.000 μεγαλοοφειλέτες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις το 17% από τα 5,12 δισ. ευρώ που εισπράχθηκαν με κατασχέσεις το 2017 αφορούσε οφειλέτες με χρέη κάτω από 10.000 ευρώ.

Του Κωστή Πλάντζου

newmoney.gr

Ηχηρό «χαστούκι» Fitch στην Άγκυρα : Υποβάθμισε 24 τουρκικές τράπεζες

πριν από 3 ώρες 46 λεπτά
Κύριοι παράγοντες της υποβάθμισης αποτελούν οι αυξημένοι κίνδυνοι για τη μακροοικονομική σταθερότητα και η πρόσφατη επιδείνωση της αξιοπιστίας της οικονομικής πολιτικής

Σε μαζική υποβάθμιση 24 τραπεζών της Τουρκίας προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Fitch. Στο χείλος του γκρεμού όπως αναφέρει η έκθεση του οίκου βρίσκονται η Ziraat Bank, η Is Bank την οποία ίδρυσε ο Kemal Atatürk και η Akbank της οικογένειας Sabancı.

Στη σχετική έκθεση αναφέρεται ότι οι αυξημένοι κίνδυνοι για τη μακροοικονομική σταθερότητα και η πρόσφατη επιδείνωση της αξιοπιστίας της οικονομικής πολιτικής ήταν οι κύριοι παράγοντες της τελευταίας υποβάθμισης και πως αύξησαν την πιθανότητα αφερεγγυότητας για ορισμένες τουρκικές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένων τριών κορυφαίων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Ο οίκος Fitch εστιάζει στην αποδυναμωμένη πολιτική της Τουρκίας μετά τις προεδρικές εκλογές και τον αναφέρει ως έναν από τους κρίσιμους παράγοντες για τη μείωση σχεδόν όλων των αξιολογήσεων των τουρκικών τραπεζών.

Η έκθεση επισημαίνει ότι ο κίνδυνος κυβερνητικής παρέμβασης στον τραπεζικό τομέα με τη μορφή ελέγχων κεφαλαίου ή περιορισμών θα είναι όλο και περισσότερο ισορροπημένος με τον κίνδυνο κρατικών χρεοκοπιών.

Μεταξύ άλλων η έκθεση του οίκου αναφέρει ότι οι δείκτες μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs) παρέμειναν σε γενικές γραμμές σταθεροί κατά τα προηγούμενα τρίμηνα, με το μέσο ποσοστό επί των ακαθάριστων δανείων να διαμορφώνεται στο 3%, στα τέλη του πρώτου εξαμήνου 2018, με συνολική κάλυψη αποθεματικών 122%.

O οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας αναμένει η κερδοφορία του κλάδου να εξασθενίσει μετρίως κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2018 αλλά και το 2019, εξαιτίας του υψηλότερου κόστους χρηματοδότησης.

Ο μέσος δείκτης Core Tier 1 (CET1) διαμορφώθηκε στο 15,9% στα τέλη Μαΐου 2018, επισημαίνεται, από 16,9% στο τέλος του 2017.

Ο δείκτης δανείων/καταθέσεων για τον κλάδο έφθασε το 127% στο τέλος του περασμένου μήνα, ενώ το εξωτερικό χρέος των τραπεζών ανερχόταν σε 186 δισ. δολάρια, στο τέλος του πρώτου τριμήνου 2018, εκ των οποίων τα 103 δισ. δολάρια λήγουν εντός 12 μηνών.

Συνολικά οι αξιολογήσεις των τουρκικών τραπεζών:

Ak Finansal Kiralama (LTFC IDR ‘BB-‘ /Negative)
Ak Yatirim (LTFC IDR ‘BB-‘ /Negative)
Akbank AG (LTFC IDR ‘BB-‘/Negative)
Akbank TAS (LTFC IDR ‘BB-‘/Negative)
Alternatif Finansal Kiralama AS (LTFC IDR ‘BB-‘/Negative)
Alternatifbank A.S. (Alternatifbank; LTFC IDR ‘BB’/Negative)
BankPozitif Kredi ve Kalkinma Bankasi (LTFC IDR ‘BB’/Negative)
Burgan Bank A.S. (Burgan Bank Turkey; LTFC IDR ‘BB’/Negative)
Deniz Finansal Kiralama (LTFC IDR ‘BB’/Negative)
Denizbank A.S. (LTFC IDR ‘BB’/Negative)
Garanti Faktoring (LTFC IDR ‘BB’/Negative)
Garanti Finansal Kiralama (LTFC IDR ‘BB’/Negative)
ICBC Turkey Bank A.S. (LTFC IDR ‘BB’/Negative)
ING Bank A.S. (LTFC IDR ‘BB’/Negative)
Is Faktoring (LTFC IDR ‘BB-‘/Negative)
Is Finansal Kiralama (LTFC IDR ‘BB-‘/Negative)
Is Yatirim Menkul Degerler (National Long-Term ‘AA(tur)’/Stable)
Joint-Stock Company Denizbank Moscow (LTFC IDR ‘BB’/Negative)
Kuveyt Turk Katilim Bankasi (Kuveyt Turk; LTFC IDR ‘BB’/Negative)
QNB Finans Finansal Kiralama A.S. (LTFC IDR ‘BB’/ Negative)
QNB Finansbank A.S. (LTFC IDR ‘BB’ /Negative)
T.C. Ziraat Bankasi A.S. (Ziraat; LTFC IDR ‘BB-‘/Negative)
Turk Ekonomi Bankasi (TEB; LTFC IDR ‘BB’/Negative)
Turkiye Finans Katilim Bankasi (TFKB; LTFC IDR ‘BB’/Negative)
Turkiye Garanti Bankasi A.S. (Garanti; LTFC IDR ‘BB’/Negative)
Turkiye Halk Bankasi A.S. (Halk; LTFC IDR ‘BB-‘ /Negative)
Turkiye Ihracat Kredi Bankasi A.S. (Turk Eximbank; LTFC IDR ‘BB-‘ /Negative)
Turkiye Is Bankasi (LTFC IDR ‘BB-‘/Negative)
Turkiye Kalkinma Bankasi A.S. (TKB; LTFC IDR ‘BB’/Negative)
Turkiye Sinai Kalkinma Bankasi A.S. (TSKB; LTFC IDR ‘BB-‘/Negative)
Turkiye Vakiflar Bankasi A.S. (Vakifbank; LTFC IDR ‘BB-‘ /Negative)
Vakif Katilim Bankasi A.S. (Vakif Katilim; LTFC IDR BB-/Negative)
Yapi Kredi Faktoring (LTFC IDR ‘BB’/ Negative)
Yapi Kredi Finansal Kiralama (LTFC IDR ‘BB’/ Negative)
Yapi Kredi Yatirim Menkul Degerler (LTFC IDR ‘BB’/Negative)
Yapi ve Kredi Bankasi A.S. (YKB; LTFC IDR ‘BB’/Negative)
Ziraat Katilim (LTFC IDR ‘BB-‘ /Negative)

Στον Χιλιώτη ΓΣ Δράμας ο Γουργούμης – Σημαντική ενίσχυση της ομάδας

Κυρ, 07/22/2018 - 12:08

 

Τη «βόμβα» με την απόκτηση του Κώστα Γουργούμη «απασφάλισε» ο Χιλιώτης ΓΣ Δράμας 86.

Ο έμπειρος τερματοφύλακας αγωνίστηκε πέρσι στο πρώτο μισό της σεζόν στον ΠΑΟΚ, ενώ στη συνέχεια αποχώρησε με προορισμό την Τουρκία. Με την απόκτηση του Γουργούμη η ομάδα της Δράμας ενισχύεται σημαντικά στην θέση νούμερο «1» και με την εμπειρία του αναμένεται να δώσει πολλά.

Αναλυτικά και η ανακοίνωση του συλλόγου: «Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε την απόκτηση του Κώστα Γουργούμη ο οποίος θα υπερασπίζεται την εστία της ομάδας μας. Ο έμπειρος τερματοφύλακας είναι εν ενεργεία αθλητής της Εθνικής Ανδρών με τεράστια εμπειρία σε Ελλάδα και εξωτερικό. Συγκεκριμένα έχει συνολικά στην Α1, 136 συμμετοχές σε ΒΑΟ και Θερμαϊκό, 192 με τον ΠΑΟΚ, ενώ στο εξωτερικό έχει 64 συμμετοχές με την Velez (Belgium) 18 με την Nilufer Belediyesi Hentbol (Turkey) όπου ήταν και ο τελευταίος του σταθμός πριν μετακομίσει στην Δράμα. Τεράστια όμως είναι και η προσφορά του στην Εθνική Ανδρών όπου αγωνίστηκε 42 φορές με τελευταία τα δύο παιχνίδια στους πρόσφατους Μεσογειακούς αγώνες της Tarragona (Spain) απέναντι σε Ισπανούς και Πορτογάλους. Η διεθνής του παρουσία του όμως δεν σταματά μόνο στα Εθνικά χρώματα αφού έχει αγωνιστεί στο Challenge Cup 20 παιχνίδια, στο EHF CUP 4, ενώ στο Champions League έχει 12 παιχνίδια (Group Phase). Η εμφανής εμπειρία του Κώστα Γουργούμη εκτός από το ότι θα βοηθήσει τους Δραμινούς στην προσπάθεια για την παραμονή στην Handball Premier θα προσθέσει και ποιότητα στην δουλειά των Τερματοφυλάκων των αναπτυξιακών τμημάτων του συλλόγου μια και το νέο απόκτημα των Δραμινών θα ασχοληθεί και με την προπόνησή τους. Δίπλα του αναμένεται να γεμίσουν εμπειρίες και οι τερματοφύλακες της Ανδρικής ομάδας Παπάζογλου Λευτέρης και Μπέτζιος Ραφαήλ οι οποίοι ανανέωσαν την παρουσία τους στην ομάδα και την επόμενη χρονιά.

e-handball.gr

Στο Φαράγγι της Πετρούσας ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου και Σωκράτης Μάλαμας

Κυρ, 07/22/2018 - 08:15

 

Το ντουέτο τους κάνει θραύση στο φετινό συναυλιακό καλοκαίρι.

Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου και ο Σωκράτης Μάλαμας οργώνουν όλη την Ελλάδα με τα ταξίδια τους στήνοντας παντού γλέντια.

Και σαν υπενθύμιση για την καλοκαιρινή περιοδεία κυκλοφόρησε μια οπτικοποιημένη μορφή του τραγουδιού «Ηλιόπετρα» το οποίο ερμηνεύει ο Σωκράτης Μάλαμας και οι στίχοι του είναι βασισμένοι σε ποίημα του Οκτάβιο Πας.

Στη 1 Αυγούστου οι δύο καλλιτέχνες εμφανίζονται στο Φαράγγι της Πετρούσας για μία και μόνο συναυλία.

Μαζί τους:

Ιουλία Καραπατάκη: τραγούδι

Γιάννης Αντωνιάδης: κλαρίνο

Αποστόλης Γιάγκος: πλήκτρα

Δημήτρης Λάππας: κιθάρες, τζουρά, μπουζούκι

Νίκος Μαγνήσαλης: τύμπανα

Κώστας Παντέλης: ηλεκτρική κιθάρα

Γιάννης Παπατριανταφύλλου: μπάσο

Φώτης Σιώτας: βιολί, βιόλα, τραγούδι

Κυριάκος Ταπάκης: λάούτο, μπουζούκι

Τίτος Καργιωτάκης – Μάκης Πελοπίδας: ηχοληψία

Χρήστος Λαζαρίδης: σχεδιασμός φώτων

Δημήτρης Κατέβας – Αλέξανδρος Κτιστάκης: Τεχνικοί σκηνής

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα τένις ΑμεΑ στην Καβάλα

Κυρ, 07/22/2018 - 08:04

 

Ο Σύλλογος ΑμεΑ Ηρόδικος, υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας ΑμεΑ και με την υποστήριξη του δήμου Καβάλας, της Αντιπεριφέρειας Καβάλας και αρκετών χορηγών, φιλοξενούν από την  Παρασκευή 20 μέχρι και σήμερα  Κυριακή 22 Ιουλίου στα γήπεδα του τένις στην Καλαμίτσα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αντισφαίρισης με Αμαξίδιο.

Την Καβάλα εκπροσωπούν δύο αθλητές, ο Ντίνος Διαλεκτόπουλος και ο Χριστόδουλος Παπαδόπουλος, μέλη του Αθλητικού Συλλόγου ΑμεΑ «Ηρόδικος», οι οποίοι με την καθοδήγηση του προπονητή τους Γιάννη Λημνιούδη, θα αγωνιστούν για το καλύτερο πλασάρισμα, αν και επί της ουσίας, το άθλημα δεν έχει ηττημένους, παρά μόνο νικητές, εντός, αλλά κυρίως εκτός τερέν.

xronos.gr

Ρεκόρ ζέστης στην Ιαπωνία: Τα 40άρια που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 30 ανθρώπους

Κυρ, 07/22/2018 - 07:57
Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, χιλιάδες πολίτες διακομίστηκαν σε νοσοκομεία με προβλήματα

Προειδοποίηση απηύθυναν οι αρχές προς τους κατοίκους της Ιαπωνίας να λάβουν μέτρα προστασίας από τον καύσωνα, ο οποίος έχει στοιχίσει τη ζωή σε περίπου 30 ανθρώπους, μετέδωσε το BBC.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, χιλιάδες πολίτες διακομίστηκαν σε νοσοκομεία με προβλήματα που συνδέονται με τις υψηλές θερμοκρασίες.

Στις αρχές της εβδομάδας η θερμοκασία στην κεντρική Ιαπωνία έφθασε τους 40 βαθμούς Κελσίου, ρεκόρ πενταετίας σε εθνικό επίπεδο.

Στην πόλη Κιότο, η θερμοκρασία ξεπερνούσε τους 38 βαθμούς Κελσίου για επτά συναπτές ημέρες για πρώτη φορά μετά τον 19ο αιώνα που ξεκίνησαν να τηρούνται αρχεία.

Το υπουργείο Παιδείας της χώρας κάλεσε τα σχολεία να λάβουν αυστηρά μέτρα προφύλαξης από πιθανή θερμοπληξία μετά τον θάνατο ενός εξάχρονου μαθητή την Τρίτη έπειτα από μάθημα σε εξωτερικό χώρο στη νομαρχία Αϊτσί.

Η μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας κάλεσε τους πολίτες να καταναλώνουν άφθονο νερό για να αποφύγουν την εξάντληση λόγω καύσωνα. Οι υψηλές θερμοκρασίες περιπλέκουν και τις επιχειρήσεις των αρχών στη δυτική Ιαπωνία καθώς πολλοί εθελοντές δίνουν μάχη με τον καύσωνα.

Περισσότεροι από 200 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις πλημμύρες και στις κατολισθήσεις που προκλήθηκαν από τις ισχυρές βροχοπτώσεις νωρίτερα μέσα στον μήνα.

protothema.gr

Ρώσοι τουρίστες: 800 χιλιάδες φέτος στην Ελλάδα, 6 εκατ. στην Τουρκία!

Κυρ, 07/22/2018 - 07:53
Πτώση στον αριθμό των Ρώσων επισκεπτών, λόγω των καλύτερων τιμών που προσφέρει η Τουρκία. Η διπλωματική κρίση με τη Ρωσία δεν έχει επηρεάσει προς το παρόν, λένε παράγοντες της τουριστικής αγοράς, αλλά περιμένουν να δούν τις επιπτώσεις μέχρι το τέλος της σεζόν.

Μία ακόμη πτωτική χρονιά αναμένεται να είναι η φετινή για την Ρωσίας ορμώμενη τουριστική κίνηση προς την Ελλάδα, την ίδια στιγμή που η Τουρκία βλέπει τα νούμερα των αφίξεων των Ρώσων τουριστών να έχουν… εκτοξευθεί.

Οι εκτιμήσεις από πλευράς των τουριστικών φορέων αναφέρουν ότι η Ελλάδα πιθανότατα να μην ξεπεράσει φέτος τις 800 χιλιάδες Ρώσους τουρίστες, ενώ η «ανταγωνίστριά» μας Τουρκία προβλέπει ένα νούμερο στα πέριξ των 6 εκατομμυρίων. Πέρυσι, οι Ρώσοι τουρίστες στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων και των εκτιμήσεων από πλευράς των γραφείων του ΕΟΤ στη Ρωσία, έφθασαν τις 900 χιλιάδες περίπου, ενώ στην Τουρκία ήταν κοντά στα 4,5 εκατομμύρια.

Η πτώση ωστόσο στα φετινά νούμερα δεν οφείλεται στις τελευταίες εξελίξεις στο διπλωματικό πεδίο μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας αλλά κυρίως, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρη Τάσιο, στην υστέρηση των κρατήσεων για Ελλάδα ήδη από το Μάρτιο και τα φθηνότερα «πακέτα» που προσφέρει η τουρκική αγορά.

Στο ερώτημα κατά πόσο η κρίση στις ελληνορωσικές διπλωματικές σχέσεις μπορεί να επηρεάσει τον ελληνικό τουρισμό, οι τουριστικοί φορείς, στην παρούσα φάση, παρακολουθούν μεν τις εξελίξεις και τηρούν στάση αναμονής, ωστόσο ο κλάδος «προσπαθεί διαχρονικά να βρίσκεται εκτός πολιτικής ατζέντας», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται. Επιπλέον, επισημαίνουν ότι, ούτως ή άλλως, η ρωσική αγορά δεν έχει στις πρώτες επιλογές της για φέτος την Ελλάδα και δεν καταλαμβάνει τις πρώτες θέσεις στον εισερχόμενο τουρισμό της Ελλάδος (προηγούνται άλλες αγορές, εντός Ε.Ε. όπως η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, ενώ έχουν ανέβει και οι ΗΠΑ).

«Το 2013 οι αφίξεις από τη Ρωσία είχαν εκτοξευθεί στο 1,3 εκατομμύρια ωστόσο, η ανοδική τάση δεν διατηρήθηκε, λόγω των γενικότερων οικονομικών συνθηκών με το ρούβλι και των λουκέτων σε πολλά ρωσικά πρακτορεία και οι Ρώσοι πλέον που επιλέγουν να ταξιδέψουν εκτός της χώρας τους προτιμούν φθηνότερα πακέτα». Σημειωτέον ότι το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί εκ νέου, λόγω οικονομικών προβλημάτων, τα «λουκέτα» σε Ρώσους tour operators που πουλούσαν πακέτα και στην Ελλάδα εντείνοντας τον προβληματισμό των ελληνικών προορισμών και των ξενοδόχων που δέχονται τουρίστες από τη Ρωσία.

Στον αντίποδα, στα θετικά για τον τουρισμό της Ελλάδας από τη Ρωσία, θα πρέπει να συνυπολογίζεται το γεγονός ότι ονόματα που διακινούν μεγάλο αριθμό Ρώσων τουριστών στη χώρα μας, όπως ο όμιλος Μουζενίδη έχει ήδη ενισχύσει από φέτος τη θέση του με νέα ξενοδοχεία και νέες αεροπορικές συνδέσεις στην Ελλάδα, ενώ πρόσφατα εκπρόσωποί του ανέφεραν ότι, μέσω της αεροπορικής του Ellinair, βλέπουν θετικά τα κίνητρα που δίνει η Fraport Greece για μείωση των τελών στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια για τόνωση των προορισμών κατά τη χειμερινή περίοδο 2018- 2019.

Διαβάστε περισσότερα στο: newmoney.gr

Μετά τα «πανηγύρια» για έξοδο από τα μνημόνια στέλνουν τη «λυπητερή» του ΕΝΦΙΑ

Κυρ, 07/22/2018 - 07:51
Η ανάρτηση των τελικών ποσών δεν αποκλείεται να γίνει και μετά την έναρξη της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης – Δεν αλλάζει η ημερομηνία της πρώτης δόσης, η οποία συμπίπτει με τη δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος, την τελευταία εργάσιμη του Σεπτεμβρίου

Καθυστέρηση στην ανακοίνωση της… λυπητερής του ΕΝΦΙΑ δρομολογείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες της κυβέρνησης, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας και οι συνεργάτες του δεν θέλουν να… μειώσουν τον… ενθουσιασμό των πολιτών για την έξοδο από τα μνημόνια, μετριάζοντας τις εκδηλώσεις που ετοιμάζονται ενόψει της 20ης Αυγούστου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η ανακοίνωση του φετινού ΕΝΦΙΑ ενδέχεται να «συρθεί» ακόμη και μετά την έναρξη της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, προκειμένου ο πρωθυπουργός να αντιμετωπίσει λιγότερες αντιδράσεις κατά την παρουσία του στην πόλη της Μακεδονίας.

Αυτό που δεν θα αλλάξει σε καμία περίπτωση, είναι η ημερομηνία καταβολής της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ, η οποία θα εκπνέει την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Σεπτεμβρίου, συμπίπτοντας με τη δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος.

Με άλλα λόγια, ο υπολογισμός του ΕΝΦΙΑ θα ξεκινήσει αμέσως μετά την ολοκλήρωση υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, θα βεβαιωθεί στα μέσα Αυγούστου, θα κοινοποιηθεί το δεύτερο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου στους 6,4 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων και θα πληρωθεί η πρώτη δόση στα τέλη του ίδιου μήνα.

Φέτος μάλιστα, ο ΕΝΦΙΑ θα είναι φουσκωμένος για σχεδόν 1 εκατ. ιδιοκτήτες, οι οποίοι θα διαπιστώσουν αφενός ότι ο λογαριασμός της εφορίας αυξάνεται, αφετέρου ότι έχουν λίγες μέρες μπροστά τους για να πληρώσουν την πρώτη δόση. Ταυτόχρονα θα πρέπει να πληρώσουν και τη δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος. Οι νέες αντικειμενικές αξίες οδηγούν σε σημαντική αύξηση του ΕΝΦΙΑ για όσους διαθέτουν μεσαία και μεγάλη περιουσία κυρίως άνω των 250.000 ευρώ.

protothema.gr

Γαβρόγλου: Λιγότερες προαγωγικές εξετάσεις και μαθήματα ειδικότητας στο Λύκειο

Κυρ, 07/22/2018 - 07:47
Για «ριζοσπαστικές λύσεις, προσεκτικά βήμα και ελάφρυνση για πιο ουσιαστικές» προαγωγικές εξετάσεις μίλησε ο υπουργός Παιδείας σε συνέντευξή του – Ο νέος ακαδημαϊκός χάρτης και οι σχέσεις Εκκλησίας-Πολιτείας

Για τις κινήσεις του υπουργείου Παιδείας αναφορικά με την αναβάθμιση του λυκείου, της Ανώτατης Εκπαίδευσης, αλλά και των ιερατικών σπουδών, μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, επισημαίνοντας ότι η βασική αρχή που διέπει το σύνολο της πολιτικής του υπουργείου είναι το να προωθούνται «ριζοσπαστικές λύσεις, προχωρώντας με προσεκτικά βήματα».

Ειδικότερα, ο κ. Γαβρόγλου ανέφερε ότι το νέο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια θα δημοσιοποιηθεί μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο, καθώς αυτές τις ημέρες εξετάζονται κάποιες τελευταίες λεπτομέρειες. Παράλληλα, επανέλαβε ότι βασικό στοιχείο του νομοσχεδίου που θα περιλαμβάνει το νέο σύστημα εισαγωγής, θα είναι η αναβάθμιση του λυκείου και ανέφερε ότι ήδη από φέτος θα υπάρξει ελάφρυνση στον «εξεταστικό φόρτο» των μαθητών της Α’ και Β’ λυκείου για τις προαγωγικές εξετάσεις, ώστε «να είναι πιο ουσιαστικές».

Εξάλλου, ο κ. Γαβρόγλου αναφέρθηκε στη νέα εικόνα που θα έχει ο εκπαιδευτικός χάρτης από το 2019-20, αφού εκτός από το νέο λύκειο και το νέο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια, θα «κάνουν πρεμιέρα» και τα νέα πανεπιστήμια, όπως θα διαμορφωθούν μέσα από τις συνέργειες με τα ΤΕΙ.

Τέλος, με αφορμή τη συνεδρίαση της κοινής επιτροπής Κράτους-Εκκλησίας την περασμένη Πέμπτη, ανέφερε ότι τον ερχόμενο Μάρτιο θα υπάρξουν τα πρώτα στοιχεία της καταγραφής της εκκλησιαστικής περιουσίας, ενώ μέχρι το τέλος της χρονιάς θα έχει θεσμοθετηθεί το νέο καθεστώς της εκπαίδευσης των κληρικών. «Υπάρχει ένα πολύ σοβαρό ζήτημα ως προς την ποιότητα αυτής της εκπαίδευσης», ανέφερε, προσθέτοντας ότι και η Εκκλησία συμφωνεί ότι θα πρέπει να υπάρξει αναβάθμιση των ιερατικών σπουδών.

Αναλυτικά, η συνέντευξη του Κ. Γαβρόγλου στην Αθηνά Καστρινάκη για το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Να ξεκινήσουμε με την κοινή επιτροπή Πολιτείας-Εκκλησίας, βγήκαν χθες κάποια συμπεράσματα ως προς την εκκλησιαστική περιουσία και έναν νέο θεσμό, για όσους θέλουν να ακολουθήσουν την ιερατική κατεύθυνση

Το σημαντικό είναι ότι προχωρεί με πολύ καλούς ρυθμούς η καταγραφή της εκκλησιαστικής περιουσίας. Είναι ένα πράγμα το οποίο είχαμε συμφωνήσει πριν εννέα μήνες -σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες για την παροχή της τεχνικής βοήθειας- και σε πρώτη φάση προχωράμε στην καταγραφή της περιουσίας 21 μητροπόλεων. Ζήτησε και η Εκκλησία της Κρήτης να είναι στο πρόγραμμα και το δεχθήκαμε με χαρά. Η λογική είναι, να ολοκληρωθεί όσο γίνεται πιο γρήγορα η διαδικασία καταγραφής, και μετά θα δούμε τα προβλήματα που θα προκύψουν. Υπάρχουν αμφισβητούμενες ιδιοκτησίες, προτάσεις για κοινή αξιοποίηση, θα τα δούμε όταν έρθει η ώρα.

Τα πρώτα αποτελέσματα της καταγραφής πότε τα περιμένουμε;

Κατά το Μάρτιο-Απρίλιο.

Και ως προς το νέο θεσμό…

Είναι κάτι που συζητάμε εδώ και καιρό, η αναβάθμιση της εκπαίδευσης των κληρικών. Υπάρχει ένα πολύ σοβαρό ζήτημα ως προς την ποιότητα αυτής της εκπαίδευσης. Χαιρόμαστε ιδιαιτέρως διότι και η Εκκλησία θεωρεί ότι πρέπει να αναβαθμιστεί η ποιότητα και θεωρεί ότι υπάρχουν θεσμοί οι οποίοι δεν ανταποκρίνονται τόσο καλά όσο πρέπει. Άρα, θα πάμε σε μία πλήρη αναδιοργάνωση των θεσμών της μόρφωσης των κληρικών, προφανώς συναινετικά. Θα επικεντρωθούμε γύρω από τα κέντρα ιερατικής μαθητείας. Το Φθινόπωρο, μόλις γυρίσουμε από τις διακοπές θα προσχωρήσουμε στη δημόσια διαβούλευση αυτών των προτάσεων για να νομοθετηθεί άμεσα, μέχρι το τέλος του χρόνου.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι ένα μικρό βήμα στο διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας, ως προς το τι σημαίνει για καθένα από τα μέρη «κληρικός» και ποιες είναι οι διαβαθμίσεις;

Όλα αυτά τα βήματα, τα οποία επαναλαμβάνω γίνονται σε συζήτηση, συνεννόηση και συναίνεση με την Εκκλησία, ενισχύουν τους διακριτούς ρόλους. Ένα άλλο πράγμα που συζητήσαμε είναι ο εκσυγχρονισμός διαφόρων νομοθετημάτων γύρω από την Εκκλησία. Διότι ακόμα έχουν μεταρρυθμίσεις του 1930, νωρίτερα, λίγο αργότερα… Άρα είμαστε σε συνεχή διαδικασία για να κατοχυρωθούν και να εξασφαλιστούν οι διακριτοί ρόλοι.

Μέχρι το τέλος της χρονιάς θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία;

Μέχρι τέλος της χρονιάς θα έχουμε ψηφίσει το νέο καθεστώς εκπαίδευσης των κληρικών.

Και η εφαρμογή;

Από τον Σεπτέμβριο του 2019 και προφανώς θα σημαίνει αναδιάρθρωση της υπάρχουσας κατάστασης, όπως το κάνουμε και σε όλα τα μέρη. Η δική μας πολιτική, για να συμπληρώσω αυτό που έλεγα πριν, μπορεί να συνοψιστεί στο «ριζοσπαστικές λύσεις, προσεκτικά βήματα». Δηλαδή, η αναδιάρθρωση, η αναβάθμιση της εκπαίδευσης των κληρικών αποτελεί μία ριζοσπαστική λύση και πρέπει να γίνει με προσεκτικά βήματα.

Αυτό είναι ένα «σύνθημα» που αφορά και το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια, που περιμένουμε να δούμε;

Έχει να κάνει με το σύνολο της πολιτικής μας. Κλασικό παράδειγμα είναι αυτό που κάναμε στα νηπιαγωγεία. Είπαμε ότι θα ολοκληρώσουμε σε 3 χρόνια την υποχρεωτική δίχρονη προσχολική εκπαίδευση και ο τρόπος που θα το κάνουμε είναι ότι υπάρχει μία επιτροπή σε κάθε δήμο που είναι ο διευθυντής εκπαίδευσης, ο εκπρόσωπος των διδασκόντων και ο δήμαρχος. Είχαμε 187 δήμους όπου και οι τρεις υπέγραψαν ότι είναι ώριμο στο δήμο να γίνει αυτό. Υπήρξαν όπως και περιπτώσει όπου οι δύο υπέγραψαν, αλλά μειοψήφησε ο δήμαρχος. Τυπικά, θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε και σε αυτές τις περιπτώσεις, αλλά δεν το κάναμε, γιατί θεωρήσαμε ότι όσο πιο συναινετικά τόσο πιο πετυχημένο.

Και στο θέμα του νέου συστήματος εισαγωγής;

Και σε αυτό είναι μία ριζοσπαστική λύση, την οποία έχουμε περίπου συζητήσει τόσο καιρό. Είναι μία λύση που προϋποθέτει και κάποια αλλαγή νοοτροπίας στην κοινωνία γενικότερα, αλλά για εμάς το βασικό είναι όχι η εισαγωγή, αλλά το να επανέλθει η Γ’ λυκείου.

Γι’ αυτό έχετε θέσει και το θέμα της ανοιχτής πρόσβασης στις περισσότερες σχολές…

Ακριβώς. Άρα, αν το αίτημα αυτό είναι ριζοσπαστικό, εκεί θα πρέπει να το κάνουμε με προσεκτικά βήματα και για να το κατοχυρώσουμε σιγά-σιγά, να μην φοβηθεί ο κόσμος και να πειστεί η κοινωνία. Αυτή είναι η διαλεκτική ανάμεσα σε αυτό που λέμε ότι είναι ο τελικός στόχος και το πώς το υλοποιούμε.

Άρα, πότε θα το δούμε αναλυτικά το σχέδιο;

Στο τέλος του μήνα. Πρέπει να δούμε τις λεπτομέρειες με τους συνεργάτες μας αυτές τις μέρες πρώτα.

Οπότε τέλη Σεπτέμβρη να περιμένουμε να έχει νομοθετηθεί;

Ναι. Έτσι κι αλλιώς αφορά το 2019-20, δεν αφορά τη χρονιά που έρχεται.

Δηλαδή αφορά τα παιδιά που θα μπουν στη Β’ λυκείου φέτος

Δεν θα υπάρχει κάποια αλλαγή στη Β’ λυκείου, μόνο ένα μάθημα, το «Πολίτης και Κοινωνία», οπότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να πιεστούμε. Απλώς να ξέρει ο κόσμος το πλαίσιο με το οποίο θα κινηθούμε το 2019 και μετά.

Το μάθημα αυτό θα αφορά στους θεσμούς του κράτους, της δημοκρατίας;

Ναι, θα υπάρξει και επιμόρφωση των καθηγητών και για τα άλλα μαθήματα και θα πάμε σε μία Γ’ λυκείου με λίγα μαθήματα, πολλές ώρες, προσανατολισμένη προς την ειδικότητα που θέλει να κάνει κανείς, όπως είναι σε όλα τα μέρη του κόσμου. Στη Β’ λυκείου δηλαδή ολοκληρώνονται οι εγκύκλιες σπουδές.

Με εξετάσεις όπως τις ξέρουμε σήμερα;

Κοιτάξτε. Ήδη μειώσαμε τον αριθμό των εξεταζόμενων μαθημάτων στην Γ’ λυκείου για το απολυτήριο, για να είναι πιο ουσιαστικές. Το ίδιο θα προχωρήσουμε άμεσα να κάνουμε και για την Α’ και τη Β’ λυκείου.

Μιλώντας για τον νομοθετικό προγραμματισμό του υπουργείου, περιμένουμε τώρα και τα αποτελέσματα των διαβουλεύσεων ανάμεσα σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ για τις συνέργειες και τον νέο τύπο πανεπιστημίων που θα έχουμε πλέον

Έχουμε ολοκληρώσει τις συζητήσεις στο Ιόνιο και στα Γιάννενα. Έχει μια σημασία αυτό. Στα Γιάννενα είχε πάρει απόφαση η σύγκλητος με 13 σημεία-αντιρρήσεις μαζί με προτάσεις για το νομοσχέδιο. Όταν πήγα πάνω συμφωνήσαμε σε όλα. Επί 6 μήνες συζητάμε μέχρι τελευταίας στιγμής, υπάρχουν και από τη μεριά μας καμιά φορά αβλεψίες ή να αλλάξουμε γνώμη για κάποια ζητήματα.

Έχει δημοσιοποιηθεί το σχέδιο για τη Στερεά Ελλάδα, όπου είναι πολύ πιο σύνθετα τα θέματα, γιατί περιλαμβάνεται πρόταση του Πανεπιστημίου Αθηνών για την Εύβοια, προτάσεις του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθήνων και η νέα αρχιτεκτονική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον ότι η συντριπτική πλειοψηφία των τμημάτων και των ακαδημαϊκών συμφωνεί με το εγχείρημα. Προφανώς με παρατηρήσεις. Δυστυχώς, όμως, η τοπική αυτοδιοίκηση έχει εμπλακεί με πολύ λάθος τρόπο, κατά τη γνώμη μας. Θεωρώ ότι ο καθένας πρέπει να αναζητήσει το ρόλο του. Άλλος ο ρόλος της Πολιτείας για τη χάραξη μιας στρατηγικής στην Ανώτατη Εκπαίδευση και άλλος της τοπικής αυτοδιοίκησης. Δεν συνιστά ακαδημαϊκό επιχείρημα το να κάνουμε πανεπιστήμιο στην Περιφέρεια Στερεάς, επειδή είναι η μόνη που δεν έχει. Αντιθέτως, η Στερεά αποκτά τρία πανεπιστήμια, που θα δραστηριοποιούνται εκεί. Αυτό είναι 10 φορές καλύτερο κατά τη γνώμη μας.

Άρα, περιμένουμε για το 2019-20 να έχουμε μία εντελώς διαφορετική πραγματικότητα στην ανώτατη εκπαίδευση, εφόσον θα έχουν προχωρήσει και οι συνέργειες;

Ακριβώς. Θα είναι μια πραγματικότητα εκπαιδευτικών ιδρυμάτων τα οποία θα έχουν πολλά διετή προγράμματα επαγγελματικού προσανατολισμού. Θα έχουν πανεπιστημιακά ερευνητικά ιδρύματα, ινστιτούτα, νέα γνωστικά πεδία. Και για αυτό το λόγο, λέμε ότι είναι λάθος να επικεντρώνεται η συζήτηση σε ζητήματα μόνο συνεργειών. Είναι συζήτηση για το μέλλον της ανώτατης εκπαίδευσης.

Ο νέος ακαδημαϊκός χάρτης

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που παρουσίασε ο Ελεύθερος Τύπος, ο νέος ακαδημαϊκός χάρτης θα διαμορφωθεί ως εξής:

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων – ΤΕΙ Ηπείρου

Πληροφορική, Τηλεπικοινωνίες, Γεωπονία και Κοινωνικές Επιστήμες θα είναι οι νέες προσθήκες σε σχολές στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το οποίο απορροφά το ΤΕΙ Ηπείρου. Πρόκειται για το πρώτο Ιδρυμα που μπήκε στη διαδικασία των διαβουλεύσεων και ολοκλήρωσε το πόρισμα εν μέσω βέβαια αντιθέσεων και διαμαρτυριών.

Με 8 νέα τμήματα θα λειτουργήσει από τον Σεπτέμβρη του 2019, ενώ τον Σεπτέμβρη του 2020 θα ενταχθούν ακόμα τέσσερα, μεταξύ των οποίων κι ένα πολυτεχνικό τμήμα, αυτό των Μηχανολόγων Μηχανικών. Μάλιστα, οι σπουδές στη Γεωπονία και στο τμήμα Μηχανολόγων θα είναι πενταετείς με τη δυνατότητα μάστερ.

Ειδικότερα τα τμήματα που θα λειτουργήσουν
Από Σεπτέμβρη του 2019

α) Τμήμα Νοσηλευτικής, με έδρα την πόλη των Ιωαννίνων, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Επιστημών Υγείας,

β) Τμήμα Λογοθεραπείας, με έδρα την πόλη των Ιωαννίνων, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Επιστημών Υγείας,

γ) Τμήμα Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία, με έδρα την πόλη των Ιωαννίνων, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών,

δ) Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, με έδρα την πόλη της Πρέβεζας, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών,

ε) Τμήμα Μουσικών Σπουδών, με έδρα την πόλη της Αρτας, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Καλών Τεχνών,

στ) Τμήμα Εφαρμογών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, με έδρα την πόλη της Αρτας, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Εφαρμογών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών,

ζ) Τμήμα Γεωπονίας, με έδρα την πόλη της Αρτας, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Γεωπονίας.

η) Τμήμα Ψυχολογίας, με έδρα την πόλη των Ιωαννίνων, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών.

Τα υπόλοιπα τέσσερα τμήματα που ενδέχεται να μπουν στο μηχανογραφικό του 2020

α) Τμήμα Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής, με έδρα την πόλη της Αρτας, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Γεωπονίας,

β) Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών, με έδρα την πόλη των Ιωαννίνων, το οποίο εντάσσεται στην Πολυτεχνική Σχολή,

γ) Τμήμα Ειδικής Αγωγής, με έδρα την πόλη των Ιωαννίνων, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Επιστημών Αγωγής,

δ) Τμήμα Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας, με έδρα την πόλη της Ηγουμενίτσας, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών.

Το νομοσχέδιο έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή και αναμένεται η ψήφισή του.

Πανεπιστήμιο Ιονίων Νήσων – ΤΕΙ Ιονίων Νήσων
Ενα νέο τμήμα με πεδίο σπουδών τον Τουρισμό, θεματική που έχει γίνει πολύ δημοφιλής μεταξύ των Ιδρυμάτων με τα αιτήματα να πληθαίνουν προς το υπουργείο Παιδείας για τη δημιουργία ενός τέτοιου τμήματος, ένα τμήμα Περιφερειακής Ανάπτυξης και τέλος ένα τμήμα με σπουδές Εθνομουσικολογίας είναι οι καινούργιες προσθήκες στα Νησιά του Ιονίου.

Το Πανεπιστήμιο Ιονίων Νήσων διπλασιάζεται μετά τη συγχώνευση με το ΤΕΙ αποκτώντας 12 τμήματα, έναντι 6 που είχε μέχρι σήμερα, ενώ το ΤΕΙ «σβήνεται» από το χάρτη, διατηρώντας τρία τμήματα που θα επανιδρυθούν ως πανεπιστημιακά.

Και τα 12 τμήματα θα λειτουργήσουν από τον Σεπτέμβρη του 2019, μόπου και θα δεχθούν τους πρώτους τους εισακτέους, δηλαδή τους υποψηφίους των Πανελλαδικών του 2019. Το πόρισμα έχει ήδη διαμορφωθεί σε νομοσχέδιο και έχει κατατεθεί στη Βουλή, όπου αναμένεται η ψήφισή του.

Συγκεκριμένα, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο αποκτά δύο νέες Σχολές:
α) Τη Σχολή Περιβάλλοντος, με έδρα την πόλη της Ζακύνθου και

β) Τη Σχολή Οικονομικών Επιστημών, με έδρα την πόλη της Κέρκυρας.

Η Σχολή Περιβάλλοντος περιλαμβάνει:

το Τμήμα Περιβάλλοντος, με έδρα την πόλη της Ζακύνθου και
το Τμήμα Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής, με έδρα την πόλη του Αργοστολίου.

Η Σχολή Οικονομικών Επιστημών περιλαμβάνει:

το νέο Τμήμα Τουρισμού, με έδρα την πόλη της Κέρκυρας και
το νέο Τμήμα Περιφερειακής Ανάπτυξης, με έδρα την πόλη της Λευκάδας.

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας – ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας
ΤΕΙ Θεσσαλίας – ΕΚΠΑ

Γεωπονικό Πανεπιστήμιο

Ίσως η πιο φιλόδοξη απ’ όλες τις προτάσεις που μέχρι τώρα έχουν κατατεθεί αφορά την τύχη των ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας. Το πρώτο, σπάει σε τρία κομμάτια, τα οποία μοιράζονται σε τρία πανεπιστήμια: Αθήνας, Θεσσαλίας και Γεωπονικό. Το ΤΕΙ Θεσσαλίας απορροφάται από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και οι έδρες των τμημάτων ξαναμοιράζονται στην περιοχή.

Τα νέα τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο μηχανογραφικό του 2019:
Τμήμα Πολιτισμού και Δημιουργικών Μέσων, Βόλος
Τμήμα Γλωσσικών και Διαπολιτισμικών Σπουδών, Βόλος
Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, Λάρισα
Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, Λάρισα
Τμήμα Γεωπονίας Αγροτεχνολογίας, Λάρισα
Τμήμα Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής, Λάρισα
Τμήμα Νοσηλευτικής, Λάρισα
Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων, Λάρισα
Τμήμα Περιβάλλοντος και Ενεργειακών Τεχνολογιών, Λάρισα
Τμήμα Διαιτολογίας, Τρίκαλα
Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής, Καρδίτσα
Τμήμα Δημόσιας Υγείας, Καρδίτσα
Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Δασικών Πόρων, Καρδίτσα
Τμήμα Φυσικοθεραπείας, Λαμία
Τμήμα Φυσικής, Λαμία
Τμήμα Μαθηματικών, Λαμία.
Τα νέα τμήματα του ΕΚΠΑ στην Εύβοια στο μηχανογραφικό του 2019:

Τμήμα Διαχείρισης Λιμένων και Ναυτιλιακών Σπουδών
Τμήμα Αεροδιαστημικής Επιστήμης και Τεχνολογίας
Τμήμα Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου.
Τα τμήματα του ΕΚΠΑ στην Εύβοια που θα ενταχθούν στο μηχανογραφικό το 2020:

Τμήμα Ολοκληρωμένης Αγροτικής Ανάπτυξης και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων
Τμήμα Διατροφολογίας και Διαιτολογίας.
Το νέο τμήμα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου στο μηχανογραφικό δελτίο του 2019:

Τμήμα Διοίκησης Γεωργικών Επιχειρήσεων και Συστημάτων Εφοδιασμο
Σε ποια πανεπιστήµια αναµένεται να δούµε νέα τµήµατα και σχολές

Στα παραπάνω Ιδρύµατα οι προτάσεις έχουν ήδη δηµοσιοποιηθεί κι έχουν περάσει και την έγκριση του υπουργείου Παιδείας. Οµως η σαρωτική αναδιάρθρωση που θα φέρει το σχέδιο Γαβρόγλου δεν σταµατάει εκεί. Υπάρχουν ακόµα τέσσερις συγχωνεύσεις που συζητούνται µε στόχο να τις προχωρήσουν ταχύτατα και να προλάβουν το µηχανογραφικό του 2019.

Πού γίνονται συζητήσεις
ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και ∆ιεθνές Πανεπιστήµιο: Αγώνα δρόµο κάνουν τα ΤΕΙ να ενταχθούν σε µία από τις επιτροπές συζητήσεων προσβλέποντας προφανώς στην πανεπιστηµιοποίησή τους. Η εν λόγω σύµπραξη συγκεντρώνει το σύνολο σχεδόν των Τεχνολογικών Ιδρυµάτων του Βορρά και σκοπό έχει τη δηµιουργία ενός πανεπιστηµίου µε έδρα τη Θεσσαλονίκη. Απ’ όλες τις πλευρές ασκούνται αµφίδροµες πιέσεις, µιας και τα ΤΕΙ προωθούν µια τέτοια συνεργασία µε τις ευλογίες του υπουργού Παιδείας, όµως στο ∆ιεθνές Πανεπιστήµιο υπάρχουν φωνές που διατηρούν επιφυλάξεις. Πάντως, πηγές του υπουργείου Παιδείας θεωρούν ότι το πόρισµα βρίσκεται σε τελικό στάδιο και πως σύντοµα θα λάβει τη µορφή νοµοσχεδίου.

Πανεπιστήµιο ∆υτικής Μακεδονίας και ΤΕΙ ∆υτικής Μακεδονίας
Σχέδιο για περίπου 25 τµήµατα τον επόµενο χρόνο και άλλα 5 το ακαδηµαϊκό έτος 2020-2021 συζητείται αυτή την περίοδο µεταξύ των δύο Ιδρυµάτων. Το ΤΕΙ θα απορροφηθεί από το Πανεπιστήµιο και πολλά τµήµατά του πρώτου θα επανιδρυθούν ως πανεπιστηµιακά.

Πανεπιστήµιο Πελοποννήσου µε ΤΕΙ ∆υτικής Μακεδονίας
Μία ακόµη σύµπραξη, που αν και δεν έχει βγάλει πολλά αποτελέσµατα µέχρι στιγµής, πηγές του υπουργείου σηµειώνουν ότι θα προλάβει να µπει στις µεγάλες αλλαγές του µηχανογραφικού της χρονιάς που µας έρχεται.

ΑΣΠΑΙΤΕ
Πρόκειται για µία σχολή που διεκδίκησαν αρκετά Ιδρύµατα. Από το Πανεπιστήµιο Πελοποννήσου έως και το Πανεπιστήµιο ∆υτικής Αττικής, τελικά η «µπίλια» φαίνεται ότι κάθεται στο Πανεπιστήµιο Πειραιώς.

Η Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης είναι πενταετούς φοίτησης. Το πτυχίο που χορηγούν τα Τεχνολογικά Τµήµατα της ΑΣΠΑΙΤΕ παρέχει δικαίωµα διδασκαλίας στην ειδικότητα της ∆ευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης, ενώ αποτελεί και πτυχίο επαγγελµατικής ειδικότητας, το οποίο ως προς τα επαγγελµατικά δικαιώµατα είναι ισότιµο µε αυτό των ΤΕΙ. Το πτυχίο φέρει και τους δύο τίτλους, αυτόν του εκπαιδευτικού και αυτόν της επαγγελµατικής ειδικότητας.

Πέτρες και μολότοφ έξω από το σπίτι του Αλ. Φλαμπουράρη

Κυρ, 07/22/2018 - 07:45
Ομάδα αντιεξουσιαστών επιτέθηκε σε αστυνομικούς γύρω στις 2:30 χθες το πρωί – Τραυματίστηκε ελαφρά ένας αστυνομικός των ΥΜΕΤ

Συναγερμός σήμανε λίγο μετά τις 02.30 τα ξημερώματα στις Ελληνικές Αρχές καθώς μια οργανωμένη ομάδα αντιεξουσιαστών κινήθηκε επί της οδού Βουλγαροκτόνου, εκεί όπου βρίσκεται το σπίτι του Υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη, στα Εξάρχεια.

Οι άγνωστοι δράστες πέταξαν πέτρες και μολότοφ εναντίον των αστυνομικών. Από τις βόμβες μολότοφ που έσκασαν τραυματίστηκε ελαφρά ένας αστυνομικός από τις δυνάμεις των ΥΜΕΤ.

Η αστυνομία αναζητάει τους δράστες και πρέπει να σημειωθεί ότι πριν από λίγες ημέρες το σπίτι του κ. Αλέκου Φλαμπουράρη είχε ξαναγίνει στόχος εμπρηστικής επίθεσης .

Υστατη επικοινωνιακή μάχη της κυβέρνησης – Προγραμματίζουν πανηγύρια στη ΔΕΘ

Κυρ, 07/22/2018 - 07:42
Απερρίφθη πρόταση για πανυγηρική τελετή στην Πνύκα  και σκέφτονται τώρα το Καστελόριζο – Ψάχνουν δωράκια με παροχές, «ψίχουλα» μπροστά στον επερχόμενο φορολογικό Γολγοθά

Η κυβέρνηση δίνει την ύστατη επικοινωνιακή μάχη, προκειμένου να πείσει τον ελληνικό για το τρίπτυχο: «κερδίσαμε τη μάχη, πετυχαίνοντας εκεί που απέτυχαν οι προηγούμενοι», «ανακτήσαμε την εθνική μας κυριαρχία» και «σύντομα οι πολίτες θα δουν βελτίωση στην καθημερινότητά τους».

«Σαράντα ημέρες και σήμερα», λένε χαριτολογώντας στο Μαξίμου, αναφερόμενοι στο διάστημα που απέμεινε για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια. Τουλάχιστον την επικοινωνιακή, καθώς η ουσιαστική απ’ ότι φαίνεται αργεί ακόμα. Αυτό δεν αποκαρδιώνει το πρωθυπουργικό επιτελείο. Οι ένοικοί του, άλλωστε, γνωρίζουν πως η πολιτική είναι κατά βάση επικοινωνία. Γι’ αυτό εξάλλου, το φετινό καλοκαίρι στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός και οι στενότεροι συνεργάτες του αρκούνται σε διήμερες αποδράσεις. Ακόμα και ο Αύγουστος που παραδοσιακά επιδεχόταν ανάσες ανάπαυσης, αναμένεται να είναι ιδιαίτερα απαιτητικός, καθώς περιλαμβάνει μία σειρά «εορταστικών εκδηλώσεων». Η κυβέρνηση έχει ήδη εισέλθει σε πυρετώδεις προετοιμασίες, ώστε να πανηγυρίσει «την έξοδο από τα μνημόνια» στις 21 Αυγούστου, σχεδιάζοντας μία φιέστα «θετικής επικοινωνιακής αντεπίθεσης», όπως την χαρακτήρισε κυβερνητικό στέλεχος.

Η γραβάτα και το Ζάππειο ήταν μόνο μία πρόγευση. Οι εορτασμοί θα ολοκληρωθούν στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Αυτή είναι που θα μετατραπεί σε μία αποθέωση του κυβερνητικού έργου και του ίδιου του πρωθυπουργού, σηματοδοτώντας, μάλιστα, και την αρχή της άτυπης προεκλογικής περιόδου. Ο πρωθυπουργός, το επιτελείο του Μαξίμου και η επικοινωνιακή ομάδα έχουν αφοσιωθεί στον σχεδιασμό αυτής της εκστρατείας, η οποία, ελπίζουν, να αντιστρέψει το κλίμα, προσφέροντας στους πολίτες μία τονωτική ένεση αισιοδοξίας. Εξάλλου, η κυβέρνηση μοιάζει να ειδικεύεται στις φιέστες, όπως έδειξε και πρόσφατα με τη συμφωνία των Πρεσπών, και με την απόφαση του Eurogroup για το χρέος.

«Το σκεπτικό είναι πολύ απλό. Το Μαξίμου θέλει να περάσει το μήνυμα ότι η χώρα απελευθερώθηκε από τα δεσμά των μνημονίων κι ότι μπορεί ελεύθερα και χωρίς παρεμβάσεις να αποφασίζει», λέει υπουργός της κυβέρνησης. Τί και αν το Βερολίνο έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα λείψει η συγκριτικά με άλλες χώρες πιο στενή εποπτεία. Τίποτα, ωστόσο, δεν φαίνεται ικανό να πτοήσει το Μαξίμου που έχει στρατηγικά επιλέξει να σηματοδοτήσει την περίοδο αυτή σαν την περίοδο απαλλαγής της Ελλάδας από τα μνημόνια, καλλιεργώντας προσδοκίες. Χαρακτηριστικό δείγμα η ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή δύο μήνες νωρίτερα ότι «τον Αύγουστο του 2018, τα Μνημόνια θα είναι οριστικά παρελθόν για τον τόπο»!

ΔΕΘ με παίκτες κλειδιά Βερναρδάκη και Τσακαλώτο

Η φετινή ΔΕΘ πρωταγωνίστησε στην τρίωρη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου της περασμένης Τρίτης. Ο πρωθυπουργός θα βρεθεί εκεί στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου και οι πυρετώδεις προετοιμασίες έχουν ήδη ξεκινήσει. Το Μαξίμου έχει αποφασίσει ο Αλέξης Τσίπρας να εστιάσει αποκλειστικά και μόνο στην οικονομία. Γι’ αυτό τον λόγο έχει δοθεί εντολή σε όλα τα υπουργεία να βρουν πόρους. Ενδεικτικό της πίεσης η φράση μίας υπουργού μετά από συνάντησή της με τον Βερναρδάκη: «Να τα γεννήσουμε παιδιά; Στύβουμε, στύβουμε και τίποτα δεν βγαίνει». Ο συντονιστής του όλου εγχειρήματος είναι ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο οποίος και θα συλλέξει τα δωράκια/παροχές που θα μοιράσει η κυβέρνηση, προλειαίνοντας το έδαφος για τις επόμενες εκλογές. Ήδη, με επιστολή του, ο υπουργός Επικρατείας έχει ζητήσει από τα μέλη της κυβέρνησης να αποστείλουν τις προτάσεις τους προς την κατεύθυνση αυτή.
Αν και συνήθως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι ο άνθρωπος που γειώνει την άκρατη αισιοδοξία του Μαξίμου, αυτή την φορά είναι απόλυτα σύμφωνος με την χαρασσόμενη στρατηγική, αντιλαμβανόμενος το διακύβευμα.  Ας έκανε και αλλιώς… Ακόμα, άλλωστε, του καταλογίζουν την αναφορά που έκανε στους Financial Times ότι μετά την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια το προσεχές καλοκαίρι, οι έλεγχοι των δανειστών όχι μόνο θα συνεχιστούν. Θα έχει, μάλιστα, και αυτός πρωταγωνιστικό ρόλο, καθώς το οικονομικό επιτελείο θα συνεδριάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να καθοριστούν οι παρεμβάσεις, τις οποίες αναμένεται να εξαγγείλει ο πρωθυπουργός στις αρχές Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.
Μεγάλο προβληματισμό, όμως, προκαλούν στο κυβερνητικό επιτελείο και οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθούν έξω από το Βελλίδειο  για τη συμφωνία των Πρεσπών. Η κυβέρνηση είναι διχασμένη. Ένα κομμάτι της πιστεύει ότι αυτό αποτελεί μεγάλο πρόβλημα, χαλώντας το κλίμα και παρουσιάζοντας μία απομονωμένη κυβέρνηση. Από την άλλη, υπάρχουν και εκείνοι που υποστηρίζουν πως σ’ αυτό το ζήτημα ο χρόνος λειτουργεί υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ.

Και το Καστελόριζο στο σκηνικό

Το επιτελείο του πρωθυπουργού συζήτησε και την πιθανότητα να πραγματοποιηθεί εκδήλωση στην Πνύκα, με παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ και της συνταγματικής αναθεώρησης με τη συμμετοχή προσκεκλημένων Ευρωπαίων πολιτικών, αλλά η πρόταση τελικά δεν φαίνεται να γίνεται αποδεκτή.
Αντίθετα, υπό συζήτηση βρίσκεται ακόμη  το ακριτικό Καστελόριζο ως ένα από τα μέρη που η κυβέρνηση θα επιλέξει για να γιορτάσει την έξοδο από τα μνημόνια. Τον Απρίλιο ο Αλέξης Τσίπρας είχε πει από εκεί: «Δεσμεύομαι ότι τη μέρα που θα βγαίνουμε -και τυπικά- από αυτή τη μεγάλη περιπέτεια, θα είμαι εδώ μαζί σας. Όχι για διάγγελμα, αλλά για να γιορτάσουμε και να ατενίσουμε το μέλλον του τόπου με περισσότερη αισιοδοξία. Σας ευγνωμονούμε». Πράγματι, υπήρξε εισήγηση να εμφανιστεί ο Αλέξης Τσίπρας, ακριβώς από το σημείο που ο Γιώργος Παπανδρέου είχε ανακοινώσει την είσοδο της Ελλάδας στο μνημόνιο. Σύμφωνα με πληροφορίες ακόμα δεν επιβεβαιώνεται κάτι τέτοιο. Υπάρχουν, όμως, κυβερνητικά στελέχη που επιμένουν ότι ο πρωθυπουργός θα μεταβεί και στο Καστελλόριζο για να κλείσει τον κύκλο των μνημονίων με έναν συμβολισμό. Εξάλλου, όλες οι προετοιμασίες γίνονται με μία ανεξήγητη μυστικότητα.
Ενδιαφέρον, πάντως, παρουσιάζει η δυσφορία μίας μερίδας του κόμματος για τις φιέστες. Σε αυτή, μάλιστα, συμπεριλαμβάνονται κάποια από τα στελέχη της τάσης των «53+» και όχι μόνο. Υπάρχουν κάποιοι που πιστεύουν ότι δεν ταιριάζει στην πραγματική κατάσταση της κοινωνίας οποιοδήποτε είδος πανηγυριού. Δεν υπάρχει πάντως αμφιβολία ότι μαζί με τον πρωθυπουργό στους εορτασμούς θα είναι και οι κινηματογραφιστές του για να χρησιμοποιήσουν πλάνα στα προεκλογικά σποτς.

«Καμίνι» με 40άρια έως τη Δευτέρα

Κυρ, 07/22/2018 - 07:38

 

«Καμίνι» θα θυμίζει η χώρα από τις επόμενες ημέρες, καθώς το πρώτο κύμα καύσωνα καταφθάνει την Κυριακή, με τις θερμοκρασίες να αγγίζουν ακόμη και τους 40 βαθμούς Κελσίου. Μάλιστα, οι συνθήκες ευνοούν και τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά.

 

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, την Κυριακή ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσις τοπικά 6 Μποφόρ στα νότια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο στο εσωτερικό της ανατολικής ηπειρωτικής χώρα και θα φθάσει κατά τόπους τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου, ενώ σε ορισμένες περιοχές δεν αποκλείεται να αγγίξει τους 40.

Αττική

Την Κυριακή (22/07) στην Αττική ο καιρός προβλέπεται αίθριος. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 37 και κατά τόπους 38 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός γενικά αίθριος. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Γενικά αίθριος. Λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 36 και κατά τόπους 37 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος ο καιρός. Λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 πρόσκαιρα στα νότια έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 36 και κατά τόπους 37 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος ο καιρός. Λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Το απόγευμα στα ανατολικά νότιοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 38 και κατά τόπους 39 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι αρχικά βόρειοι, βορειοδυτικοί και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 34 και στην Κρήτη κατά τόπους 35 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 5 στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Ζέστη και σκόνη τη Δευτέρα

Τη Δευτέρα (23/07) ο καιρός αναμένεται αρχικά αίθριος. Από το μεσημέρι στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα νότια.
Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια 5 με 6 μποφόρ. Από το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.

Ανάσα δροσιάς από την Τρίτη

Από την Τρίτη αναμένεται να υποχωρήσει ο καύσωνας. Ο  καιρός στη νότια νησιωτική χώρα σχεδόν αίθριος. Στην υπόλοιπη χώρα κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και κυρίως

Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα στα βόρεια πιθανόν κατά τόπους να είναι έντονα.

Άνεμοι: στα νότια από δυτικές 5 με 6 και στην υπόλοιπη χώρα από Βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε πτώση κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

H Δόξα Σιταγρων ανακοινώνει ότι από την Δευτέρα 23 Ιουλίου ξεκινά η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας

Σάβ, 07/21/2018 - 13:29

 

H Δόξα Σιταγρων ανακοινώνει ότι από την Δευτέρα 23 Ιουλίου ξεκινά η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας της ομάδας για την αγωνιστική περίοδο 2018-2019.

Το μέλλον είναι ΕΔΩ!

Η έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου πλησιάζει και η ανανεωμένη και ενισχυμένη Δόξα Σιταγρων προετοιμάζεται για μια σειρά σπουδαίων αγώνων με τις καλύτερες ομάδες του νόμου στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας.

Η νέα Δόξα Σιταγρων έρχεται…

Τα εισιτήρια διαρκείας της Δόξας Σιταγρων παραμένουν στα ίδια πολύ χαμηλά επίπεδα, με προνομιακή τιμή για όλους.Η τιμή του εισιτηρίου διαρκειας είναι στα 30€ και ο κατάχος του μπορεί να παρακολουθήσει όλους τους εντός έδρας αγώνες της ομάδος μας για το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Δραμας.

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ

• Από την Δευτέρα 23 Ιουλίου μέχρι και το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, θα είναι ελεύθερη η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας.

ΣΗΜΕΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗΣ

• Γήπεδο Σιταγρων
• Κεντρικό καφενείο (Νίκος Καπαθανασης)
• Από όλα τα μέλη του Δ.Σ της Δόξας Σιταγρων.

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

• Μετρητά
• Κατάθεση σε λογαριασμό της Δόξας Σιταγρων στην τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ ( λογαριασμός 5241….. )
• Με δωρεάν αντικαταβολή σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας για όλους τους φίλους της ομάδας που βρίσκονται μακριά μας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επικοινωνεί με την γραμματεία της Δόξας Σιταγρων ( κος Νίκος Καπαθανασης 6974462057 ) και τον πρόεδρο της ομάδας ( κος Γεωργιο Τσορμπατζη 6942620523 ).

Μια απολαυστική φαρσοκωμωδία βασισμένη στην υπόθεση της οδού Λουρσίν  του Ευγένιου Λαμπίς στο Φαράγγι της Πετρούσας

Σάβ, 07/21/2018 - 13:24

Την ερχόμενη Κυριακή 29 Ιουλίου και ώρα 21:00 μ.μ. στο Φαράγγι της Πετρούσας στο πλαίσιο του προγράμματος των θερινών  πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνονται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πετρούσας, θα πραγματοποιηθεί από το θεατρικό εργαστήρι ΔΙΟΝΥΣΟΣ Ν. Ορεστιάδας η παράσταση με τίτλο  “Φόνος της οδού Λουρσίν”. Το έργο είναι μια απολαυστική φαρσοκωμωδία βασισμένη στην υπόθεση της οδού Λουρσίν  του Ευγένιου Λαμπίς.

Εκδηλώσεις στην Καλλίφυτο στο πλαίσιο του εορτασμού του Αγίου Πανετελεήμονα

Σάβ, 07/21/2018 - 13:10

Εκδηλώσεις στο πλαίσιο του εορτασμού του Αγίου Παντελεήμονα θα πραγματοποιηθούν από τον Πολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο Καλλιφύτου, το Σάββατο 28 Ιουλίου στις 21.30 μ.μ. στην πλατεία της Τοπικής Κοινότητας. Στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στον πλαίσιο της γιορτής θα συμμετέχουν ο σύλλογος Κρητικών Δράμας “Η Μεγαλόνησος” και ο Παμμικρασιατικός Σύλλογος Δράμας “Ο Άγιος Χρυσόστομος”. Παράλληλα θα εμφανιστούν καλλιτέχνες του ποντιακού τραγουδιού και το μουσικό σχήμα Ονειροβάτες.

 

Copyright 2010 - 2018, 66100.gr

Ό,τι ψάχνεις, είναι εδώ!
Σίγουρα | Φθηνά | Επαγγελματικά