Multi-store: E-shops - Ιστοσελίδες

Κατηγορίες Multi-store →

Κύριες Κατηγορίες | 66100.gr | Επαγγελματικός Οδηγός Νομού Δράμας

News

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου
dramini
Ενημερώθηκε: πριν από 2 ώρες 22 λεπτά

Στις 13 Μαΐου οι εσωκομματικές εκλογές οργάνων στην τοπική ΝΔ

πριν από 8 ώρες 46 λεπτά

 

Σας ενημερώνουμε ότι με βάσει τον Κανονισμό Πανελλαδικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας θα πραγματοποιηθούν εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών διοικήσεων των κομματικών οργάνων της Οργάνωσης, την Κυριακή 13 Μαΐου 2018.

Κατά την ως άνω εκλογές θα εκλεγούν:

·         Ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Οργάνωσης (Ν.Ο.)

·         Τα μέλη της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής (ΝΟ.Δ.Ε.)

·         Οι Πρόεδροι των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων (ΔΗΜ.Τ.Ο.)

·         Τα μέλη των Δημοτικών Τοπικών Επιτροπών (ΔΗΜ.Τ.Ο.)

·         Οι Σύνεδροι 2018 της Νομαρχιακής Οργάνωσης.

Στις παραπάνω εκλογές δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη του κόμματος που διαθέτουν ενεργή Κάρτα Μέλους. Όσοι δεν διαθέτουν κάρτα αλλά θέλουν να συμμετέχουν στη διαδικασία, καθώς και όσων μελών η κάρτα δεν είναι ενεργή για το έτος 2018, μπορούν να την αποκτήσουν ή να την ενεργοποιήσουν, χρησιμοποιώντας την ηλεκτρονική σελίδα του κόμματος (www.nd.gr) ή τηλεφωνώντας στο 2109444222.

Προθεσμίες:

·         25-04-2018: Έναρξη προθεσμίας υποβολής υποψηφιοτήτων (10:00)

·         27-04-2018: λήξη προθεσμίας υποβολής υποψηφιοτήτων (19:00)

·         04-05-2018: Λήξη προθεσμίας για εξόφληση συνδρομής μελών ηλεκτρονικά

·         13-05-2018: Διεξαγωγή ψηφοφορίας (από 10:00 έως 19:00).

Για τους χώρους διεξαγωγής της εκλογικής διαδικασίας θα ακολουθήσει νέο δελτίο τύπου, τις επόμενες ημέρες.

Από τις 25 έως τις 27 Απριλίου 2018 – ημέρες υποβολής υποψηφιοτήτων

– τα Γραφεία της ΝΟΔΕ θα είναι ανοικτά από τις 17:00 – 19:15 και η Ν.Ε.Φ.Ε. θα παραλαμβάνει τις αιτήσεις υποψηφιότητας των ενδιαφερομένων, που πρέπει να συνοδεύονται από τα απαραίτητα δικαιολογητικά, όπως ορίζονται στη σχετική εγκύκλιο.

Η Πρόεδρος της Νομαρχιακής Εφορευτικής Επιτροπής (Ν.ΕΦ.Ε.)

της Νομαρχιακής Οργάνωσης Δράμας

Ειρήνη Ι. Πυρνάρη

Δικηγόρος

Εισήγηση με θέμα «Ενδείξεις για Μαθησιακές δυσκολίες παιδιών προσχολικής ηλικίας. Πρώιμη παρέμβαση» από το Λαϊκό Πανεπιστήμιο Δράμας

πριν από 8 ώρες 54 λεπτά

 

Η επόμενη εισήγηση του Λαϊκού Πανεπιστημίου Δράμας θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο  21/4/2018 και ώρα 18.00-21.00 στο 1ο Λύκειο Δράμας.

ΘΕΜΑ: «Ενδείξεις για Μαθησιακές δυσκολίες παιδιών προσχολικής ηλικίας. Πρώιμη παρέμβαση»
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Δρ. Κατερίνα Σαραφίδου, Σχ. Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής.

ΘΕΜΑ: «Υγιής σεξουαλικότητα : Ανάπτυξη κοινωνικοσεξουαλικών δεξιοτήτων σε άτομα με διαταραχές
στο φάσμα του αυτισμού και σε παιδιά με νοητική στέρηση».
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Μαυρίδου Αναστασία, Σχολική Νοσηλεύτρια, Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Δράμας.

Επιτυχίες του Αθλητικού Συλλόγου Δοξάτου στο Πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα λυκείων

πριν από 12 ώρες 52 λεπτά


Εξαιρετικός ήταν για ακόμα έναν αγώνα ο Νίκος Κουρσιούμης καθώς πέρασε με την πρώτη προσπάθεια όλα τα άλματα μέχρι το 1.86μ και κατέκτησε την 4η θέση στο τελικό του άλματος σε ύψος ! Νικητής του αγωνίσματος ήταν ο Κύπριος αθλητής έτσι ο Νίκος κατετάγει ως 3ος Έλληνας και πήρε τα μόρια πριμοδότησης για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση !
Πολλά Συγχαρητήρια !

Ακόμα έναν εξαιρετικό αγώνας έκανε και ο Αλμπέρτο Χότζα ο οποίος πέτυχε ατομικό ρεκόρ στον τελικό της σφαιροβολίας (5kg) με 14.86μ. και κατέκτησε την 7η θέση !

Πολύ καλή ήταν και η παρουσία της Ζωής Γιουργιοτοπούλου στο 7θλο καθώς συγκέντρωσε συνολικά 3141 βαθμούς που είναι ατομικό της ρεκόρ ! Οι επιμέρους επιδόσεις της στα αγωνίσματα ήταν : 100μ εμπ. 18″52sec , Aλμα σε ύψος 1.34μ. , σφαιροβολία 9.82μ. , 200μ 29″89sec , άλμα σε μήκος 4.73μ. , ακόντιο 30.85μ. , 800μ 3’10″33sec.

Θερμά συγχαρητήρια και στους τρεις για την επιτυχημένη τους παρουσία στο πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα και καλή συνέχεια στο υπόλοιπο της αθλητικής σεζόν !

Απο σήμερα το 1ο Συνέδριο Ποντιακού Πολιτισμού στην Προσοτσάνη

πριν από 14 ώρες 17 λεπτά

Ο Σύλλογος Ποντίων Προσοτσάνης «Ο ΠΟΝΤΟΣ» σε συνεργασία με το Δήμο Προσοτσάνης, την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης και την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος συνδιοργανώνουν το 1ο Συνέδριο Ποντιακού Πολιτισμού με Θέμα: “Τα Πνευστά μουσικά όργανα του Πόντου – Η Πολιτιστική κληρονομιά της Νικόπολης” στις 21 και 22 Απριλίου 2018 στην Αίθουσα Πολλαπλών του Δήμου Προσοτσάνης.
Το συνέδριο θα μεταδοθεί ζωντανά στο διαδίκτυο μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Προσοτσάνης

Hμερίδα με θέμα την χωριστή συλλογή χαρτιού/χαρτονιού στο Δημαρχείο

πριν από 14 ώρες 24 λεπτά

Την Παρασκευή 20/4 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Δράμας πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Δράμας, τη ΔΙΑΑΜΑΘ, την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης και την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΑΜΘ, ημερίδα με θέμα «Χωριστή συλλογή χαρτιού/χαρτονιού».

Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Δράμας, κ. Χριστόδουλος Μαμσακος, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστου Λιθηρόπουλου, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Δράμας κ. Ανδρέας Σαλπιγγίδης, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Δράμας κ. Σπύρος Κιουλάνης και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων. Ο Δήμαρχος Δράμας και Πρόεδρος του Περιφερειακού ΦοΔΣΑ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης παρουσίασε τον σχεδιασμό διαχείρισης απορριμμάτων στην Π.Ε. Δράμας, και ακολούθησε η παρουσίαση του προγράμματος ΔσΠ χαρτιού/χαρτονιού στο Δήμο Δράμας από την εκπρόσωπο της ΔΙΑΑΜΑΘ, κα. Βασιλική Λύτρα, η παρουσίαση της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση από τον υπεύθυνο σχολικών δραστηριοτήτων Π.Ε. Δράμας, κ. Σάββα Δημητριάδη, η παρουσίαση της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση από τον υπεύθυνο σχολικών δραστηριοτήτων Δ.Ε. Δράμας, κ. Γιώργο Μπαντή, και η τοποθέτηση του εκπροσώπου του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας, κ. Αχιλλέα Τσακμάκη. Μετά το πέρας των ομιλιών πραγματοποιήθηκε συζήτηση με τους συμπολίτες.

Στην Αλεξανδρούπολη η πρώτη Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων

πριν από 14 ώρες 28 λεπτά

 

Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού άνω των 200 εκατ. ευρώ, τα οποία και δημοπρατούνται το επόμενο χρονικό διάστημα, στο πλαίσιο του εθνικού σχεδιασμού διαχείρισης αποβλήτων, με στοχευμένες παρεμβάσεις, φιλικές προς το περιβάλλον.

Στην Αλεξανδρούπολη θα κατασκευαστεί η πρώτη Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων, το πρώτο από τα 15 μεγάλα έργα διαχείρισης στερεών αποβλήτων. «Η Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων (ΜΕΑ) Αλεξανδρούπολης, είναι η πρώτη που γίνεται στην Ελλάδα, με το σύστημα της 100% χρηματοδότησης, γιατί ως δήμος και ως ΦΟΔΣΑ, κι η ΔΙΑΑΜΑΘ Α.Ε., που έχει και την τεχνική διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρειά μας, εκμεταλλευτήκαμε τις έξι ολοκληρωμένες προμελέτες, αποτέλεσμα του τριετούς αγώνα του Δήμου από το 2012 έως τις αρχές του 2015, δημιουργίας ΜΕΑ μέσω σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα».

Τα παραπάνω δήλωσε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, μετά την προκήρυξη της δημοπράτησης της Κεντρικής Μονάδας Επεξεργασίας μη επικίνδυνων Αστικών Στερεών Αποβλήτων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Ο κ. Λαμπάκης σημειώνει πως η αλλαγή της νομοθεσίας διέκοψε το 2015 την όλη διαδικασία, η οποία βρισκόταν «προ του ανοίγματος των φακέλων των οικονομικών προσφορών, έξι μεγάλων εταιριών». Ωστόσο οι εν λόγω προμελέτες έδωσαν τη δυνατότητα ολοκλήρωσης, εντός διμήνου, της μελέτης που ενεκρίθη δίνοντας το πράσινο φως για τη δημιουργία της ΜΕΑ, προϋπολογισμού περίπου 34 εκατ. ευρώ.

«Το εργοστάσιο θα κατασκευαστεί σε διάρκεια δύο ετών και ο εργολάβος κατασκευαστής θα έχει τη δυνατότητα να το λειτουργήσει για πέντε χρόνια, με χρήματα τα οποία συμπεριλαμβάνονται στα 34 εκατ. ευρώ. Μετά την πενταετία, η ΔΙΑΜΑΘ Α.Α.Ε και ο Δήμος Αλεξανδρούπολης έχουν τη δυνατότητα να δοθεί εκ νέου η λειτουργία στον ανάδοχο, ανανεώνοντας τη σύμβαση για 19,5 χρόνια, υπό την προϋπόθεση ότι τηρεί τους όρους και τις προϋποθέσεις της διακήρυξης και της σύμβασης» διευκρινίζει ο κ. Λαμπάκης. 

Όσον αφορά στη σημαντικότητα του έργου, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης εκτιμά πως «είναι μια πολύ μεγάλη υπόθεση για το Δήμο, καθώς για πάρα πολλά χρόνια μετά την κατασκευή του θα έχει 50 μόνιμες θέσεις εργασίας. Είναι μια πολύ μεγάλη υπόθεση αν σκεφτούμε ότι σχεδόν σ’ όλη την Ελλάδα, αλλά σίγουρα στον Έβρο και τη Θράκη, τα τελευταία 30 χρόνια δεν δημιουργήθηκε ούτε μία θέση εργασίας, απεναντίας καταργήθηκαν πάρα πολλές. ‘Αρα λοιπόν λειτουργεί προσθετικά και δημιουργεί μια αναπτυξιακή δυνατότητα» καταλήγει ο κ. Λαμπάκης.

Η ΜΕΑ Αλεξανδρούπολης, θα επεξεργάζεται τα υπολειπόμενα σύμμεικτα απορρίμματα του συνόλου των δήμων της Ροδόπης, καθώς και των δήμων Σουφλίου και Αλεξανδρούπολης του Έβρου. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και εθνικούς πόρους με 20,3 εκατ. ευρώ, ενώ περίπου 8 εκατ. ευρώ θα διαθέσει ο περιφερειακός Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΔΙΑΑΜΑΘ Α.Α.Ε.), για πενταετή λειτουργία της. Η μονάδα θα παράγει ενέργεια και ωφέλιμα δευτερογενή υλικά και θα περιλαμβάνει μηχανική διαλογή για το διαχωρισμό ανακυκλώσιμων υλικών, βιολογική επεξεργασία με αναερόβια χώνευση και παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από το παραγόμενο βιοαέριο σε μονάδα ισχύος 600 KW αερόβια κομποστοποίηση για παραγωγή εδαφοβελτιωτικού υλικού.

Η συνολική ποσότητα αποβλήτων που θα οδηγείται ετησίως σ’ αυτή είναι 44.826 τόνοι, εκ των οποίων ένα μέρος θα είναι προεπιλεγμένα βιοαπόβλητα (υπολείμματα τροφών και πράσινα κήπων), από τους καφέ κάδους των νοικοκυριών (5.971 τόνοι). Σημειώνεται πως καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών είναι η 8η Μαΐου 2018. Η σχετική Διακήρυξη προβλέπει ανοιχτό διεθνή διαγωνισμό και κριτήριο ανάθεσης θα αποτελέσει η πλέον οικονομικά συμφέρουσα προσφορά, με βάση τη βέλτιστη σχέση ποιότητας τιμής και αποτελεσματικότητας.

newsbomb.gr

Αναστέλλει τις δοκιμές πυρηνικών όπλων ανακοίνωσε η Βόρεια Κορέα;

πριν από 14 ώρες 37 λεπτά

 

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν ανακοίνωσε ότι η χώρα του αναστέλλει τις δοκιμές πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων και ότι κλείνει το κυριότερο πεδίο δοκιμών, μεταδίδει το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap επικαλούμενο το βορειοκορεάτικο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Από σήμερα, «21η Απριλίου, η Βόρεια Κορέα αναστέλλει τις πυρηνικές δοκιμές της και τις εκτοξεύσεις διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων», μετέδωσε το Γιονάπ επικαλούμενο το KCNA.

«Ο Βορράς θα κλείσει ένα πεδίο πυρηνικών δοκιμών στο βόρειο τμήμα της χώρας για να αποδείξει τη δέσμευσή του στη διακοπή των πυρηνικών δοκιμών», σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Σύμφωνα με το KCNA, ο Κιμ ανέφερε ότι η χώρα του δεν χρειάζεται πλέον να κάνει δοκιμές διότι έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες για την απόκτηση πυρηνικού οπλοστασίου.

Η κίνηση ανακοινώθηκε ενόψει της διακορεατικής συνόδου κορυφής την οποία αναμένεται να ακολουθήσει η σύνοδος κορυφής Βόρειας Κορέας-ΗΠΑ.

ert.gr

PwC: Δύο δεκαετίες πίσω έχουν πάει οι επενδύσεις στην Ελλάδα

πριν από 14 ώρες 47 λεπτά
Στον “πάτο” της Ευρώπης η Ελλάδα όσον αφορά την ανταγωνιστικότητα  λόγω έλλειψης επενδυσέων – Υπολείπονται 22 δισ. ετησίως για ισχυρή οικονομική ανάπτυξη – Τουλάχιστον 5 δισ. ευρώ πρέπει να “πέσουν” στον τουριστικό κλάδο

Στα επίπεδα του… 1996 έχουν κατρακυλήσει οι επενδύσεις στην Ελλάδα, σύμφωνα με εκτενή έρευνα της PwC με τίτλο «Από την Ύφεση στην Ανάκαμψη».

Η κορυφαία ελεγκτική υπερτονίζει πως οι επενδύσεις στην Ελλάδα αποτελούν τη νούμερο 1 αιτία της έλλειψης ανταγωνιστικότητας της χώρας μας, και προειδοποιεί πως υπολείπονται τουλάχιστον 22 δισ. ευρώ ετησίως σε ιδιωτικές και δημόσιες επενδύσεις προκειμένου η Ελλάδα να εμφανίσει ικανοποιητική οικονομική ανάκαμψη.

Σύμφωνα με την PwC, η Ελλάδα διαθέτει το χαμηλότερο δείκτη ανταγωνιστικότητας από τις 28 Ευρωπαϊκές χώρες και γι’ αυτό ευθύνεται όχι μόνο η έλλειψη επενδύσεων, αλλά και η έλλειψη κατάλληλων υποδομών να τις υποστηρίξουν.

Οι χώρες της Δυτικής Ευρώπης έχουν υψηλότερους δείκτες ανταγωνιστικότητας σε σχέση με χώρες που έχουν τις ίδιες επενδύσεις ως ποσοστό του ΑΕΠ, δεδομένου ότι διαθέτουν σημαντικές υποδομές, ανεπτυγμένες χρηματοπιστωτικές αγορές και σταθερό οικονομικό και θεσμικό περιβάλλον

 Δε βγαίνουν τα… μαθηματικά

Σημειώνει ότι για να επιτευχθεί μεσοσταθμικά οικονομική μεγέθυνση της τάξεως του 3-4% ετησίως για την περίοδο 2018-2022, απαιτούνται επενδύσεις της τάξης των 42 δισ. ευρώ ανά έτος (208 δισ. στην πενταετία), τη στιγμή που η μέση ετήσια χρηματοδότηση ανέρχεται στα 20 δισ. ευρώ.

Οι παράγοντες που λειτουργούν ανασχετικά προκειμένου να καλυφθεί το παραπάνω επενδυτικό έλλειμμα είναι, σύμφωνα με την PwC, οι εξής:

 • Η ελληνική οικονομία διαχρονικά δεν προσελκύει κεφάλαια από το εξωτερικό και βασίζεται κατά 90-95% σε εγχώριες πηγές χρηματοδότησης.
 • Οι ξένες άμεσες επενδύσεις αντιστοιχούν σταθερά στο 7% του συνόλου των επενδύσεων και έχουν μειωθεί κατά 44% κατά την περίοδο της κρίσης.
 • Αρνητική καθαρή αποταμίευση και ως εκ τούτου, περιορισμένη δυνατότητα χρηματοδότησης επενδύσεων από τις εγχώριες τράπεζες.
 • Δυσκολία των ελληνικών επιχειρήσεων να αποκτήσουν πρόσβαση σε ίδια κεφάλαια, η οποία έχει οξυνθεί κατά την περίοδο της κρίσης. Την περίοδο 2009-2015 τα ίδια κεφάλαια των επιχειρήσεων μειώθηκαν κατά 4%, ενώ οι αντλήσεις κεφαλαίων από το χρηματιστήριο, κατά 88%.
 • Η απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων εξελίσσεται με αργούς ρυθμούς.
 • Παραμένει το έλλειμμα εμπιστοσύνης, εξέλιξη που σε συνδυασμό με τον εγγενή κίνδυνο της κάθε επένδυσης, το συναλλακτικό κόστος και την υψηλή φορολογία, οδηγεί τους ξένους επενδυτές στο να ζητούν υψηλή αναμενόμενη απόδοση επένδυσης.

“Στοχευμένες” επενδύσεις προτείνει η PwC

Για να αναστραφεί η παραπάνω κατάσταση, οι επενδύσεις πρέπει να προσανατολιστούν σε τομείς όπως οι υποδομές, που διαθέτουν σημαντικούς πολλαπλασιαστές.

Σύμφωνα με την PwC, απαιτείται απομάκρυνση των NPLs (κόκκινα δάνεια) από τους ισολογισμούς των τραπεζών, ώστε να επικεντρωθούν αποκλειστικά στις τραπεζικές εργασίες. Η διαχείριση των NPLs θα πρέπει να γίνει εκτός τραπεζικού συστήματος, με καλύτερους όρους.

Ο Κώστας Μητρόπουλος, Εντεταλμένος Σύμβουλος της PwC Ελλάδας, σημείωσε: «Η ελληνική οικονομία κινδυνεύει να παγιδευτεί σε μία περίοδο χαμηλού οικονομικού βεληνεκούς, αν δεν χρηματοδοτηθούν οι επενδυτικές της ανάγκες. Η σταθερή αύξηση της κατανάλωσης μέσα από επενδύσεις με υψηλούς πολλαπλασιαστές αποτελούν μονόδρομο για την αποκατάσταση και τη διατήρηση της ανάπτυξης. Η χώρα υποφέρει τόσο από αστοχίες στους μηχανισμούς χρηματοδότησης, όσο και από την ανυπαρξία ξεκάθαρων και μακρόπνοων πολιτικών που στηρίζουν τις επενδυτικές ροές».

Η PwC Ελλάδας προτείνει ένα πλέγμα οκτώ πολιτικών που διευκολύνουν τις επενδύσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν κατ’ ελάχιστον:

 • Ενίσχυση της εμπιστοσύνης στην πολιτική διαδικασία και στους θεσμούς
 • Σταθεροποίηση του φορολογικού συστήματος
 • Χάραξη και εφαρμογή σταθερής Βιομηχανικής, Τουριστικής και Ενεργειακής Πολιτικής
 • Αλλαγή της αρχιτεκτονικής του τραπεζικού συστήματος και ενεργή διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων
 • Υλοποίηση επενδύσεων σε μεγάλες υποδομές με ιδιωτική χρηματοδότηση
 • Αναβίωση της αγοράς κατοικίας με μείωση του αποθέματος των κατοικιών και διευκόλυνση των συναλλαγών
 • Κινητοποίηση θεσμικών ιδίων κεφαλαίων για τις ΜμΕ
 • Αύξηση της αποτελεσματικότητας «μαλακής» χρηματοδότησης

Ζητούνται 5 δισ. στον τουρισμό

Στο πλαίσιο αυτό, υπολογίζει ότι απαιτούνται επενδύσεις ύψους 4,8 δισ. ευρώ την προσεχή πενταετία, οι οποίες επιμερίζονται ως εξής: 1,7 δισ. ευρώ για νέες κλίνες, άλλα 2,3 δισ. ευρώ για την αναβάθμιση των υφιστάμενων ξενοδοχείων και 800 εκατ. ευρώ για τη συντήρηση των υποδομών των ξενοδοχείων.

Ταυτόχρονα οι ενέργειες μάρκετινγκ θα πρέπει να έχουν στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την ανάπτυξη δευτερευόντων προορισμών, ενώ τα φορολογικά και θεσμικά κίνητρα για την αύξηση του μεγέθους των τουριστικών επιχειρήσεων και την επέκταση ή αναβάθμιση ξενοδοχειακών μονάδων είναι απαραίτητα.

Ο Μάριος Ψάλτης, Διευθύνων Σύμβουλος της PwC Ελλάδας, δήλωσε σχετικά: «Η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα μιας μη χρηματοδοτούμενης ανάκαμψης, εκτός αν κινητοποιηθούν κεφάλαια ύψους €110 δισ. μέσα στην ερχόμενη πενταετία. Ένα σταθερό πλαίσιο πολιτικών για τη διευκόλυνση επενδύσεων αποτελεί προϋπόθεση για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης των επενδυτών. Για να αποτελέσουν κινητήριο δύναμη μιας υγιούς και διατηρήσιμης ανάπτυξης οι πολιτικές αυτές, απαιτείται σωστός σχεδιασμός και συνέπεια στην εφαρμογή τους».

protothema.gr

Οι Λυρίδες, τα πρώτα «πεφταστέρια» της άνοιξης, κορυφώνονται το βράδυ του Σαββάτου

πριν από 14 ώρες 52 λεπτά
Οι διάττοντες αστέρες θα είναι ορατοί έως τις 25 του μήνα, εφόσον ο καιρός επιτρέψει τις νυχτερινές παρατηρήσεις

Η πρώτη βροχή από «πεφταστέρια» της άνοιξης, οι Λυρίδες, θα κορυφωθούν στον ουρανό του βορείου ημισφαιρίου, στο οποίο ανήκει και η Ελλάδα, το βράδυ του Σαββάτου 21 Απριλίου προς χαράματα της Κυριακής 22 Απριλίου. Οι διάττοντες αστέρες θα είναι ορατοί έως τις 25 του μήνα, εφόσον ο καιρός επιτρέψει τις νυχτερινές παρατηρήσεις.

Οι Λυρίδες θεωρούνται μια μέση «βροχή» και στο αποκορύφωμά τους υπολογίζεται ότι εισέρχονται στη γήινη ατμόσφαιρα και πυρακτώνονται μέχρι 20 μετέωρα ανά ώρα με ταχύτητα έως 50 χιλιομέτρων. Οι Λυρίδες μερικές φορές δημιουργούν φωτεινά πεφταστέρια με μακριές ουρές, οι οποίες παραμένουν ορατές στον ουρανό επί αρκετά δευτερόλεπτα. Κάποιες χρονιές, τα «πεφταστέρια» τους έφθασαν ακόμη και τα 100 ανά ώρα.

Η συγκεκριμένη βροχή διαττόντων, η οποία καταγράφηκε για πρώτη φορά το 687 π.Χ. από τους Κινέζους, φαινομενικά προέρχεται από τον αστερισμό της Λύρας, από όπου πήρε το όνομά της, και ιδίως από τον αστέρα Βέγα (‘Αλφα Λύρας), ο οποίος είναι το πιο λαμπρό άστρο του συγκεκριμένου αστερισμού και το δεύτερο φωτεινότερο άστρο του νυχτερινού ουρανού του βορείου ημισφαιρίου.

Η πραγματική όμως πηγή προέλευσης είναι ο κομήτης C/1861 G1 «Θάτσερ», τον οποίο ανακάλυψε το 1861 ο Αμερικανός Α. Θάτσερ. Ο κομήτης αφήνει στο πέρασμά του μια μακριά ουρά σκόνης και σωματιδίων, η οποία διασταυρώνεται κάθε χρόνο με την τροχιά του πλανήτη μας. Ο κομήτης θα ξαναπεράσει πολύ κοντά από τη Γη το 2276, καθώς η τροχιά του γύρω από τον Ήλιο διαρκεί περίπου 415 χρόνια.

Τα απομεινάρια από την ουρά του κομήτη, μετά το τελευταίο κοντινό πέρασμά του κατά τον 19ο αιώνα, αιωρούνται ακόμα στο διάστημα και συνεχίζουν να προκαλούν τη «βροχή» των Λυρίδων κάθε χρόνο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Βόμβα» Τσαβούσογλου για το Κυπριακό: Πρότεινε λύση δύο κρατών!

πριν από 14 ώρες 56 λεπτά
«Συνομοσπονδία ή δύο κράτη» η εισήγηση του Τούρκου ΥΠΕΞ – Εγώ δεν φέρνω τέτοια πρόταση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, φέρεται να απάντησε ο Μουσταφά Ακιντζί – Τι μεταδίδουν τα τουρκοκυπριακά ΜΜΕ για τη συνάντηση στο «προεδρικό» του ψευδοκράτους

Μία πρόταση-πρόκληση φέρεται να έφερε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατά την επίσκεψή του στα Κατεχόμενα και τη συνάντησή του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η τουρκοκυπριακή ιστοσελίδα «Gaktv», το βράδυ της Παρασκευής, η σημερινή συνάντηση διήρκεσε κάτι περισσότερο από δύο ώρες, ενώ στο τέλος της δεν πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου.

Ωστόσο, το εν λόγω ΜΜΕ, το οποίο πρόσκειται στο «προεδρικό» του ψευδοκράτους, τονίζει ότι δεν επιτεύχθηκε συμφωνία στην σημερινή συνάντηση.  Και αυτό, σύμφωνα πάντα με την τ/κ ιστοσελίδα, καθώς ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανέφερε τα εξής: «Οι Ελληνοκύπριοι δεν αποδέχονται την ομοσπονδία. Υπό αυτές τις συνθήκες, θα ήταν προτιμητέο ένα μοντέλο σαν την συνομοσπονδία ή την λύση δύο κρατών», ενώ ζήτησε στη συνέχεια την άποψη όλων των πλευρών για το εν λόγω ζήτημα.

Ο Μουσταφά Ακιντζί έδωσε στον Τσαβούσογλου την εξής απάντηση: «Εγώ δεν μεταβιβάζω μια πρόταση τέτοιου είδους στο τραπέζι (των συνομιλιών). Δεν τίθεται τέτοιου είδους ζήτημα».

Την ίδια στιγμή, το Ρεπουμοπλικανικό Τουρκικό Κόμμα και το Κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας δήλωσαν ότι μια τέτοια απόφαση μπορεί να ληφθεί μόνο στα κεντρικά κομματικά όργανα. Αντιθέτως, το Κόμμα Εθνικής Ενότητας, το Κόμμα Λαού και το Δημοκρατικό Κόμμα προσεγγίζουν θετικά την πρόταση της Άγκυρας. Την ίδια στιγμή, ο ηγέτης του Κόμματος Αναγέννησης δηλώνει: «Δεν επιθυμούμε να μας επιβάλλει η Τουρκία κάτι τέτοιο».

Με αυτόν τον τρόπο, η σύσκεψη ολοκληρώθηκε χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Έτσι, για την επανέναρξη των συνομιλιών η Κύπρος καλείται τώρα να αναμένει το τέλος των τουρκικών προεδρικών εκλογών, στις 24 Ιουνίου.

protothema.gr

Τροχαίο μεταξύ Αργυρούπολης και Σιταγρών το μεσημέρι της Πέμπτης

Παρ, 04/20/2018 - 14:29

 

Ο τραυματισμός μίας 66χρονης γυναίκας οδηγού  και σοβαρές υλικές ζημιές στο αυτοκίνητο που οδηγούσε  ήταν το αποτέλεσμα του τροχαίου ατυχήματος που έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης 19 Απριλίου στην περιοχή μεταξύ Αργυρούπολης και Σιταγρών.

Το περιστατικό συνέβη περίπου στις 2.30μμ , όταν το ΙΧ αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε η 66χρονη περνώντας στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, κατέληξε σε χαντάκι δίπλα στον δρόμο, λίγο μετά την  έξοδο της Αργυρούπολης προς τους Σιταγρούς.

Η οδηγός  μεταφέρθηκε τραυματισμένη επειγόντως στο Νοσοκομείο της Δράμας με ασθενοφόρο που έσπευσε άμεσα στον τόπο του ατυχήματος.

Dramini.gr

Επιμελητήριο Δράμας: Δεύτερη συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής του προγράμματος Interreg Ελλάδα-Βουλγαρία με βάση την κοινωνική επιχειρηματικότητα

Παρ, 04/20/2018 - 14:13

 

Το Επιμελητήριο Δράμας έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «INTERREG Ελλάδα-Βουλγαρία» με ένα συγκεκριμένο έργο που έχει τίτλο: «Ενδυνάμωση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας με τη χρήση καινοτόμων υποστηρικτικών δράσεων στη διασυνοριακή περιοχή (entrepreneurial spirit through the setting up of innovative structures in the cross-border territory- Social Forces).

Ο κύριος στόχος του έργου είναι να καταγραφούν οι δράσεις και οι πρακτικές της κοινωνικής επιχειρηματικής δράσης στη διασυνοριακή περιοχή και να εντοπιστούν οι ανάγκες της. Στη συνέχεια, με τη χρήση καινοτόμων ‘εργαλείων’ να βοηθηθούν οι κοινωνικές επιχειρήσεις και όχι μόνο, για την ανάπτυξη της εργασίας τους στη χώρα εγκατάστασή τους, αλλά και στην ανάπτυξη κοινών εργασιών σε ένα διασυνοριακό περιβάλλον.

Το έργο έχει ξεκινήσει να υλοποιείται με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Τα μέλη του εταιρικού σχήματος του προγράμματος  –πέρα από το Επιμελητήριο Δράμας – είναι: η Αναπτυξιακή Ροδόπης, ο Δήμος του Χάσκοβο, το Επιμελητήριο Ξάνθης, δύο (2) Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις μια από Ελλάδα και μια από Βουλγαρία που έχουν σχέση με την κοινωνική επιχειρηματικότητα, το Πανεπιστήμιο  της Φιλιππούπολης και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Συνεπίκουροι στην υλοποίηση των πολλών και σημαντικών δράσεων του έργου θα κληθούν να είναι οι κοινωνικοί εταίροι, τοπικοί φορείς και κοινωνικές επιχειρήσεις.

Το Επιμελητήριο Δράμας έχει αναλάβει να υλοποιήσει μια σειρά δράσεων προβολής, κατάρτισης, ενημέρωσης καθώς και έναν αριθμό συνεδρίων- ημερίδων. Τέλος θα πρέπει να προωθήσει τα καινοτόμα ‘εργαλεία’ τα οποία θα αναπτυχθούν μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος.

Πριν από λίγες ημέρες, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των εταίρων του προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας στο Χάσκοβο της Βουλγαρίας με θέμα την πρόοδο στον κλάδο της κοινωνικής οικονομίας. Το συγκεκριμένο θέμα αφορά εξίσου την Ελλάδα και τη Βουλγαρία ως προς την ανάπτυξη των σχέσεων των δυο κρατών σε επίπεδο ανταλλαγής εμπειριών.

Όλοι οι εταίροι που συμμετείχαν στη συνάντηση, συμπεριλαμβανομένου και του Επιμελητηρίου Δράμας, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με την κοινή γραμμή που ακολουθείται παράλληλα και από άλλες διασυνοριακές περιοχές εντός της ΕΕ. Ως αποτέλεσμα, ο φορέας της διοργάνωσης, το Επιμελητήριο του Χασκόβου, προσέφερε τη δυνατότητα στους τοπικούς αντιπροσώπους και των δυο κρατών να συνδιαλλαχθούν και να εκφράσουν όποιες τυχόν δυσκολίες αντιμετωπίζει η ένταξη των κοινωνιών επιχειρήσεων στην αγορά του σήμερα.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω του εορτασμού του Αγίου Γεωργίου στη Νέα Αμισσό

Παρ, 04/20/2018 - 14:10

 

Απαγορεύεται σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δράμας,  η κυκλοφορία, η στάση και η στάθμευση των οχημάτων όλων των κατηγοριών στην οδό Αγ.Γεωργίου έμπροσθεν Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου στην Ν.Αμισσό, στα πλαίσια εορτασμού του Ιερού Ναού την  Κυριακή 22-04-2018 και από ώρα 15.00΄ έως 24.00΄.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα γίνεται σύμφωνα με τη σήμανση που θα   τοποθετηθεί για το σκοπό αυτό, με την συνδρομή του  Τμήματος Τροχαίας Δράμας για την διασφάλιση της ομαλής – ασφαλούς κυκλοφορίας οχημάτων.

55 δωρεάν μαστογραφίες στη Δράμα έγιναν απο την Κινητή Μονάδα Θεαγένειου

Παρ, 04/20/2018 - 07:22

 

Με αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίζεται το πρόγραμμα εξορμήσεων της Κινητής Μονάδας Προληπτικού Ελέγχου του Α.Ν.Θ. «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ».

Τρίτος σταθμός ήταν η πόλη της Δράμας στο πλαίσιο του τριήμερου Επιστημονικού Συνεδρίου με κεντρική θεματολογία την πρόληψη του καρκίνου, που διοργανώνεται από την Επιστημονική Εταιρεία «Η Δράμα ενάντια στον Καρκίνο» σε σύμπραξη με τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δράμας και τον Ιατρικό Σύλλογο Δράμας με αρωγό το Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Ερεύνης του Καρκίνου.

Κατά τη διάρκεια της εξόρμησης, εξετάστηκαν 75 γυναίκες από τους ιατρούς του Χειρουργικού Ογκολογικού Μαστού του Νοσοκομείου μας και πραγματοποιήθηκαν 55 μαστογραφίες από το Ακτινοδιαγνωστικό μας Τμήμα, αλλά και το προσωπικό του Κέντρου Προληπτικού Ελέγχου του Α.Ν.Θ. «Θεαγένειο».

Στο πλαίσιο αυτής της δράσης πραγματοποιήθηκε και δερματολογικός έλεγχος από την Α’ Πανεπιστημιακή Δερματολογική Κλινική του Α.Π.Θ.

onmed.gr

Η Οικολογική Κίνηση Δράμας στα γραφεία της παράταξης Project Δράμα 2020

Παρ, 04/20/2018 - 07:17

 

 

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη Project Δράμα 2020:

“Υποδεχθήκαμε σήμερα αντιπροσωπεία της Οικολογικής Κίνησης Δράμας στα γραφεία της παράταξης για να συζητήσουμε το θέμα της κοπής των 32 πλατανιών επί της οδού Πατριάρχου Διονυσίου και άλλα θέματα που έχουν να κάνουν με το περιβάλλον, την οικολογία και την προσβασιμότητα στους κοινόχρηστους χώρους.

Μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής της παράταξής μας θα παρευρεθούν την ερχόμενη Τρίτη το απόγευμα στο κτίριο της Οικολογικής, έπειτα από πρόσκληση που δεχτήκαμε σε δημόσια συζήτηση για τα 32 πλατάνια.

Ο επικεφαλής του Project Δράμα 2020, Αλέξανδρος Τσιαμπούσης, εξέφρασε την πλήρη αντίθεση της παράταξης στην κοπή των δένδρων εφόσον δε φαίνεται να υπάρχει καμία ανάγκη για μια τέτοια ενέργεια. Δεσμεύτηκε ότι λόγω απουσίας του από το επόμενο δημοτικό συμβούλιο, όπου θα γίνει συζήτηση για το θέμα, θα στείλει την επίσημη θέση της παράταξη γραπτώς τόσο στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και στο Διοικητικό Συμβούλιο της Οικολογικής Κίνησης”.

Ξεκινούν οι ξεναγήσεις μαθητών στο ιστορικό κέντρο της Δράμας

Παρ, 04/20/2018 - 07:14

 

Την Δευτέρα 23 Απριλίου 2018, ξεκινούν για δεύτερη χρονιά οι ξεναγήσεις των μαθητών των τάξεων Ε’ & ΣΤ’ των Δημοτικών Σχολείων της πόλης της Δράμας, στο ιστορικό κέντρο της πόλης, με πρωτοβουλία της Δ.Ε.Κ.ΠΟ.Τ.Α. του Δήμου Δράμας.

Οι ξεναγήσεις θα ολοκληρωθούν στις 11 Μαΐου 2018 και θα πραγματοποιείται μία ξενάγηση ημερησίως, από Δευτέρα έως Παρασκευή, στις ώρες:
8:30 – 10:30 

Το Παληό Καβάλας σπάει το κοντέρ των τιμών στην εξοχική κατοικία!

Παρ, 04/20/2018 - 07:09

 

Οι περιοχές σε Καβάλα και Πιερία που με τις υψηλότερες τιμές στα τουριστικά ακίνητα. Το Παληό Καβάλας πάνω από τις ακριβές περιοχές της Χαλκιδικής.

Στα ίσια ανταγωνίζεται το Παληό της Καβάλας, τις πιο ακριβές περιοχές της Χαλκιδικής, όπως είναι η Χανιώτη, η Καλλιθέα και η Κρυοπηγή, τόσο στις τιμές εκκίνησης για πωλήσεις ανά τετραγωνικό μέτρο, όσο και στις ανώτατες τιμές της αγοράς.

Η Χαλκιδική, ένας ολόκληρος νομός με τουριστικό χαρακτήρα και σαν η δυναμικότερη τουριστική περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, μαγνητίζει αναπόφευκτα την προσοχή όλων, ωστόσο υπάρχουν και σε άλλους νομούς της Μακεδονίας, Κεντρικής και Ανατολικής, περιοχές που βρίσκονται υψηλά στις προτιμήσεις των αγοραστών για εξοχική κατοικία, στις περισσότερες των περιπτώσεων παραθαλάσσιες και με καλές τουριστικές υποδομές και υπηρεσίες, όπως και υψηλής ποιότητας εξοχικές κατοικίες – βίλες ή διαμερίσματα- που διατίθενται προς πώληση.

Το Παληό της Καβάλας, σπάει λοιπόν το κοντέρ των τιμών, με το άνω όριο των ανώτερων να φθάνει στις 2.250 ευρώ/τμ, όταν στην περιζήτηση Χανιώτη είναι στις 2.000 ευρώ/τ.μ., στην Καλλιθέα στα 1.950 ευρώ, στην Κρυοπηγή στα 1.900 ευρώ και στο Παλιούρι στα 1.800 ευρώ/τ.μ.

Βεβαίως υπάρχει εξήγηση για τις πολύ υψηλές εκτιμώμενες τιμές πώλησης στη διετία 2017-2018 ( σ.σ. αιτούμενες τιμές που διαφοροποιούνται ανάλογα με την απόσταση του ακινήτου από τη θάλασσα) , καθώς το Παληό ήταν για την Καβάλα και σε σημαντικό βαθμό παραμένει, ότι το Πανόραμα για τη Θεσσαλονίκη. Ένα προάστιο όπου είχαν τις βίλες τους οι εύποροι Καβαλιώτες, πάνω στη θάλασσα και σε απόσταση μόλις 10 χλμ από την πόλη. Στο Παληό υπάρχουν βίλες πολυτελέστατες, επίσης πολύ ποιοτικές σύγχρονες κατασκευές ενώ την περιοχή έχουν επιλέξει για κατοικία ξένοι, διευθυντικά στελέχη επιχειρηματικών ομίλων, αλλά και πολύ γνωστός Έλληνας ευρωβουλευτής. Οι Καβαλιώτες, λόγω της ζήτησης που εκδηλώνεται,  σε αρκετές περιπτώσεις μετεγκαθίστανται στην πόλη και πωλούν σε αλλοδαπούς, κυρίως σε Βούλγαρους, Τούρκους και λιγότερο σε Ρώσους.

Όπως αποδεικνύεται, η εξοχική κατοικία που δέχθηκε ισχυρό, το μεγαλύτερο πλήγμα, στα πρώτα χρόνια της οικονομικής κρίσης, έχει αρχίσει να ανακάμπτει κυρίως λόγω της αύξησης του ενδιαφέροντος από πλευράς αλλοδαπών αγοραστών και τουριστών, με τους δεύτερους να ενισχύουν την αξιοποίηση από πλευράς ιδιοκτητών, των καταλυμάτων που προωθούνται μέσω Airbnb.

Σύμφωνα με ανάλυση της αγοράς εξοχικής κατοικίας στη Κεντρική Μακεδονία του κ. Χρ. Μιχαλέρη Εκτιμητή (REV), Α.Τ. Μηχανικού και συνεργάτη της ΕΤΕ, «η ελληνική αγορά εξοχικής κατοικίας είναι το πιο δυναμικό σκέλος του εγχώριου real estate, ενώ από το 2016, πλέον και μεσοσταθμικά, η τάση των τιμών φαίνεται να τείνει να ξεφύγει από την στασιμότητα και να παρουσιάζεται ανοδική

«Επίσης, ακόμα και σε περιοχές εκτός Χαλκιδικής, π.χ. όπως η Καβάλα, παρατηρείται σημαντική αντοχή των τιμών, παρόμοια με προ κρίσης επίπεδα, με εμφαινόμενη κι εδώ, τάση ανόδου».

Στην Καβάλα λοιπόν, οι τιμές σε Παλιό, Ηρακλείτσα και Νέα Πέραμο εκκινούν από 750-800 και έως 1200 ευρω/τμ και φθάνουν και ξεπερνούν οι ανώτατες τις 2.000 ευρώ, με τις πιο υψηλές τιμές να καταγράφονται στο Παλιό, όπου οι μέγιστες είναι από 1900 έως 2250 ευρώ/τμ. Στην Ηρακλείτσα τα άνω επίπεδα τιμών διαμορφώνονται μεταξύ 1.500-1850 ευρώ και στη Νέα Πέραμο μεταξύ 1400-1750 ευρώ/τμ.

Αλλά ανοδική τάση καταγράφεται και στις τιμές στο «σμαραγδένιο νησί του Βόρειου Αιγαίου, στη Θάσο, που τουριστικά τα τελευταία χρόνια γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη, προσελκύοντας εισερχόμενο τουρισμό από όλα τα Βαλκάνια αλλά και την Κεντρική Ευρώπη. Όπου δε υπάρχει τουριστική ανάπτυξη, δημιουργία σύγχρονων ξενοδοχειακών μονάδων, γύρω- τριγύρω αναπτύσσεται και η αγορά της εξοχικής κατοικίας. Σύμφωνα λοιπόν με τις εκτιμήσεις του κ. Μιχαλέρη, στο Λιμένα της Θάσου, δηλαδή τη χώρα του νησιού και την πυρήνα έναρξης της τουριστικής του ανάπτυξης, οι τιμές των εξοχικών κατοικιών  εκκινούν από τα  1.000 ευρώ/τμ και φθάνουν τα 1.400-1.750 ευρώ/τμ.

Η αγορά εξοχικής κατοικίας παρουσιάζει κινητικότητα και σε έναν άλλο τουριστικό νομό της Μακεδονίας, στην Πιερία, η οποία εκτός από τις παραθαλάσσιες περιοχές έχει και έναν πολύ δημοφιλή ορεινό όγκο στον οποίο φυσικά δεσπόζει ο Όλυμπος.

Στην Πιερία λοιπόν, στην αγορά εξοχικής κατοικίας, βρίσκεται στο κάδρο και το ημιορεινό Λιτόχωρο, αλλά εκτός συναγωνισμού στις τιμές ήταν και παραμένει ο Πλαταμώνας, μία περιοχή που συγκεντρώνει τις προτιμήσεις Βαλκάνιων αλλά και Ελλήνων παραθεριστών από γειτονικούς νομούς και κυρίως από νομούς της Θεσσαλίας με πρώτο το νομό Λάρισας. Στα υψηλά των ανώτερων τιμών ο Πλαταμώνας «χτυπάει στα ίσια» την Καλλιθέα και την Κρυοπηγή.

Πιο αναλυτικά, στην Πιερία, οι τιμές εκκινούν από τα 800 ευρώ/τμ στο Λιτόχωρο, ενώ λίγο πιο πάνω στα 850 ευρώ είναι σε Πόρους και Λεπτοκαρυά, με δυναμικότερο σημείο εκκίνησης να κάνει ο Πλαταμώνας στα 900 ευρώ/τμ. Ο Πλαταμώνας είναι αυτός που έχει και τις υψηλότερες τιμές ανά τετραγωνικό μέτρο αφού διαμορφώνονται μεταξύ 1.800-1.950 ευρώ, ενώ ακολουθεί η Λεπτοκαρυά με εύρος ανώτατων στα 1.100-1.350, έπεται το Λιτόχωρο με 1.000-1.250 ευρώ και με πιο «συγκρατημένες» ανώτατες ακολουθούν οι Πόροι με 1.000-1.150 ευρώ.

Όπως επισημαίνει ο κ. Μιχαλέρης, «η αίσθηση ανάκαμψης γενικά της εξοχικής κατοικίας είναι πιο αισθητή στους πιο δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), κατά το  επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2017 οι εισροές ξένων κεφαλαίων για την αγορά ακινήτων στην Ελλάδα ήταν αυξημένες κατά 72% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Σε ό,τι αφορά την ζήτηση για την αγορά εξοχικής κατοικίας από την εγχώρια αγορά, ήταν και παραμένει αδύναμη από πλευράς Ελλήνων, με αποτέλεσμα να υπάρχουν ακόμη πολλά διαθέσιμα ακίνητα.
voria.gr

Ρωσία: Ξεκίνησε η κατασκευή του πρώτου υπερηχητικού βομβαρδιστικού

Παρ, 04/20/2018 - 07:00
«Το πρώτο αεροσκάφος τύπου Tu-160M2 ήδη κατασκευάζεται» δήλωσε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Tupolev

Η ρωσική εταιρεία αεροναυπηγικής Tupolev ανακοίνωσε ότι άρχισε την κατασκευή του πρώτου υπερηχητικού στρατηγικού βομβαρδιστικού Tu-160M2.

«Το πρώτο αεροσκάφος τύπου Tu-160M2 ήδη κατασκευάζεται» δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο Interfax ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Αλεξάντρ Κονιουχόφ. Ο Κονιουχόφ διευκρίνισε ότι το αεροσκάφος Tu-160M2, είναι ένα εντελώς νέου τύπου αεροσκάφος, ενώ το αεροσκάφος Tu-160M είναι ένα εκσυγχρονισμένο αεροσκάφος. Και τα δύο αυτά αεροσκάφη, προσέθεσε, θα πραγματοποιήσουν δοκιμαστικές πτήσεις την ίδια χρονική περίοδο.

Πρόσφατα ο αναπληρωτής υπουργός ‘Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Γιούρι Μπορίσοφ είχε ανακοινώσει ότι όλα τα υπερηχητικά στρατηγικά βομβαρδιστικά της σειράς Tu-160 θα εκσυγχρονισθούν πλήρως με οπλικά συστήματα τελευταίας τεχνολογίας έως το 2030.

Αντίθετη με την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια η Διαρκής Ιερά Σύνοδος

Παρ, 04/20/2018 - 06:57
Όπως αναφέρει δεν έχει την αποδοχή της Εκκλησίας «κάθε μορφή (τεκνοθεσίας ή αναδοχής), που αντίκειται στην ευαγγελική διδασκαλία και στις παραδόσεις του λαού

Η  Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος εμμένει στην απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για συνέχιση διαλόγου για την διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών .

Συγκεκριμένα η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας, αφού ενημερώθηκε περί των αποτελεσμάτων του διαλόγου μεταξύ της Τριμελούς εξ Αρχιερέων Επιτροπής και της Επιτροπής του Υπουργείου Παιδείας, αποφάσισε” την συνέχιση του διαλόγου υπό της ιδίας Επιτροπής διά την παρακολούθηση του υλικού των νέων βιβλίων πριν αυτά τυπωθούν» και αποφάσισε να πραγματοποιηθεί συνάντηση της Τριμελούς εξ Αρχιερέων Επιτροπής με τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κ. Γαβρόγλου.

Παράλληλα, σχετικά με το άρθρο 8 του κατατεθέντος σ/ν του υπουργείου Εργασίας με τίτλο «Μέτρα για την προώθηση των θεσμών της αναδοχής και της υιοθεσίας», η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ανακοινώνει ότι «κάθε μορφή (τεκνοθεσίας ή αναδοχής), που αντίκειται στην ευαγγελική διδασκαλία και στις παραδόσεις του λαού μας σε ό,τι αφορά στον ιερό θεσμό της οικογένειας και του γάμου, δεν μπορεί να έχει την αποδοχή της Εκκλησίας».

Αναλυτικότερα, το ανακοινωθέν της Συνόδου αναφέρει: «Συνήλθε από την Τρίτη 17 έως και σήμερα Πέμπτη, 19 Απριλίου, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 161ης Συνοδικής Περιόδου, για τον μήνα Απρίλιο, υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος δεσμεύεται και εμμένει στην απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος της 27ης Ιουνίου 2017 περί της διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών, κατά την οποία, όπως ανακοινώθηκε και διά του σχετικού Δελτίου Τύπου: “Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας, αφού ενημερώθηκε περί των αποτελεσμάτων του διαλόγου μεταξύ της Τριμελούς εξ Αρχιερέων Επιτροπής και της Επιτροπής του Υπουργείου Παιδείας, αποφάσισε την συνέχιση του διαλόγου υπό της ιδίας Επιτροπής διά την παρακολούθηση του υλικού των νέων βιβλίων πριν αυτά τυπωθούν” και αποφάσισε να πραγματοποιηθεί συνάντηση της Τριμελούς εξ Αρχιερέων Επιτροπής με τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου.

Η Τριμελής εξ Αρχιερέων Επιτροπή (ο Σεβ. Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ και ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου απουσιάζοντος στο εξωτερικό για υπηρεσιακούς λόγους), συναντήθηκε χθες με τον κ. Υπουργό και σήμερα ενημέρωσε διεξοδικά την Δ.Ι.Σ. περί της γενομένης συναντήσεως, κατά την οποία επαναβεβαιώθηκε η συνέχιση του διαλόγου για αυτό το θέμα και ειδικότερα για την διόρθωση του περιεχομένου των “Φακέλων του Μαθητού”, με συνεκτίμηση των κρίσεων της 660/2018 αποφάσεως του Συμβουλίου της Επικρατείας. Για τον λόγο αυτό παρατείνεται ο χρόνος έκδοσης και τύπωσης των διδακτικών εγχειριδίων του μαθήματος.

Όσον αφορά στο θέμα της υποβληθείσης υπό της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου αιτήσεως ακυρώσεως προς το Συμβούλιο της Επικρατείας κατά των άρθρων 1 περ. β, 58 παρ. 3 περ. α, β, δ, ε, η και 59 παρ. 3 του Προεδρικού Διατάγματος 18/2018, η Ιερά Σύνοδος ενεχείρισε διά της Τριμελούς εξ Αρχιερέων Επιτροπής επιστολή στον κ. Υπουργό με τις θέσεις Της επ’ αυτών, και προκειμένου να αποφασίσει, αναμένει την γραπτή απάντηση του Υπουργείου.

Τέλος, η Διαρκής Ιερά Συνοδος ενέκρινε αποσπάσεις κληρικών και ασχολήθηκε με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

protothema.gr

«Κυνήγι» στο Διαδίκτυο: Θα ψάχνουν τους φοροφυγάδες και μέσω… Facebook και social media

Παρ, 04/20/2018 - 06:56
Στα σκαριά και ρύθμιση για μερική αποδέσμευση λογαριασμών με κάθε πληρωμή δόσης – Τι σχεδιάζει η ΑΑΔΕ

Έρευνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο “dark net” σχεδιάζει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Ακολουθώντας την εμπειρία ελεγκτικών αρχών άλλων κρατών, όπως η Ιταλία, η ΑΑΔΕ σχεδιάζει την στελέχωση ειδικής υπηρεσίας, που θα ερευνά στο Facebook και άλλα social media, στοιχεία που θα οδηγούν στην αποκάλυψη φοροδιαφυγής.

Η αρχή έχει γίνει ήδη με ενοικιάσεις κατοικιών μέσω AirBNB, αλλά και διαδικτυακές πωλήσεις από ιδιώτες που δεν έχουν δηλώσει έναρξη εργασιών στην εφορία. Μελλοντικά, όπως έχει γίνει σε άλλες χώρες, μπορεί να γίνεται αναζήτηση οφειλετών που δηλώνουν ελάχιστα, αλλά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εμφανίζονται να ζουν πλουσιοπάροχα (πχ ταξίδια, δεξιώσεις κλπ).

Εικόνες από το μέλλον, αν και τέτοιοι έλεγχοι ήδη γίνονται (πχ για παράνομο στοιχηματισμό κλπ). Μιλώντας στο 14ο Αthens Tax Forum του Ελληνο-αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητηρίου, ο διοικητής της ΑΑΔΕ, κ. Γιώργος Πιτσιλής, αποκάλυψε ότι έχει την πρόθεση να επεκτείνει τους φορολογικούς ελέγχους στο Διαδίκτυο.

Αναφέρθηκε επίσης σε αλλαγές που σχεδιάζονται στη ρύθμιση τμηματικής εξόφλησης των οφειλών τους. Όπως είπε, η ΑΑΔΕ βρίσκεται σε συνεννοήσεις με τις τράπεζες ώστε να γίνεται «μερική και προοδευτική» αποδέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών, σε όσους οφειλέτες τηρούν με συνέπεια τις ρυθμίσεις τους,

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο, που εξετάζει η ΑΑΔΕ σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών θα προβλέπει ότι για κάθε ποσό της ρύθμισης που θα πληρώνει ο φορολογούμενος-οφειλέτης, θα αποδεσμεύεται από τον λογαριασμό του πολλαπλάσιο ποσό, δύο ή τρεις ή και περισσότερες φορές μεγαλύτερη από το ύψος της μηνιαίας δόσης που πλήρωσε.

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ ανέφερε επίσης ότι πλέον ξεκίνησαν να γίνονται επιτόπιοι έλεγχοι σε πρατήρια καυσίμων, αμέσως μόλις διαπιστωθεί ότι έγινε διακοπή λειτουργίας του συστήματος εισροών-εκροών που έχει εγκατασταθεί. Ήδη στην Θεσσαλονίκη έχουν εντοπιστεί και σημαντικά κρούσματα λαθρεμπορίας καυσίων. Προανήγγειλε επίσης ότι την επόμενη εβδομάδα θα συναντηθεί με τους φορείς της αγοράς όπου θα εξεταστεί το θέμα της ηλεκτρονικής τιμολόγησης ενώ παράλληλα σχεδιάζεται και η ηλεκτρονική υποβολή ενδικοφανών προσφυγών στην Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών, από τους φορολογούμενους που αμφισβητούν τους φόρους και τα πρόστιμα που τους έχει επιβάλλει η φορολογική Αρχή.

Μιλώντας στο ίδιο συνέδριο και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ κ. Δημήτρης Λιάκος αναγνώρισε την ανάγκη να υπάρξουν μεγαλύτερες αλλαγές στην φορολογία. Ωστόσο προϊδέασε ότι αυτές θα γίνουν σταδιακά, και ιδιαίτερα από το 2020 και μετά.

protothema.gr

Copyright 2010 - 2018, 66100.gr

Ό,τι ψάχνεις, είναι εδώ!
Σίγουρα | Φθηνά | Επαγγελματικά